REXIMEX

SEPULTURA

Редовен Потребител
Моя пленум ми струваше 120 кинта, правен от стругар. Замина си пленума с пистолета когато го продадох. Остана ми кит цев + изходна резба за модер 1/2 unf супериор лайнер 600 мм който групираше 17 грейна слъг в 5.5 на 50 м в 5 стотинки със скорост 260 м/сек .
Само с добавака плениум,каква макс мощност докарваше? Мерил ли си го? Искам да го запазя компактен. Размерите на плениума имаш ли ги? Някакви снимки на изработката/монтажа и самия плениум?
Иначе евала за сериозната заигравка с пистолета,направил си го неузнаваем.

Мерси!

wakafaka

Редовен Потребител
Фабриката на рексимекситата. Изглежда по-добре от хатсанската :D
Аз не мога да разбера как ще използваш такива техники и ще правиш детайли с луфт 1мм.Или са много некадърни или калпавите бройки ги остават в турция и за съдедните държави.И толкова ли не могат да направят една силна пушка с редуктор.Срамота

Gadnqra

Редовен Потребител
Само с добавака плениум,каква макс мощност докарваше? Мерил ли си го? Искам да го запазя компактен. Размерите на плениума имаш ли ги? Някакви снимки на изработката/монтажа и самия плениум?

Мерси!
Обем, от около 30 - 40 сс му е достатъчен на този пленум. Дължина - около 50 - 60 мм.

llcoolj

Редовен Потребител
Аз не мога да разбера как ще използваш такива техники и ще правиш детайли с луфт 1мм.Или са много некадърни или калпавите бройки ги остават в турция и за съдедните държави.И толкова ли не могат да направят една силна пушка с редуктор.Срамота
Работниците за добро утро ако удрят по няколко yeni raki ;)

The PuNiShEr

Редовен Потребител

Мерси!
С пленума само нещата не са кой знае колко розови, да, вдигна мощност и скорост, но бутилката на пистолета е твърде малка, и реално дали изкара 1 барабан което са 7 изстрела с 20-21 джаула. Обаче с добавяне на задната бутилка от бигмакса ми, със 38 джаула в 5.5 правеше 70 изстрела в диапазона 210-135 бара. А и групираността беше завидна. А относно изработка на пленума, не мога да съдействам към момента. Евентуално Ники от Русе или Kameno Karp ако може да ти съдействат........

Hidden

Редовен Потребител
Здравей, колега Sepultura. По настоящем, този пленум е моя собственост. Ако имаш стругар, мога да ти го измеря и той да ти го изработи. Не съм го монтирал на пистолета, но ми направи впечатление, че няма да може да се монтира заглушител, ако се ползва заводската муфа.

Niki

Редовен Потребител
Някой да знае размера на О пръстена, който е вътре в резбата на цилиндъра към редуктура, че ми изпусна?

Gadnqra

Редовен Потребител
Блъскам си главата, как да разглобя един Reximex Pretensis/Daystar. Отворите, където са стопорните болтове, за цевта и за клапанното тяло, са си стандартните 2 броя, отгоре и отдолу. Единият отвор е нормален, с обикновен стопорен болт. Но другият е по-плитък, в средата, с някакъв пин. Така е и отгоре и отдолу. Тези пинове блокират цевта и цилиндъра и не им позволяват да излязат. Не знам, защо са я направили тая простотия. Вероятно, за да не може да се пипа, нищо по пушката. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем? Аз виждам такава глупост, за първи път.

Attachments

• 20230829_173037.jpg
    20230829_173037.jpg
    276.6 KB · Прегледи: 57
  • 20230829_173035.jpg
    20230829_173035.jpg
    230.6 KB · Прегледи: 56
  • 20230829_173028.jpg
    20230829_173028.jpg
    501 KB · Прегледи: 56
  • 20230829_173025.jpg
    20230829_173025.jpg
    221.9 KB · Прегледи: 57
  • 20230830_210310.jpg
    20230830_210310.jpg
    175.8 KB · Прегледи: 18
  • 20230830_210309.jpg
    20230830_210309.jpg
    178.9 KB · Прегледи: 19

Gadnqra

Редовен Потребител
Точно такова е. Но не е толкова просто - пинът е много тънък и измества свредела от центъра. Ще стане страшно, грозна свинщина. Нямам навика да пипам така. Направено е така, за държави с ограничения, но си е жива простащина, защото не можеш да смениш нито о-пръстените на цевта, или клапана, нито да натягаш пружината на ударника. Тоест - блокирали са тези възли, но така блокират и възможността за обслужване.

ilko_dim

Потребител
Според мен с ексстрактор за болтове може да се получи. Вадил съм безнадеждни крепежи с такъв , но пък не е било фино.

Attachments

• image.jpeg.jpg
    image.jpeg.jpg
    59.6 KB · Прегледи: 15

Gadnqra

Редовен Потребител
Пинът е дебел 1 мм. Нито ексрактор има как да го хване, нито има друг лесен начин - набит е до дъно. Начинът е да се разпробие странично цевната кутия, но нямам намерение да го правя - ще бъде много грозно. Вариант2, е с кух в средата фрезер, ф4 мм, да се изрежат до долу отворите, заедно с пиновете. И това е бошлаф работа, защото такива фрезери почти не се намират. Можеби, ще опитам с кръгъл, метален борфрезер 3 - 4 мм, ако намеря подходящ.

Последна промяна:

ilko_dim

Потребител
На времето руснаците ползваха едни болтове. Навиващ и късаш главата после изглежда като нит и няма ловене. Пробвай с борче за дремел и на фрезата. Успех.
И аз си мисля, че е част от секретен болт, който все пак е на резба. Имаше един колега с такъв проблем, и цевта беше като заварена. Според мен, такива турците слагат, когато прецакат резбата за нормалните болтчета.
И ако има резба, конусния екстрактор може да го захапе и развие.
Успех, Ники, сигурен съм, че ще намериш правилно решение.

Niki

Редовен Потребител
Бойният клапан на пищака Рексимекс е много калпав, моят се деформира от налягането, а знам че и на Пунишър/София/ е свършил.Тук е момента да благодаря на Джон, че ми изработи светкавично нов клапан

Нагоре