Snow Peak AirGun - SPA P12, P10, M10, M11, M10, M20, M22, ......

Направих дизайн за 3D принтиране на блок за единично зареждане отдясно за Snowpeak P35 5.5mm (.22 Cal). Пушката може да бъде изцяло легнала на лявата си страна.

От този сайт може да почерпите идея , за доразвити на разработката ви . https://www.carm-magazines.com/single-shot-loader-for-snowpeak-artemis-spa-p35.aspx

P35 изпусна въздуха днес.
Стрелях 20-тина пъти, започна да стреля по-глухо, попаденията сякаш бяха по-ниско също, след няколко (3-4) такива изстрела, при поредното зареждане в момента в който лоста стигна крайно задно положение започна да изпуска въздуха някъде отпред, бих предположил през цевта.
Прибрах напред лоста - продължава да изпуска, по едно време се сетих и натиснах списъка, изпускането спря. Но когато се опитах да заредя пак, започна пак да изпуска.
Имаше само 50бара и 3ти път май не го направи, но очевидно ще го направи пак ако напомпя въздух.
Някой има ли идея какъв е проблема и къде да търся за да го разреша?
Много благодаря!

Много ти благодаря @peko, а случайно да имаш идея къде да го търся този клапан? Че аз дори си нямам идея какво е това.

ПП: намерих тази диаграма:
P35-Diagram-Online-3271497081.jpg

Щока на клапана се подава през една дупка и ударника го удря, за да се отвори. Като разгледаш схемата на пушката, ще го видиш кой е и ще разбереш как да стигнеш до него.
Накратко - трябва да изпуснеш всичкия въздух, да свалиш целия цилиндър 20 с предната тапа 54, да развиеш тапата и въттре ти е клапана - 51 набит на щока 50.
Не вярвам да са качествени тези клапани без метална риза.

Attachments

• P35-Diagram-Online-768x561.jpg
    P35-Diagram-Online-768x561.jpg
    48 KB · Прегледи: 19
Последна промяна:
P35 изпусна въздуха днес.
Стрелях 20-тина пъти, започна да стреля по-глухо, попаденията сякаш бяха по-ниско също, след няколко (3-4) такива изстрела, при поредното зареждане в момента в който лоста стигна крайно задно положение започна да изпуска въздуха някъде отпред, бих предположил през цевта.
Прибрах напред лоста - продължава да изпуска, по едно време се сетих и натиснах списъка, изпускането спря. Но когато се опитах да заредя пак, започна пак да изпуска.
Имаше само 50бара и 3ти път май не го направи, но очевидно ще го направи пак ако напомпя въздух.
Някой има ли идея какъв е проблема и къде да търся за да го разреша?
Много благодаря!
И при мен се получи нещо такова :D. Снощи гледах малко клипчета в ю- туб и тая сутрин на бистър ум я разпарчатосах , почисти и събрах и сега не изпуска! Пушката е Р 15 . И да не забравя да благодаря на Niki и на Светлю PUNISHERvw за съветите които ми дадоха снощи! Благодаря колеги :cheers:

Много ти благодаря @peko !
Страшен си, абсолютно точно диагностицира проблема, че и научих доста.
Ето и клапана:
kl1.jpg
kl.jpg
Строшен е, и реално нищо не му пречи да работи, освен че пружината не може да се задържи на него.
Първият ми инстинк беше да търся такава част да си купя оригинална, но си прав, лошо е замислена оригиналната и пак ще се счупи. Явно се гъне и пружината чупи, задната част (дръжката) на клапана при огъването. Идея си нямам как с оригиналните си 32-3 джаула вижда толкова зор ама както и да е.
От какво са направени тези клапани?
Или по-точно, от какво е най-добре да се направят?

Още веднъж: ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ peko!

Ако си правиш нов клапан, добре е върху него да се набие шапка - ето ти пример как изглеждат крикетските клапани. Работят по 10 и повече години без проблеми.

Attachments

• IMG_20241222_191238.jpg
    IMG_20241222_191238.jpg
    79.6 KB · Прегледи: 72
Ясно, значи първо желязната пръчка да се стругова до конкретния размер, като се остави конусно тяло някъде към края, после някакъв пръстен от полимер да се набие (със същия конусен ъгъл напред), и накрая бронзова втулка която да държи полимера и на нея се вкарва пружината. Само да разбера от какъв материал е белия полимер, и може би какъв е ъгъла (по-добре да е по книжка, отколкото да го меря).

Не си разбрал така няма да стане. Трябва да се направи целия клапан от полиамид и после да се набие върху него месингова шапка . Тя го пази да не се строши. Ако го направиш както ти каза пак ще изпуска.

@bateelmo благодаря за разяснението, наистина не бях разбрал добре.
Ще направя както казвате, но ми е много любопитно и не ме свърта защо с набит месинг ЗАД полиамидната част ще изпуска. А причината да ме влече натам, е че не мога хубаво да си измеря ъгъла на полиамида, и ми беше хрумнало да ползвам затварящата част на оригиналния клапан. Тоест да изработя стоманена (или май от неръждаема стомана е по-добре) шпилка заместваща черната на снимките, но да е по-дълга след конуса, и зад оригиналната полиамидна втулка, да набия месингова втулка, която да държи пружината. И не схващам механиката заради която това няма да работи и ще изпуска.

Ударника блъска щока на клапана, този щок е набит в него с някаква стегнатост, отзад пружината и най-вече налягането държат контра на клапана. И се получава, че при всеки изстрел щока се стреми да се набие все повече в полиамида и накрая го счупва в прехода на отвора. Когато го облечеш в метална риза, дори и да се спука, тя го държи, а и тя контактува с пружината. От полиамида работната повърхнина ти е само долната му част, която затваря.

Когато сложиш полиамидна шаиба набита на щока и след нея имаш месингов детаил клапана няма да е херметичен ще изпуска между щока и шаибата. В другия случаи полиамида е цял щока е набит в него до някъде и няма от кзде да изпусне. Пример е твоя клапан. Докато е бил цял не е изпускал а щом се е счупил изпуска между полиамида и щока.

Нямаш нужда от метална шапка. Просто клапанът трябва да е от качествен полиамид. Правил съм клапани на Суматри, Тексани, Хубени, АЕА и други пушки от 150 до 1100 джаула. Държат без проблем на налягания от 300 бара и си работят повече от 8 години. Ползвам български полиамид от Микромакс.

Последна промяна:
За русенския магазин на Микромакс говоря, но има и в София и в други градове. Ползвам техния полиамид и наистина е много качествен.

Последна промяна:
Да,така е.Аз също пазарувам,но в София,тук е мястото да кажа ,че в магазина работи едно момче,което отделя много време и отношение на всеки клиент!!

Back
Нагоре