Umarex HDP 50

stajanta

Новодошъл
Здравейте , както се предполага от заглавието става въпрос за Умарекса който е уж за "самоотбрана". От днес съм собственик (все още нз дали горд) на този модел . НЕ съм го взел с цел самоотбрана. Хареса ми това в него че е голям калибър и прави хубави поражения по мишените. Имам няколко въпроса за този модел ако изобщо има и други собственици на този пистолет тук .
1. Нормално ли е след като падне до едно определено налягане след няколко изстрела при натискане на спусъка нищо да не се случва , а при натискане на клапанчето отзад за освобождаване да се чува изпускане на налягане.
2. Също така го водят че с една бутилка успява да направи до 30 изстрела. За около 50изстрела използвах 3 бутилки като имаше и няколко празни изстрела че нали все пак има известен проблем с задържането на топчетата а и на няколко пъти не бройх изстрелите и бяха свършили топчетата.
3. И другото гледам клипове как хора от 15-20м успяват да уцелят шише 2л примерно. Аз от 10м не успявам да уцеля картон 2 пъти по голям. Та дали е в мен проблема само или и нещо друго .
Та за сега това са ми питанките като нов собственик на въздушен пистолет п.п. имам и въздушна пушка 5.5 китаец с пружина , т.е. стрелял съм и преди.
 

Hidden

Редовен Потребител
Здравей и добре дошъл във Форума! :)
И аз имам същия пистолет, та ще споделя това-онова.
. Нормално ли е след като падне до едно определено налягане след няколко изстрела при натискане на спусъка нищо да не се случва , а при натискане на клапанчето отзад за освобождаване да се чува изпускане на налягане
Съвсем нормално е. Просто е останало налягане колкото да съска, но не и да придаде енергия на топчето.

2. Също така го водят че с една бутилка успява да направи до 30 изстрела. За около 50изстрела използвах 3 бутилки като имаше и няколко празни изстрела че нали все пак има известен проблем с задържането на топчетата а и на няколко пъти не бройх изстрелите и бяха свършили топчетата.
Съмнявам се за посочения брой изстрели - по-скоро са по-малко от двадесет. Не забравяй едно- налагането в бутилката е правопропорционално на околната температура. През зимата имаш по-малко изстрели, отколкото през лятото.

. И другото гледам клипове как хора от 15-20м успяват да уцелят шише 2л примерно. Аз от 10м не успявам да уцеля картон 2 пъти по голям. Та дали е в мен проблема само или и нещо друго .
На клиповете не винаги може да прецениш правилно дистанцията. До колкото помня лесно целехме с пистолета едно шише от кола от около 8 метра примерно. Имай предвид, че пистолетът не е мислен за точност. Просто няма как да си особено точен с него.
 

stajanta

Новодошъл
Добре заварили :cheers:.
За точността ми е ясно . Целта ми е от около 5-7м да успея да уцеля мишена с размерите на около бутилка.
Иначе с тези леки и същевременно големи топчета няма как да се говори за точност особенно след 8-10 изстрел като намалее силата.
А за досадния проблем със задържането на топчетата дали е намерено решение?
 
С

Сол Ташак

Гост
Здравейте! И аз съм хвърлил око на това нещо, но имам въпрос:
Пистолета с 2 магазина ли е в кутия/нов, или е само с един? Някъде ми се стори, че е с 2. А в оръжейният магазин ми го предлагат само с един.
 

Jorom

Редовен Потребител
Здравей. Мисля че бъркаш пистолет с револвер! Пистолета няма магазин/пълнител който се вади и слага в оръжието, а като му свършат топчетата, новите се вкарват в него през отвор отдолу на оръжието, под цевта....което е бавно и изобщо глупава идея в сравнение с револвера, с който презареждаш със смяната на барабана, и можеш да стреляш практически с всичко, включително и собственоръчно направени проектили които не е необходимо да са кръгли, а само цилиндрични и в калибъра на оръжието. За мен пистолета е едно недоразумение, и не може да се сравнява с револвера! Чел съм за случаи , пистолета да изстрелва по две топчета.
Револвера и от ИСД и от Сотис си върви само с един барабан. Барабани ако имат в наличност, можеш да купиш от тези двете фирми вносители на въпросните оръжия, струват по 12-13 лв На револвера можеш да монтираш бързомер, на пистолета няма как, понеже няма шина отгоре
DSCF7499.JPG
 
Последна промяна:
С

Сол Ташак

Гост
Jorom, благодаря за отговора!
Да, грешката е моя. Обърках пистолет с револер. Та този револвер ми е грабнал окото и мисля да си го купя.
Имаш ли лични впечатление от него?
Поздрави!
 

t.marev

Редовен Потребител
Здравей. Мисля че бъркаш пистолет с револвер!......
Eдно малко уточнение за протокола....HDP си е пистолет, а HDR е револвер. Колегата питаше за HDP или поне така пише в заглавието. Спорен е въпросът, кое от двете е по-добро, по-важно е кое е по-подходящо, затова производителят предлага и двата вида.
 

Jorom

Редовен Потребител
Грешиш колега. Темата е за пистолета (HDP) , но колегата на когото отговорих питаше за револвера ( HDR ). Относно мнението ми за пистолета - че не може да се сравнява с револвера...че револвера е много по предпочитания избор, то не е само мое, отвори ютуб и гледай ревютата на двата модела и чети коментарите. Пистолета има бъг заради който се изстрелват понякога по две топчета. Едно предимство има безспорно - по- тънък е, и по- лесно му се намира кобур, никакво друго предимство няма! Но пък на револвера може да сложиш бързомер на шината която има отгоре. Два револвера имам, единия съм го взел с цел тунинг, но така и не намирам време за него. ако пистолета можеше да се мери с револвера, щях да ги имам и двата! Аз по принцип харесвам повече пистолетите, но не и в този случай!
 
Последна промяна:

stajanta

Новодошъл
На мен лично въпреки че знаех за проблема със задържането на топчетата, пистолета ми харесва повече като дизайн и размери. Иначе сравнено с револвера другата разлика е че пистолета е една идея по силен заради това че цевта му е лекооо по дълга и няма загуби както при барабана на револвера . А за зареждането , не мисля че времето е толкова от значение , все пак не са със състезателна цел , и ако сравняваш оригиналната окомплектовка без закупуване на допълнителен барабан револвера може да е и малко по бавен . Иначе и пистолета си стреля с други проектили различни от кръглите ама зареждаш през изхода назад :lol: .
Та общо взето въпрос на вкус ...
 

Jorom

Редовен Потребител
.............................За около 50изстрела използвах 3 бутилки като имаше и няколко празни изстрела че нали все пак има известен проблем с задържането на топчетата.......

Не знаех за проблема със задържането на топчета...като разбрах за тези травматични оръжия като почнах да гледам и чета за тях бързо прецених че пистолета не струва и не съм задълбавал, затова съм пропуснал и други негови недостатъци! Чудя се що за мазохизъм е да знаеш че едно оръжие проектирано уж за самоотбрана е проблемно и въпреки проблемите му да упорстваш и напук на логиката да вземеш недоразумението при положение че има толкова сполучлива негова разновидност която не страда от проблемите на пистолета и има няколко предимства - шина за бързомер, стреля на практика с всичко и не се налага да му пъхаш каквито и да било проектили като на мускет! Ама нямало да го ползваш за самоотбрана, остави ти тея приказки! Като дойде зора, ползваш всичко което ти е под ръка! И каква е тази идея да вземеш късо гладкоцевно оръжие за стрелба по мишени, каква точност очакваш от такова оръжие с 10 санта цев, особено при стрелба с гумени топчета...
И ква файда като ти е по-дълга със сантим цевта, със уж по-хубавите мерни прибори не можеш да уцелиш голяма мишена! А виж моя револвер как цели от 10м , щото съм му сложил бързомер и знам с какви топчета ще има максимална точност! Бързомера си е голямо предимство, щом се иска точност!
Това: (За мен пистолета е едно недоразумение, и не може да се сравнява с револвера!), съм го писал в по-преден пост, сега бих написал недоразумение, с главни букви!
 
Последна промяна:

Shadow_91

Новодошъл
Здравейте колеги. Някой използвал ли е speedloader и имате ли мнение за него? Благодаря предварително
 

ivokar

Новодошъл
Здравейте, искам и аз да си взема такъв мощен пистолет. До тук разбрах че това е най-мощният на пазара или бъркам? Първо бях се насочил към Байкал но сорямо показателите май няма място за сръвнение ? Разбрах също че револвера определено е по-сполучлив. От къде е най-евтино да го взема и как се тунингова? От къде да си взема power kit и ще мога ли сам да го ъпгрейтна сам ? Това бързомер оптика ли е? Мен ми трябва за самозащита тъй че чак да се целя с оптика едва ли ще имам време :)
 

lynx

Редовен Потребител
От къде да си взема power kit и ще мога ли сам да го ъпгрейтна сам ? .... Мен ми трябва за самозащита тъй че чак да се целя с оптика едва ли ще имам време :)
Дано да не те гледаме по новините после. По нашето законодателство самоотбраната е с оръжие със сходни показатели. Трябва нападателя да е със същото ВО, иначе последващите проблемите няма да са приятни.
Съжалявам за спама, но подобни дискусии във форума не ни носят нищо добро на цялата гилдия.
 

Новак

Новодошъл
Купих си 12гр.цилиндър и помпа за да го зареждам.(спестявам от постоянните покупки на цилиндри)Интересува ме какво налягане има 12 гр.цилиндър за да знам до колко да помпам.Ако някой може да подскаже
 
Нагоре