FX Airguns или как се прави шведска тройка-аз, тя и вибратор (саундмодератор)

The PuNiShEr

Редовен Потребител
А рекламата за прецизната стрелба и много добре направената карантия вярна ли е или мит.
Има ли вече колеги които я ползват.
Имам интерес към тази пушка, но първо не съм решил в какъв калибър да е и второ не съм сигурен че е нещо повече от моя Импакт.
Имам предвид като точна стрелба. За мощността в калибър 5.5 няма как да стане по-висока, тъй като в момента Импакта стреля добре с 40 грейнови слъгове с 301м/с. В калибър 5.5 няма по-тежки а с повишаване на скоростта се влошава точността. В следващите калибри, няма особено голям избор на слъгове и затова избора на пушка става доста сложен.
Затова приемам съвети всякакви.
Рекламата винаги е маркетингов трик да накара потребителя да купи,понякога е подвеждаща много,понякога малко, понякога просто помага на човек да избере измежду няколко продукта. Без да съм собственик и стрелял с Пантера бих казал че не е нещо по-добро от Маверик и Импакт,просто е по-различна. Сложна е като Импакт ,а и допълнително Пантерата е усложнена при цевта заради пленума който е в задната част на шрауда,има добавени о-пръстени за да държат налягане в пленума,регулатора си е АМП ,нищо ново,просто вече е с месингова основа,макар че в клипа се споменава за нова по-добра работа. Един Маверик или Импакт винаги можеш да им добавиш пленум ако искаш свръх мощности. Пантерата е интересна с възможността за добавяне на бутилка и отпред, и основния плюс ще спомена, това е арката отдолу която вече придържа шрауда след пленума, за да обира вибрациите Сабер Тактикал вече имат такива арки за Маверик и Импакт ). Хобито ни се развива ,интересите също, ФХ трябва да задоволяват нужди, затова вече има и Пантера, има и Кинг, ще има и още и още. В Американския форум има достатъчно отзиви за Пантерата, остават си обичайните изтърване на въздух от о-пръстени, игла клапанна,както и прокъсване на о-пръстените на регулатора при честа заигравка с налягането при настройки и тестове.
Та така.

П.С. С любов към марката





fx slugs.png
 

REMUS

Потребител
Едва ли ще постигнеш по добра точност с нея при високите скорости. Но с импакта може да ги пробваш на 320 + M/s. Да видиш как са като точност
Пробвах, но не ми хареса. Пробвах с няколко модела слъгове и нито един не ми хареса при висока скорост. До 305м/с са ок, после групите се отварят.
 

Вилян

Потребител
Някой да има идея откъде в БГ може да се намери castle nut за AR15 тръба (става дума за винтa на снимката долу вляво,, иде реч за приклад със тръба). Крале-то няма, Мундилари и т.н. - тоже. Тряба ми за задника на един FX ... :)

1704812610425.png

Предварително благодаря
 
Последна промяна:

Христо.

Потребител
Някой да има идея откъде в БГ може да се намери castle nut за AR15 тръба (става дума за винтa на снимката долу вляво,, иде реч за приклад със тръба). Крале-то няма, Мундилари и т.н. - тоже. Тряба ми за задника на един FX ...
В Германия е има https://www.doublestac.de/en/p/buffertube-castle-nut-lock-ar15
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Много е мислено и подобрено това шаси, но е пушка само за от маса/или от място.
Така е, видимо е солидна. Но видно от замервания на скорост в рекламни така да ги нарека клипове, 3-4 м/сек са обичайни разлики при изстрел. Мислиш ли че основно стабилността при стрелба от маса /място е фактора за да бъде най-точната ти пушка?
 

michorovm

Редовен Потребител
Според мене, Пантерата превъзхожда по точност всички други ФХ оръжия особено при по-високи налягания заради това, че цевта е втвърдена от това, че минава през задредуктурната камера (пленума), който е с постоянно налягане. Както повечето знаем цевите на ФХ са изградени от няколко компонента и не са солидни, което си има и + и -.
 

petkof

Редовен Потребител
Относно мишената на Малин, абсолютно стандартна мишена за ФХ с JSB 2.2 и то на закрито на 50 метра. Единственото, което ме притеснява, че е твърде чиста дупката за стрелба със стари окислени чашки. След третия изстрел периферията се оцветява в сиво, след десетия става много тъмно сива и дупката се разширява заради отнасянето на късчетата хартия в периферията от следващите чашки. Относно скоростта на JSB 2,2 с 800 мм. опъната цев на Импакт М3 ги стреля и над 360 м/с с много добра точност до 130 метра. Пантерата в 6.35/700 е много точна пушка до 170-те метра, на които съм я тествал. Данни има назад в темата.
 
Последна промяна:

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Привет колеги.
Братята руснаци отново са се постарали да ни покажат и обяснят неща в хобито ни, а именно проблема с клапанна игла при Пантера, ( виж видео най-долу ) доработки за безпроблемната работа занапред, както и новата игла като ъпгрейд. Естествено, тези проблеми с иглата навярно се получават при вече пожелана по-голяма мощност в дадения калибър,едва ли в 5.5 при 80-90 дж ще се прояви проблема, но пък знае ли човек. Знаете че имам Фх, харесвам марката , но за мен проблема при Пантерата си е технически пропуск в производството на продукта.
Макс, твоята Пантера на каква мощност си я настроил ?

 

Вилян

Потребител
Аз седях, чудих се, пак седях,... Исках да взема Пантера, паричната страна не ми е проблем. То хубаво, но както казва малкия ми син - поне да не те е яд, че си затворил едни (х2 повече) пари, а нямаш време да стреляш с нея. А да я гледам Пантерата като Ам-Гъл пръстена от "Властелините" - пак не си е работа, стрелба си трябва. Накрая поръчах един Dreamlinе Tactical .25. Не, че с добавките по приклади, леки ъпгрейди и т.н. няма да излезне едни пари и тя, но нейсе - за какво ли не се дават, а и я взех за 1600, което си е доста добра цена за нов FX със 600 мм лайнер в 25 калибър... Единствено ме дразнят FX, че човек не може да им хване спатиите, не знам дали пушката е Лего-то на пушките, но Kinder Surprise със сигурност може да се нарече - не е ясно има ли пауър пленум инсталиран, няма ли, има ли адаптер за сгъване на приклада - няма ли (оказа се, че само компакта имал) и т.н. Но не е само тази марка със доработките по време на жизнения цикъл ... А с турски заготовки съм се наиграл, мерси.
 

REMUS

Потребител
Моята вероятно е със стария щок защото е от първите серии, но в момента е на 107 дж. и нямам никакви проблеми. Надявам се Дайнамика да е вече с новия, по-дебел.
Дайнамикса в 6.35 какви слъгове харесва? Все ми се иска да кача калибъра, но ме притеснява избора на съгове.
 
Нагоре