BENJAMIN

Дискусия в 'Компресионна Пневматика' започната от ivodoc, 6 Октомври 2008.

 1. Anonymous

  Anonymous Гост

  "шпилка"=?
   
 2. Anonymous

  Anonymous Гост

  Цилиндрично тяло с външна резба по цялото тяло. :)
  В никакъв случай не работи върху пушката докато е под налягане,пусни вътъра и тогава.
   
 3. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  Във филмчето на пирамид-а http://www.pyramydair.com/video/?video= ... sode-5.flv е показано че се прави с някакъв инструмент стандартен и се прави бавно , според мен разгледай точно какво е и направи нещо подобно , задължително е да я изпуснеш цялата щом ще се работи по нея - че иначе 100% някой сакатлък ще стане. След това трябва да се разглоби и да се извади тоя болд - там вероятно ще дойдат идеите , или ще се пробие дупчица с резба и ще се навие шпилка или ще се изработи изцяло нов елемент пак от 2 части , Виждал съм такива БОЛТ-ове на колегите с БАМ-овете , моя съвет е изчакай няколко дни във форума да пишат колегите които се занимават с изработка на такива дейтайли :) имам предвид всички които сами си направиха/преправиха ПЦП-та и ще се разбере какво е положението.
   
 4. ivodoc

  ivodoc Модератор Модераторски Екип

  Публикации:
  5,126
  от:
  Русе
  Колко мм. е въпросния болт?
  Точно за кой болт става дума , че не вдявам?
   
 5. Anonymous

  Anonymous Гост

  Като гледам снимката, изглежда ми да е ръчката дето мърда дотиквача.
  Има си комплекти за вадене на скъсани болтове. Разпробива се болта със свредло, после със специалния инструмент (нещо като конусен болт с обратна резба) се вади болта. Ползвам съм няколко пъти и съм оставял доволен от свършената работа.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Гост

  1. УВЕРИ СЕ, ЧЕ В ЦЕВТА НЯМАШ ЧАШКА
  Ще трябва да започнеш разглабяне на пушката под налягане колега ако не намерш нещо тънко и здраво - да мине през отворя с резбата на задната тапа и да стигне до оста на бойния клапан. Ако това нещо успее някой и да му нареже инчова резба каквато е в тапата става идеално - завивайки го почваш да отваряш клапана и изпускаш въздуха. Ако е просто нещо тънко без резба - трябва да е мноого здраво, доста натиск се иска за да се отвори бойния клапан и да се изпусне въздуха.
  Ако не намериш такова нещо - махаш предпазителя (повдигаш с нещо тънко пружинката, която го държи), отвиваш големия болт отдолу и махаш приклада, отвиваш големия преден и малкия заден болт, държащ спусъчната кутия, махаш я.
  След това държейки задната тапа отвиваш задния горен болт (на релсата за оптиката отзад) и ВНИМАТЕЛНО махаш задната тапа ВНИМАВАЙКИ ПРУЖИНАТА, която е под нея ДА НЕ ТЕ КОНТУЗИ!!!! Махаш тапата и пружината под нея.
  Взимаш една батерия АА, слагаш я отзад зад ударника (тя ще стърчи зад пушката), използваш тежеста си и натискаш пушката върху батерията на пода - това ще отвори клапана и въздуха ще излезе - ПАЗИ ЛИЦЕТО ДАЛЕЧ ОТ ОТВОРА НА ЦЕВТА!!!!
  Успех!
   
 7. Anonymous

  Anonymous Гост

  Честно да ви кажа, не виждам смисъл да се разглобява пушлето. От снимката си личи, че има достатъчно място за работа. Не съм разглобявам Бенджамин и не оспорвам това, което е написано преди мен. Ако ще се изпраща някъде или ще се дава на някой друг да се справя с проблема, тогава наистина е по-добре да се разглоби.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Гост

  Поправката ня място според мен рискува и здравето на цевната кутия, която ако се остърже (надере) ще отиде към смяна, което вече хептен не е желателно..... :no: :wall:
   
 9. Anonymous

  Anonymous Гост

  Brute_Force... не разбирам за какво си се закахъарил... изпускането на въздуха - взимаш си един болт 5х80 тъй като ще ти е трудно да намериш инчова резба... сваляш отзаде "тапата" и пренарязваш резбата с метчик 5 мм. ... поставяш на място "тапата"... после навиваш смело и въздуха изчезва... а отностно болта... малко трябва да я поразглобиш... почти цялата... може и със шабър да го развиеш.. може и както Руки ти казва... въпрос на вкус и подръчни материали... успех...
   
 10. Anonymous

  Anonymous Гост

  Момчета, благодаря на всички ви за съветите.

  [​IMG]
  според вас възможно ли е да :

  1. развия болт №27, държащ нещо си (№16) и да извадя повредената част №14....(без спадане и цялостно разглобяване) ?


  ....или какъвто съм неграмотен, вместо да тренирам ....направо да взема и да отида при някой оръжейник още утре ....
   
 11. Anonymous

  Anonymous Гост

  Като гледам снимката е възможно, но не е желателно да се работи по пушката, когато резервоара е под налягане. Който я е разглобявал ще каже със сигурност дали може. Има вероятност обаче, да не може да излезе детайл номер 14, поради парчето което е останало то номер 15. Ако парченцето което е останала се е счупило наравно или по-ниско от детайл номер 14, то не би трябвало да имаш проблеми при изваждането. Ако е малко по-високо (или пък много), то има вероятност да не успееш да го извадиш. Тогава пак се стига до вариант да се вади парчето, без да се маха детайл номер 14 от детайл номер 1.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Гост

  Относно идета за разглобяване само с развиване на болт №27 - не става, щифт №20 пречи да излезе №14 назад. За ваденето на №14 преди това се вади щифт №20, а той излиза само в най-крайно задно положение на ударника №19 и при отделяне на цевта зедно с цевната кутия №1 (преди това се маха №21 с развиване на болтчетата отгоре и отдолу) от резервоара №2.

  Принципно дизаина на Диското е направен така, че може да се отдели цевта от резервоара без изпускане на налягането от него, но лично аз НЕ ГО ПРЕПОРЪЧВАМ!!!!!
  А №29 (държащо цевната кутия към резервоара) се отвива с шестогран 1.3 мм май беше.... който го няма във всеки сет, купих си от "Конрад електроникс" специален сет шестограни започващи от 2 мм до 0.х мм .... ;)
   
 13. Anonymous

  Anonymous Гост

  Благодарско на всички ви за съветите.

  Tочно баш е те тоя шестограм ме възприя щото немах такъв точно. Сглобих всичко отново и беж при оръжейник.
  Човека ми направи всичко за около 2 часа. Мисля другата седмица да го запозная и с метеорката, че само прах ми събира....

  The aftermath:
  [​IMG]
  Сега болта е малко по-къс, надявам се и по-здрав. (btw ето още една идея към Crossman - how to cut the production cost even more :p)
  Даже гръмнах радостно няколко пъти от балкона ( на изгасени светлини) :crazy:

  1 нептриятно нещо относнo Rediscovery-то: при изстрел понякога се усеща неприятно обдухване в лицето именно от посока на болтовия затвор. Това и ппреди ми го е правила. Та....ако сменя О-пръстенчето с някакво по-дебело ще има ли файда ?

  Благодаря ви още веднъж. :cheers:
   
 14. angelmr

  angelmr Потребител

  Публикации:
  2,378
  от:
  Пловдив
  Това духане значи че ти е прецакан или пръстена или заключването на дотиквача. Означава че всеки истрел имаш загуба на скорост, която няма как да е еднаква. Влошава ти точността при всички положения. Огледай хубаво пръстена дали няма дори минимални деформации или сцепване. Дори с лупа, понякога са трудни за забелязване сцепванията, но дори малки са от значение.
   
 15. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  Интересно и при кой оръжейник я занесе :) кажи ако не е секретен че може да се окаже интересно за София , аз поне досега освен във ВИП-а други незнам , ама там май повече на огнестрелно наблягат.
   
 16. Anonymous

  Anonymous Гост

  Там наблягат на приказките и тежките инструменти съчетани с мамата ;) :lol:
  Ще е интересно ако се появи кадърен майстор по пневматиката . :yes:
   
 17. djboby

  djboby Потребител

  Публикации:
  781
  от:
  Русе
  То и при мен духа ама това не е от прустена толкова колкото от лувта на самия дотиквач. Американците правят нов
   

  Прикачени Файлове:

 18. Anonymous

  Anonymous Гост

  Кадърен такъв има в Пазарджик. Поддържа гаранционно повечето от големите оръжейни магазини в Пловдив.
   
 19. cdman

  cdman Администратор Модераторски Екип

  Публикации:
  1,488
  от:
  София
  Ми дайте координати :) нали не е секетен ;)
   
 20. Anonymous

  Anonymous Гост

  Човека, който на мен ми свърши работа се казва Чавдар Калоферов.
  Работилницата му се намира точно до стрелковия клуб на стадион Герена.

  Между другото би ли имало смисъл според вас, ако на тоя дотиквач му се нарави втори улей,
  за слагане на още 1 о пръстенче, непосредствено след първото ? Или да си търся просто по-широк о пръстен ?
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена