Vulcan 3 25кал или fx-impact-m3 25кал

nikolaym

Потребител
Обмислям покупка на тези две пушки
Бих искал да чуя мнение от вас колеги
Според вас коя е по добре
Искам да стрелям със слъг и пушката да е точна спрял съм се на двато модела от заглавието
 

Ичи Геки

Редовен Потребител
Аз бях пред подобна дилема за дейстейт делтауолф или фх импакт м3 снайпер 6.35 и се спрях на второто. Вече половин година стрелям и след около 2000 проектила изстреляни не съм видял нито една нередност.
За мен импакта има много предимства пред вулкана, като разновдности за тунинг, множество настройки без отваряне на пушката, двойно по голям пълнител, възможност за промяна на калибри, аксесоари, всяка една част се продава като консуматив, 2та регулатора дават голяма прецизност, по лека е с около 500гр, което е адски много, има много инфо в нета за нея, но е малко по скъпа.
Иначе и 2те пушки са достатъчно точни и със задоволително качество.
 

emci74

Редовен Потребител
Ако ти трябва само да стреляш, вземай Вулкана.
Ако търсиш съвършенството и си готов да набиеш още 5 хилки, за да я докараш до това състояние и визия:
Screenshot_20230628_221434_Gallery.jpgТова е твоята пушка!
Опциите за модификации са неограничени.
 

Niki

Редовен Потребител
Ако ти трябва само да стреляш, вземай Вулкана.
Ако търсиш съвършенството и си готов да набиеш още 5 хилки, за да я докараш до това състояние и визия:
View attachment 109004Това е твоята пушка!
Опциите за модификации са неограничени.
Освен за стрелба, за какво друго ползваш твоята??
 

michorovm

Редовен Потребител
Много труден въпрос! Имал съм и 2-те, и не мога да ти отговоря коя е по-добра и коя не е. И двете имат своите слабости и силни страни.
Ако някога на пазара излезе хибрид м/у двете, ще съм първия, който ще си купи :)
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Да, и двете пушки са си топ изпълнения за пцп-та. Мощни, точни, работещи страхотно. Разликата в цената, визията и теглото са основните разлики при тях. Въпрос на вкус и възможност. И да, плюсът по надграждане на ФХ откъм визия и тунинг е много много голям.
Успех колега.
 

Amfo

Редовен Потребител
Освен за стрелба, за какво друго ползваш твоята??
Сигурно да набива хилки . Ама не такива за тенис на маса .:D

Иначе по темата, от хора притежавали вулкан знам ,че е страхотна пушка но няма много за пипане , вадиш и стреляш . А относно ФХ там вече ако хлътнеш на пазара има всякакви части за подобрение на пушката. Както каза Ичи Геки , за ФХ има части ако нещо даде фира . Сигурно и за вулкана се намират . Но за ФХ е залят интернет с части за техните пушки .Реално това натежа и аз си купих ФХ вместо вулкан .
 

Ivan888

Редовен Потребител
Привет и от мен. Аз като ползвател на нито една от двете, все пак да дам мнение. При двете изисквания, да е точна и да стреля със слъгове- за мен вулкана е избора. Ако човек иска да си отделя време за настройки да гони много високи мощности (не че вулкана не е мощен), да има възможност да сменя лесно калибри. Да има нерви и време да настройва м3-ката (тук възможностите са неограничени, може да се пробват различни слъгове с различни скорости, което не винаги води до "дупка в дупка на 50 м", ама може и да се получи някога). Тогава избора е м3, несъмнено импакта е по високия клас пушка от двете. Също има и голяма разлика във външния вид и теглото.
 

michorovm

Редовен Потребител
Индустрията не спи, ето и Вулкан приличащ на Импакт. Ако са оставили и отвор да регулираш поне натяга на пружината, би било добре да не махаш шасито всеки път.


Между другото, във този форум има страшно много мнения за двете оръжия и не само, които могат да наклонят везните в една или друга посока. Но те в голяма степен се припокриват с казаното от колегите.
 

Amfo

Редовен Потребител
Вярно е ,че ако влезеш във филма с опитите, всяка стрелба ще е проба а не упражнение за стрелеца и е доста изнервящо и си трябват нерви . :wall:

То и аз нямам импакт , ама сериозно можеш да задълбаеш с ФХ . Накрая като удариш чертата, може да се окаже ,че пушката е най-малката инвестиция и да имаш един кашон чаркове.
 

Павката

Редовен Потребител
Тази пролет и аз трябваше да направя същия избор.Купих V3 long 6.35 и нямам нито една причина да съжалявам...Да,FX е по-лек с 500гр.,но и по-скъп
и то преди да си започнал да се набутваш за т.нар.аксесоари.
Ако120 джаула ти стигат,не те притеснява факта,че групата е една стотинка,а не един калибър и предпочиташ да стреляш без бъзикни и амбиции на състезател
Вулкан е твоята пушка.
Ако си педант,добре си с
техническите умения ,търпението и финансите насочи се към FX.
-Всичко за и против вече е казано от колегите с опит,но решението и парите са си твои.Успех колега!
 

Ичи Геки

Редовен Потребител
Само да вметна че фх 6.35 от кутията стреля повече от перфектно и аксесоарите са само за да си различен и няма нищо наложително. Това с изпадането във финансов филм с аксесоари си е до човека. За 4000лв можеш да имаш перфектната пушка с 2 вида цеви, които се сменят за минута - нещо което другите пушки го нямат.
За мен едно от най важните неща са пълнителят на фх е брутален - 25 изстрела с едно зареждане, срещу 10 за вулкана, което при по продължителна стрелба е дразнещо малко, както и теглото.
Разликата в цената е около 1000лв.
Предполагам вулкана също е с клапан на бутилката както при фх, което си е голямо предимство.
 

michorovm

Редовен Потребител
Вулкана не е с клапан, купува се отделно адаптер, ако искаш да ползваш бутилки с клапан на ФХ.
А, това, което казваш е така - до човека е, знам го от личен опит :)
 

nikolaym

Потребител
Благодаря на всички за отговорите.
Клоня все повече към вулкана, искам нещо което да стреля от кутията, омръзнало ми е от настоики и губене на време.
За фх знам че написаните мошности не отговарят, трябвало за слъг да се слага друга жев, също така се налагало понякога да се купува нещо и за ударника.
Така че клоня към вулкана
 
Нагоре