Здравей. Заглушителя е моя разработка. Тялото и изцяло от карбон. Вътре също всичко е от карбон. Само предната и задната капачка са от алуминии. Дизайна на предната капачка наподобява DonnyFL понеже ме кефи техния дизайн. С няколко думи ще се опитам да обясня защо съм го направил. Всички знаем, че в повечето случаи когато използваме заглушител групите се свиват. Причините са две:Може ли пълна информация за заглушителя? Марка, модел, ТОЧНО тегло... прилича ми на DonnyFL с карбоново тяло?
Защо да не се смазва? Не е ли по-добре да има малко смазка по чука,например да намали триенето? Все там има бързо движение на метал в метал,съответно триене. Аз моя чук и тялото в което влиза на маверика съм ги намазал с тъник слой силиконова смазка,след като имах проблема,който може да видите на снимките. Така е вече няколко месеца и няма за сега никакъв негативен ефект.Никаква смазка по спусък и ударник.
Напълно съм съгласен с теб. Но определено е по-добре ,където има триене да има и смазване . В случая ако се налага да бъде почиствано и смазвано периодично , за да не се случва това ,което си описал . Аз лично държах сухо . Нямаше големи поразии само провалена стрелба . Сега смазвам , проверявам и чистя и пак смазвам .Причината да не се слага смазка по ударника е, че в един момент смазката започва да увлича прашинки и микро частици и се превръща в една лепкава гняс, която пречи на ударника да нанася еднакви удари по клапана.
Ами аз си ползвам този ,който си е на ФХ . Че даже съм с нормалния дотиквач. Бях сложил такъв за слъгове но го махнах .Здравейте,трябва ли ми този трансвер порт на HUMA-AIR за слъговеТъи като моя порт е от този вид който трябва да се заварти от единия край е за чашки от другия за слъгове.Този на HUMA-AIR е по добър ли
![]()
Този за слъговете е като игла и уж така заема по-малко место в камерата и повече въздух бута слъга. Но като погледнеш oригиналния FX дотиквач ,ще видиш,че е като тръба,а не плътен пин.Тоес FX са го помисли това. Реално разликата между слъговия (този като игла) и оригиналния на FX е някакви си 2-3m/s в полза на слъговия. Но Слъговия не бута добре навътре муниции с вдлъбнат гръб...и ако решиш,че искаш да постреляш с чашки,ще трябва да си върнеш оригиналния. Та в крайна сметка и аз като Amfo sym s с оригиналния дотиквач на маверика в подписа и power kit-a на хума (чук и пружина) .Кеф ти слъгове,кеф ти чашки,без да пипаш нищо.То каква е разликата в дотиквача за слъгове освен визуална може би ги вкарва по навътре? И от къде в България магат да се купят слъгове FX HIBRID че не намирав ниъде![]()
Колега не си прав за трансфера тоя на хума е бая по отворен от оригиналния и реално в .22 калибър разликата между двата е около 20 мс само като го смениш него без нищо друго да барашТози за слъговете е като игла и уж така заема по-малко место в камерата и повече въздух бута слъга. Но като погледнеш oригиналния FX дотиквач ,ще видиш,че е като тръба,а не плътен пин.Тоес FX са го помисли това. Реално разликата между слъговия (този като игла) и оригиналния на FX е някакви си 2-3m/s в полза на слъговия. Но Слъговия не бута добре навътре муниции с вдлъбнат гръб...и ако решиш,че искаш да постреляш с чашки,ще трябва да си върнеш оригиналния. Та в крайна сметка и аз като Amfo sym s с оригиналния дотиквач на маверика в подписа и power kit-a на хума (чук и пружина) .Кеф ти слъгове,кеф ти чашки,без да пипаш нищо.
Иначе трасфер-порта на хума не ти трябва,ти си имаш оригинален такъв,нямат разлика в скоростите. Само завърти цефта надолу с големия отвор ,към блока на пушката и си готов.Хумовския е за старите модели на FX ,които са били само с кръглия отвор за чашки.
Не съм го пробвал лично.Наблюденията са ми на базата на видеа от ютуб,където хора тестват хумовския.Колега не си прав за трансфера тоя на хума е бая по отворен от оригиналния и реално в .22 калибър разликата между двата е около 20 мс само като го смениш него без нищо друго да бараш