HATSAN - всички модели пружинни пушки на фирмата.

lynx

Редовен Потребител
Представям си и двамата ако пробвате с хубави чашки, колко учудени ще останете че пушките са доста по-точти от колкото сте предполагали.
 

didarai

Редовен Потребител
Вчера ми донесоха старата 125 ца да я прострелям с оптика. Преди да я продам на човека на 30-тина метра на механичен рядко пропусках чаша от кафе. Стрелях с някакви H&N чашки . За прострелката ми донесоха някакво островърхо гамо. На 20 м. 2 почти на място следващата 20 см. нагоре другата 20 см. под центъра и се отказах.
Освен за точна стрелба , качествените чашки са необходими за да се установи и проблем с пушката , защото с тях едната от причините отпада и се търсят другите. Гамо нямат такива.
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
От време на време прострелвам една 125-ца с газова пружина. Ама като казвам прострелвам, имам предвид, че оптиката е загубила прострелката, и вече на 35 м не цели капачки от бира ;). Но това само с 1,03.
С други чашки попаденията са на късмет, като понякога се случва и съчмоуловителя да не уцелят. Собственика си мислеше че се е сгомнясало нещо по пушлето или си е заминала оптиката. Откакто откри "топлата вода" с 1,03 му падна и разхода на чашки. Постреля, постреля и като се разходи няколко пъти да нарежда капачките за половин час и му омръзва. Преди това, 10-на капачки по цял ден от терасата ги мъчеше, дорде ги свали ;)
 

koko112

Потребител
Колеги,ние от малките населени места нямаме избор на качествени чашки.Даже някои път ако намеря Гамо съм ударил 6-ца.Бих искал да си поръчам нещо по качествено ама след като не съм стрелял с нищо такова как да знам какво да си поръчам?Пушката ми е Хатсан 85 обикновенно стрелям на 25-30м.но понякога и по на далече,та какво да си поръчам та да остана доволен.Доверявам се на избора на някои които е стрелял с такава пушка,и каквото каже поръчвам веднага.Поздрави.
 

sts1969

Редовен Потребител
Няма да излъжа ако кажа че 90% от сериозните колеги стрелят с чашки JSB. За калибър 5.5 най-предпочитаните са 1.03гр. и 1.175гр. В нашият град също ги няма в оръжените магазини (и двата) :D така че си ги поръчвам от електронните магазини и доставка с куриер.
 

lynx

Редовен Потребител
product_687.jpg
jumboexact5.5.jpg
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
По принцип, за това се предлагат тестовите кутии - цевта сама да си хареса кои и кой субкалибър.
Може да ви се струва, че 15 лв за кутия с 210 чашки е скъпичко, но така не се налага да купуваш по кутия(макар и малки) докато намериш най-харесваните. От досегашния ми опит, Хасаните до 25-6 Дж стрелят добре с 0,93 и с 0,87 но на закрито или ако няма вятър. В зависимост от допуска на цевта(а както знаем, няма една с друга еднакви), някои от по-слабите модели стрелят добре и с 1,03. Но по често това са чашките за моделите около и над 30Дж.
 

andi

Редовен Потребител
Досега не съм видял пушка да стреля с 0,87 по-добре отколкото с по-тежките . Няколко пъти съм се изненадвал колко добре се държат 1,17 в 17-18 дж ПП
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
andi написа:
Досега не съм видял пушка да стреля с 0,87 по-добре отколкото с по-тежките . Няколко пъти съм се изненадвал колко добре се държат 1,17 в 17-18 дж ПП
Виках да не се обаждам, ама и аз съм със същите наблюдения ;) Фанито ми дето е и с по-малко джаули стреля страхотно и най-добре с JSB 0,67 ( в кал. 4.5 за който не знае в кой калибър е). Други пушки които съм имал пък и такива които съм пробвал са ми показвали също, че с тежките чашки стрелят добре. Мен по-големи параболи не ме плашат, който има проблем с това да търси по-леки чашки за да му е по-удобно :cheers:
И все пак всяка пушка (цев) си има капризи и не винаги може да се каже, че даден модел чашки са универсални и най добри винаги е имало изненади май ;)
 

mordohy

Новодошъл
С две трупчета, две шпилки и избивач 4.5 мм- разглобих пушкалото. Избърсах го старателно, а после в тава с керосин, измиване с вода, продухване с въздух и накрая тънко смазване със смазка ГОИ-59, останала от по- добри времена. Учудващото е, че не намерих никаква стружка. Цилиндъра блестеше, а буталото с чарковете му без видима употреба.
Или съм случил на читав екземпляр или някой преди мен я е купил, а после върнал. Важното е, че няма проблеми.
Нямаше къде да я пробвам, за това реших на терасата, по една селска чанта с няколко вестника вътре и стара постелка за стол. Пакета ми се видя солиден и стрелях със сачма Гамо хънтър. Най- после чух задоволителен звук. Вдигнах Анта, вестници , постелки и прочие, а чашката ги беше пробила, както и мокета и беше направила дупка в мозайката. Просто не очаквах подобно нещо. Явно трябва особено внимание с тая пушка.
Целият проблем е бил в чашките и липсата на фаска на цевта.
Тия дни ще я прострелям.
 

mitko ne

Новодошъл
колеги искам да попита дали е удачно да сложа оптика еденберг 4X32 на хатсан 80 и дали ще държи без да се размества и да и прескача скалата :cheers:
 

reingar-x

Новодошъл
Здравейте може ли да споделите,мнение за Hatsan 125 th vortex 5,5mm.?Ще я ползвам за стрелба по мишени ,бутилки въобще за забавление.Искам да си взема нещо по-мощно,което да може да стреля с по-тежки чашки,да не се нуждае от човъркане постоянно.
 

reingar-x

Новодошъл
Изчетох доста за Хатсан,това което не ми хареса е,че с купуването трябва да я водя на майстор.Аз съм от Плевен и не знам тук в града дали има майстор на който да я дам и остана доволен?Другото което ми изникна като мисъл,е ако вярно вградената газова пружина е калпава е по-добре да си купя обикновена а да я дам на човек който разбира да я направи както трябва.И последно колко ще струва като цена да я направят както трябва и кой майстор ще ми препоръчате?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Митака 101 е майстора на газови пружини в нашия форум. Свържи се с него.
 

Georgi Nedelchev

Потребител
Колеги,
от къде пълним прикладите на 125-ците със силикон?
Така както чета, всички пробивате отвор от към задтилъка.
Става ли да се пробие отвор от към тази тапа, която е на ложата на приклада?
И изобщо какво и е предназначението? За тапата която се маха с два винта говоря.
 

Attachments

  • untitled.png
    untitled.png
    37.1 KB · Прегледи: 47

тината

Новодошъл
на старата ми 125 ТХ отзад нямаше дупка, а на тази която взех сега има след задтилъка има още два винта и след тяхното развиване има от къде да се напълни, но все още се чудя с какво да я напълня ? Мисля че със силикон няма да се балансира пак ? Някой ако има нещо на предвид да каже, ще бъда благодарен ! :cheers:
 
Нагоре