COMETA LYNX V10 AIR RIFLE

tzocho

Потребител
Полиране на челата на пружините ...

029778428.jpg
 

tzocho

Потребител
Приклада откъм удобство и регулировки за мен беше доста - "дървен" ;)

и затова реших да си отпусна въображението ...

Първо исках да е сглобяем, като присъединителната резба прецених да е с размер позволяващ монтажа на това

images


Оказа се, че и двата стандарта mil-spec и commersial имат еднаква резба, но на този етап нещо не ми харесаха цените им. :mad:

Продължих с подръчни мат'ряли ;) като в случая основното носещо тяло се получи от

тръба за парапети - алуминиев профил ф40mm.

029777626.jpg


029778430.jpg


029778429.jpg
 

tzocho

Потребител
От тук нататък потърпевши на моето въображение се оказаха нашия форумен майстор - Loki както и моя стугаро-фрезист Пепи. :cheers:
Сърдечно благодаря на колегата А. Маринов за подарения задтилък от Хайнел. :cheers: :)
Изказвам и специални благодарности за помощта на колегата Олег (Ollygatorr) от Украинския форум! :cheers: :goodbye:

029778415.jpg


029778416.jpg


029778417.jpg


029778418.jpg


029778419.jpg


029778420.jpg


029778421.jpg


029778422.jpg


029778414.jpg


029778423.jpg
 

lynx

Редовен Потребител
Браво Цочо!!!! Перфектно ревю!! :bravo: :bravo:
Нека модераторите да съединят всички постове от ревюто и да се пренесе на първа страница на темата.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Не само изглежда добре, а и добре се прикладва. Сега и малко данни ако сложиш преди и след намесата, групи и разход и ревюто ще е пълно. Браво на всички участвали в проекта и най-много на Цочо. Няма друга такава Комета. :cheers:
 

tzocho

Потребител
Оги, с най-голямо удоволствие приятелю. :cheers:

С колегата roto замерихме 90 изстрела с JSB 1.03g. в плато 280-277м/с.

На този етап още не съм приключил с доработките, но за съжаление все по-рядко имам време за хобито и не остава такова за

обработка на резултатите.
 

Карлсон

Потребител
Понеже на НС стана въпрос за допълнително заглушаване на Кометата днес реших да опитам какво ще се получи, а крайния резултат ме изненада приятно... ^-^ Значи нанизах на цевта 4 втулки за анкерираща смес една в друга, на принципа мъжко-женско, като в задната част ги оставих с капачетата, а в преднаха ги резнах на кръст с макетния нож... Последната втулка я измерих и резнах в предната част дотам докъдето се навива стрипера, да се допре плътно до него.... След това навих фабричния кожух без да слагам киче или каквото и да е друго между втулките и кожуха... ;) Еми по начало Кометата не е никак шумна, ама сега още повече замлъкна, според мен ефекта е значителен, в затворена стая се чува по-приглушено от преди, пак е плътен звука, но някак си по-рязък и не толкова басов... :yes: Лошото е че нямам уред dа замеря децибелите, на тези Андроид приложение нещо им нямам доверие... Качвам и няколко снимки, за нагледно... :cheers:
 

Attachments

  • IMAG0271.jpg
    IMAG0271.jpg
    458.3 KB · Прегледи: 379
  • IMAG0272.jpg
    IMAG0272.jpg
    358.1 KB · Прегледи: 350
  • IMAG0273.jpg
    IMAG0273.jpg
    425.6 KB · Прегледи: 320
  • IMAG0274.jpg
    IMAG0274.jpg
    473.2 KB · Прегледи: 311
  • IMAG0275.jpg
    IMAG0275.jpg
    623.3 KB · Прегледи: 397

sess84

Редовен Потребител
@Карлсон би ли сподел каква е идеята на нанизването на тия неща ролки (химичен анкер) на цевта? Според това до колкото разбирам и съм се занимавал с пушки и заглушаване това е върховна глупост. Ефекта дори може да бъде обратен вместо да заглуши понеже по този начин намаляваш задната голяма камера където бягат голяма част от газовете. Направи ги тези камери в предната част където е кухо и сложи шайби с отворче 7,2 мм не да ги катериш по цевта.Гарантирам ти че тая пушка ще унемее. Това е мое мнение по това което си направил. Дали ще го вземеш под внимание си е твоя работа ама това не е верния път което си направил. Станимир ме помоли да те питам :)
 

Карлсон

Потребител
С радост ще разясня за Вас колега @sess84 и за всички с интерес по темата, най-вече за Гуру-то на пневматиката @st_beer- направих го за да видя какъв ще е крайния резултат, почерпил мисъл от мнение няколко дни по рано (вече не помня в коя тема беше, ако не ме лъже паметта на @MadMax, дано не греша)... По стечение на обстоятелствата, коментирахме с шепа колеги на НС, че пушката е доста тиха заводски и това събуди у мен инициативата да наредя ролките, така и така ги имам в неограничени количества, за да допринесе скромната ми личност за благото на форума с крайния резултат - било то лош или добър... Смело наричате колега @sess84 опитите ми "върховна глупост", без да имате изстреляни и 10 чашки с такава пушка, сляпо следвайки чужди мисли и съвети... Благодаря Ви за включването по темата, опитите продължават с или без ваше участие...
 

dinkata

Редовен Потребител
@Карлсон
Това го пускам по молба на Гуру-то на пневматиката @st_beer както го наричаш.

Карлсон написа:
Смело наричате колега @sess84 опитите ми "върховна глупост", без да имате изстреляни и 10 чашки с такава пушка, сляпо следвайки чужди мисли и съвети...
Освен че съм изстрелял повече от 10 чашки с комета и то много преди да си купиш такава ами съм я виждал и чувал заглушена както те съветвам да го направиш. Това може да го потвърди колегата @Stanislav Stanchev. Когато някой ти подава ръка и ти споделя какво да направиш не я отблъсквай и не обиждай. Никога не съм се имал за пневматичен или друг гуро. Това е последното нещо което пиша към теб и не бих ти дал повече никога съвет или каквото и било дори и да зная отговора на проблем или въпрос ако имаш такъв. Бъди жив и здрав
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз пък не знам какво скочихте връз човека. Това решил - това направил. Просто е решил да сподели. По-нататък ще пробва и по класическия начин и ще види сам че е по-добре. Не му чупете ентусиазма... То че няма да открие топлата вода, няма..... Но поне оставете да си експериментира човека :cheers: :cheers:
 

Карлсон

Потребител
Айде пак кой чул, кой не разбрал... :wall: Моля прочетете внимателно, обръщам се към @sess84, към него казвам че не е стрелял с Кометата и че няма представа от пушката... :wall: Към Станимир - не напразно и БЕЗ ГРАМ подигравка те наричам ГУРУ, много си ми помагал и не само на мен, благодарен съм до няма и къде, моля прочети още веднъж...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
CaMyPau написа:
Аз пък не знам какво скочихте връз човека. Това решил - това направил. Просто е решил да сподели. По-нататък ще пробва и по класическия начин и ще види сам че е по-добре. Не му чупете ентусиазма... То че няма да открие топлата вода, няма..... Но поне оставете да си експериментира човека :cheers: :cheers:
Браво Оги много точно казано :cheers:,че аз онемях направо от някои работи които прочетох ??? :offtopic:
 

Карлсон

Потребител
dinkata написа:
@Карлсон
Това го пускам по молба на Гуру-то на пневматиката @st_beer както го наричаш.

@dinkata, не го наричам аз Гуру, така пише под ник-а му, според мен титлата е заслужена (извинявам от сърце се на Станимир, пиша като включвам името му без той да има възможност да се включи)... Мразя да ми приобщават чужди мисли и думи, без да се обиждаш @dinkata...
 

tzocho

Потребител
Пробвал съм различни варианти за заглушаване, включително и популярния от руските форуми "газов клапан". За целта използвах парче от изолация на тръби на климатици Gomplast поставено в предната тапа. Кометката съскаше след всеки изстрел - от налягането материала затваря отвора и после бано изпуска въздуха подобно на този излизащ от надут балон.
Решението на въпроса обаче е другаде - намаляване на разхода!
Последните ми доработки бяха именно в тази посока - смених оригиналната пружина на БК с по-корава и вдигнах задредукторното налягане на 135bar. Без никакви добавки, както се изразява украинския ми колега сега се чува само "тихо покашляне". :)
Имам намерение да пробвам и такива камерки:

sku_127280_3.jpg


P.S. Колеги, молбата ми е да не осирате темата!!!
 
Нагоре