Umarex HDP 50

stajanta

Новодошъл
Здравейте , както се предполага от заглавието става въпрос за Умарекса който е уж за "самоотбрана". От днес съм собственик (все още нз дали горд) на този модел . НЕ съм го взел с цел самоотбрана. Хареса ми това в него че е голям калибър и прави хубави поражения по мишените. Имам няколко въпроса за този модел ако изобщо има и други собственици на този пистолет тук .
1. Нормално ли е след като падне до едно определено налягане след няколко изстрела при натискане на спусъка нищо да не се случва , а при натискане на клапанчето отзад за освобождаване да се чува изпускане на налягане.
2. Също така го водят че с една бутилка успява да направи до 30 изстрела. За около 50изстрела използвах 3 бутилки като имаше и няколко празни изстрела че нали все пак има известен проблем с задържането на топчетата а и на няколко пъти не бройх изстрелите и бяха свършили топчетата.
3. И другото гледам клипове как хора от 15-20м успяват да уцелят шише 2л примерно. Аз от 10м не успявам да уцеля картон 2 пъти по голям. Та дали е в мен проблема само или и нещо друго .
Та за сега това са ми питанките като нов собственик на въздушен пистолет п.п. имам и въздушна пушка 5.5 китаец с пружина , т.е. стрелял съм и преди.
 

Hidden

Редовен Потребител
Здравей и добре дошъл във Форума! :)
И аз имам същия пистолет, та ще споделя това-онова.
. Нормално ли е след като падне до едно определено налягане след няколко изстрела при натискане на спусъка нищо да не се случва , а при натискане на клапанчето отзад за освобождаване да се чува изпускане на налягане
Съвсем нормално е. Просто е останало налягане колкото да съска, но не и да придаде енергия на топчето.

2. Също така го водят че с една бутилка успява да направи до 30 изстрела. За около 50изстрела използвах 3 бутилки като имаше и няколко празни изстрела че нали все пак има известен проблем с задържането на топчетата а и на няколко пъти не бройх изстрелите и бяха свършили топчетата.
Съмнявам се за посочения брой изстрели - по-скоро са по-малко от двадесет. Не забравяй едно- налагането в бутилката е правопропорционално на околната температура. През зимата имаш по-малко изстрели, отколкото през лятото.

. И другото гледам клипове как хора от 15-20м успяват да уцелят шише 2л примерно. Аз от 10м не успявам да уцеля картон 2 пъти по голям. Та дали е в мен проблема само или и нещо друго .
На клиповете не винаги може да прецениш правилно дистанцията. До колкото помня лесно целехме с пистолета едно шише от кола от около 8 метра примерно. Имай предвид, че пистолетът не е мислен за точност. Просто няма как да си особено точен с него.
 

stajanta

Новодошъл
Добре заварили :cheers:.
За точността ми е ясно . Целта ми е от около 5-7м да успея да уцеля мишена с размерите на около бутилка.
Иначе с тези леки и същевременно големи топчета няма как да се говори за точност особенно след 8-10 изстрел като намалее силата.
А за досадния проблем със задържането на топчетата дали е намерено решение?
 
С

Сол Ташак

Гост
Здравейте! И аз съм хвърлил око на това нещо, но имам въпрос:
Пистолета с 2 магазина ли е в кутия/нов, или е само с един? Някъде ми се стори, че е с 2. А в оръжейният магазин ми го предлагат само с един.
 

Jorom

Редовен Потребител
Здравей. Мисля че бъркаш пистолет с револвер! Пистолета няма магазин/пълнител който се вади и слага в оръжието, а като му свършат топчетата, новите се вкарват в него през отвор отдолу на оръжието, под цевта....което е бавно и изобщо глупава идея в сравнение с револвера, с който презареждаш със смяната на барабана, и можеш да стреляш практически с всичко, включително и собственоръчно направени проектили които не е необходимо да са кръгли, а само цилиндрични и в калибъра на оръжието. За мен пистолета е едно недоразумение, и не може да се сравнява с револвера! Чел съм за случаи , пистолета да изстрелва по две топчета.
Револвера и от ИСД и от Сотис си върви само с един барабан. Барабани ако имат в наличност, можеш да купиш от тези двете фирми вносители на въпросните оръжия, струват по 12-13 лв На револвера можеш да монтираш бързомер, на пистолета няма как, понеже няма шина отгоре
DSCF7499.JPG
 
Последна промяна:
С

Сол Ташак

Гост
Jorom, благодаря за отговора!
Да, грешката е моя. Обърках пистолет с револер. Та този револвер ми е грабнал окото и мисля да си го купя.
Имаш ли лични впечатление от него?
Поздрави!
 

t.marev

Редовен Потребител
Здравей. Мисля че бъркаш пистолет с револвер!......
Eдно малко уточнение за протокола....HDP си е пистолет, а HDR е револвер. Колегата питаше за HDP или поне така пише в заглавието. Спорен е въпросът, кое от двете е по-добро, по-важно е кое е по-подходящо, затова производителят предлага и двата вида.
 

Jorom

Редовен Потребител
Грешиш колега. Темата е за пистолета (HDP) , но колегата на когото отговорих питаше за револвера ( HDR ). Относно мнението ми за пистолета - че не може да се сравнява с револвера...че револвера е много по предпочитания избор, то не е само мое, отвори ютуб и гледай ревютата на двата модела и чети коментарите. Пистолета има бъг заради който се изстрелват понякога по две топчета. Едно предимство има безспорно - по- тънък е, и по- лесно му се намира кобур, никакво друго предимство няма! Но пък на револвера може да сложиш бързомер на шината която има отгоре. Два револвера имам, единия съм го взел с цел тунинг, но така и не намирам време за него. ако пистолета можеше да се мери с револвера, щях да ги имам и двата! Аз по принцип харесвам повече пистолетите, но не и в този случай!
 
Последна промяна:

stajanta

Новодошъл
На мен лично въпреки че знаех за проблема със задържането на топчетата, пистолета ми харесва повече като дизайн и размери. Иначе сравнено с револвера другата разлика е че пистолета е една идея по силен заради това че цевта му е лекооо по дълга и няма загуби както при барабана на револвера . А за зареждането , не мисля че времето е толкова от значение , все пак не са със състезателна цел , и ако сравняваш оригиналната окомплектовка без закупуване на допълнителен барабан револвера може да е и малко по бавен . Иначе и пистолета си стреля с други проектили различни от кръглите ама зареждаш през изхода назад :lol: .
Та общо взето въпрос на вкус ...
 

Jorom

Редовен Потребител
.............................За около 50изстрела използвах 3 бутилки като имаше и няколко празни изстрела че нали все пак има известен проблем с задържането на топчетата.......

Не знаех за проблема със задържането на топчета...като разбрах за тези травматични оръжия като почнах да гледам и чета за тях бързо прецених че пистолета не струва и не съм задълбавал, затова съм пропуснал и други негови недостатъци! Чудя се що за мазохизъм е да знаеш че едно оръжие проектирано уж за самоотбрана е проблемно и въпреки проблемите му да упорстваш и напук на логиката да вземеш недоразумението при положение че има толкова сполучлива негова разновидност която не страда от проблемите на пистолета и има няколко предимства - шина за бързомер, стреля на практика с всичко и не се налага да му пъхаш каквито и да било проектили като на мускет! Ама нямало да го ползваш за самоотбрана, остави ти тея приказки! Като дойде зора, ползваш всичко което ти е под ръка! И каква е тази идея да вземеш късо гладкоцевно оръжие за стрелба по мишени, каква точност очакваш от такова оръжие с 10 санта цев, особено при стрелба с гумени топчета...
И ква файда като ти е по-дълга със сантим цевта, със уж по-хубавите мерни прибори не можеш да уцелиш голяма мишена! А виж моя револвер как цели от 10м , щото съм му сложил бързомер и знам с какви топчета ще има максимална точност! Бързомера си е голямо предимство, щом се иска точност!
Това: (За мен пистолета е едно недоразумение, и не може да се сравнява с револвера!), съм го писал в по-преден пост, сега бих написал недоразумение, с главни букви!
 
Последна промяна:

Shadow_91

Новодошъл
Здравейте колеги. Някой използвал ли е speedloader и имате ли мнение за него? Благодаря предварително
 

ivokar

Новодошъл
Здравейте, искам и аз да си взема такъв мощен пистолет. До тук разбрах че това е най-мощният на пазара или бъркам? Първо бях се насочил към Байкал но сорямо показателите май няма място за сръвнение ? Разбрах също че револвера определено е по-сполучлив. От къде е най-евтино да го взема и как се тунингова? От къде да си взема power kit и ще мога ли сам да го ъпгрейтна сам ? Това бързомер оптика ли е? Мен ми трябва за самозащита тъй че чак да се целя с оптика едва ли ще имам време :)
 

lynx

Редовен Потребител
От къде да си взема power kit и ще мога ли сам да го ъпгрейтна сам ? .... Мен ми трябва за самозащита тъй че чак да се целя с оптика едва ли ще имам време :)
Дано да не те гледаме по новините после. По нашето законодателство самоотбраната е с оръжие със сходни показатели. Трябва нападателя да е със същото ВО, иначе последващите проблемите няма да са приятни.
Съжалявам за спама, но подобни дискусии във форума не ни носят нищо добро на цялата гилдия.
 
Нагоре