Hatsan Flash PCP

На моят бивш Хатсан преди години, му направих от двете страни по два странични болта на цевната кутия. Болчетата трябва да са остри като конус, и да не са разположени в геометричният център на цевта, а по-нагоре, за да не притискат цевта настрани, а на долу по диагонал. Така ще притискат цевта от двете страни едновременно на долу към порта.
Хлабината между цевната кутия и цевта е 0,25 мм.Приблизително толкова о пръстена надвишава диаметъра на цевта.Не мислиш ли че като натягаш цевта надолу освобождаваш отгоре луфт м/у о пръстена и цевната кутия и от там ще духа?

Хлабината между цевната кутия и цевта е 0,25 мм.Приблизително толкова о пръстена надвишава диаметъра на цевта.Не мислиш ли че като натягаш цевта надолу освобождаваш отгоре луфт м/у о пръстена и цевната кутия и от там ще духа?
Оригиналните болтове, поставени отгоре, не натискат ли цевта надолу? ...и 0,25мм ми се вижда множко за луфт, това са 3 листа хартия от нотисник. Обикновенно се оставя не повече от 0,15мм. иначе хлопа. (Моята цев влизаше доста плътно)

Последна промяна:
На 2 пушки от различни марки -крал и хатсан засичам тази хлабина като по техническите канони трябва да е 0,05мм Така че от където и да я натискаш помпичката с маноетъра показва че духа.Някои колеги правят набити или лепени втулки на цевта Други подлагат фолио 0.1.

Виждал съм навремето колеги от форума на пушки Хасан АТ-44 навиваха водопроводна тефлонова лента около цевта, ако е хлапава за да влиза по-плътно в цевната кутия.

Тефлонова е но не водопроводна а много твърдо платно което е почти като метално.и се лепва само в две точки там където се събират двата края около цевта.Ако намажеш цялото платно след полемеризацията на лепилото диаметъра скача в +с 0,1мм и не може да се монтира.

Аз проверявах на моята повечето о-пръстени до иглата по следният начин, при вкаран дотиквач, като всмукнех през цевта и запушех с език, държеше дълго време вакуум, ако не държи, значи имам пръстен за смяна. Още повече, че когато мине голямото налягане при изстрел, всички пръстени ако са здрави, се раздуват и уплътняват.

km2.png
Моята пушка се зарежда по друг начин. Усилието за което говориш се поражда от налягането,а не от съпротивлението от триенето на "О" пръстените в стените на порта.

Именно от натиска на налягането уплътняват пръстените (защото се раздуват). В следствие на това налягане се увеличава и съпротивлението на триене.

Хатсан Флашпъп в 5,5мм, закачена с 200 барова, половин литрова Кралска бутилка, тип водолаз. Чисто субективно ще вдигне броят изстрели 3 пъти, което мен ме устройва за стрелби с приятел, без да трябва зареждане на цилиндъра, който си е само 165сс. viber_изображение_2024-07-23_12-56-48-030.jpg

Back
Нагоре