AirForce Texan LSS .457

Mart0

Новодошъл
Здравейте,

Обмислям покупката на AirForce Texan LSS .457, но поради липсата на достатъчно познания в PCP технологията имам нужда от компетентните ви мнения. Идеята на оръжието е да ползва основно в случай на самозащита и рядко ще излиза от къщата. Освен въпросния модел потенциални варианти са Umarex Hammer, Hatsan Piledriver и Hatsan Hercules. Големият калибър и мощност са изискване заради стопиращото въздействие върху евентуален нападател. На този етап се спирам на Texan, основно заради добрата репутация на компанията. Като цяло не мислех да отделям повече от 2000 лева за оръжието, но не съм сигурен, че ще получа достатъчно качествена пушка за този бюджет, затова съм склонен да отделя повече. Моля, за вашите мнения относно марка и модел. Интересува и как стоят обстоятелствата по отношение на зареждането с въздух. Могат ли въпросните модели да се зареждат с ръчна помпа и до колко е оправдано. Какви други варианти за реждане съществуват? Знам за вариант с компресор и бутилка. Има ли вариант да се зарежда с метан (срещал теми с подобни модификации) и дали е оправдано? До колкото знам първите три модела се предлагат само с единично зареждане (Umarex-a е с дублиран пълнител). Има ли модификации, които позволяват да се сложи магазин с 2-3 проектила?
Предварително се извинявам, ако въпросите са коментирани или пък глупави и благодаря за вашето мнение!
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Здравей. По принцип, тук, във форума не обсъждаме концепцията самоотбрана. Но все пак, ще ти отговоря - точно този модел, не е удачен за това, за което искаш да го ползваш. Първо - защото е еднозаряден. Второ - много е дълъг. Трето - прави малко изстрели. Umarex Hammer и Piledriver са 300 барови пушки, също дълги, неудобни за тесни пространства, правещи само няколко изстрела. Едната, също е еднозарядна, а другата - двузарядна. Абсолютно невъзможно е да се зареждат с помпа. С метан също. Възможните варианти са 2 - компресор, или бутилка. Hatsan Hercules Bully, е многозарядна, 250 барова пушка. В 9 мм е добър вариант. Още по-добър вариант е Benjamin Bulldog 357, който можеш спокойно да зареждаш и с помпа. Всяка една, от изброените по-горе пушки, се нуждае и от тунинг, за да работи на пълния си потенциал и да не те разочарова.
 

Вилян

Потребител
Тук има доста хора с 100х повече опит от мен , но на база личните ми "търсения" (родители, диво село - позната история) може да ти кажа следното ... Ако плана ти е - виждам силуета на вратата и бум с Тексана - плана ти ама хич не е добър. Сигурно си имаш аргументи за тези ти "търсения" (както и аз преди години, както казах), но трябва първо да се върнеш към фактите и реалноста. Какви ли не неща не гледах - голяма мощност, възможност за бърза повторяемост (ала корейския уинчестър) и какви ли не други щуротии. Истините са няколко - държавата ни може да не прави достатъчно за да предотврати случаите на нападение, но ще направи достатъчно при превишена самоотбрана (тук не сме Щатите!). Трябва да обмислиш други варианти за нелетални превенции на опасноста (камери, кучета, тейзъри.. има достатъчно); стигне ли се до това да трябва да се спасяваш със стрелящо (било то ВО или ОО) оръжие в общия случай вече е късно и грешката е предимно твоя, не на нападателя ..
 

kokodjambo

Потребител
Всичко над 40J ти върши работа няма нужда да ходиш за слонове. Виж hatsan blitz 7.62мм чудесен е и е надежден. Прави Бррр 16 в пълнител за под 2 секунди. Досега никой не е тръгнал да си продава неговия. Държи въздух с години като шампион без никакви ремонти и с едно зареждане повече от 100 изстрела идва дори със карбонова лека бутилка ако я смениш от 580cc на 700cc още повече кеф. Единствено трябва да му купиш тапа за модератор от donnyFL ако искаш да го ползваш за мишенки. До 80 метра бива за по на далече не става. И идеално се вместваш в бюджета ще имаш и за малка оптика и за бързомер. Виж на Vector optics.
 
Последна промяна:

Mart0

Новодошъл
Благодаря на всички за изказаните до тук мнения! Първо, извинявам се ако нарушавам правилата създавайки тема с подобна насоченост! Идеята на оръжието е да се ползва при неизбежна самоотбрана, а именно нападател с огнестрелно оръжие и непосредствена заплаха за живота и здравето. Към момента не изпитвам необходимост от подобно нещо, защото обстоятелствата не го предполагат. Обитавам спокойно място, взети са превантивни мерки като охранителна система и видеонаблюдение, освен това не съм в несъстоятелност да се защитя и по друг начин. И все пак, както казва мой бивш колега, "предвидливостта винаги се отплаща". Не съм тръгнал да убивам никого или пък да бракониерствам (нещо за което са в този форум не малко хора). Идеята на големия калибър и мощност е да може да обезвреди евентуален нападател, като не му предостави възможност за произвеждане на изстрел.

Още по-добър вариант е Benjamin Bulldog 357
Благодаря за алтернативното предложение! Ценя мнението и вероятно ще се обърна към Вас, след евентуална покупка за доработка и настройка, защото знам, че Сте специалист в областта. Видях, че има нов модел M357. Препоръката важи ли и за него? Интересува ме и кой е най-оправдания начин за зареждане - помпа, китайски компресор и бутилка или марков компресор (до колкото видях са по над 2000 лева) и бутилка? Не съм наясно и с така наречената "зарядна станция". В комплекта на пушката ли е или е допълнителна инвестиция?
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
https://aeaairguns.shop/products/hp-max
Май и Павел вече ги внася у нас!
Над бюджета е,но целта оправдава средствата.Ако няма да стреляш повече от един резервоар става и помпа, иначе се почва с бутилка,която носиш да ти я пълнят на 300бар.,вече има на много места където предлагат тази услуга,ако ти е далече,скъпо искаш независимост и т.н си купуваш компресор...ако не си любител техничар и не знаеш на къде се отвива и завива гайка прескачаш китайските.Компресора НЕ отменя нуждата от бутилка!
Бутилката е хубаво да е нова,защото ако е много стара дори и с водна проба(нещо като ГТП за съдове под налягане но на 5 години) отказват да пълнят,зарядната станция е свързващото звено м/у бутилката и пушката,някъде ги дават к-т с бутилката иначе са по 100тина лв.
 
Последна промяна:

Mart0

Новодошъл
Чух положителни отзиви за AEA, но и изчетох не малко отрицателни, като критиката е основно заради лошият, клонящ към нула customer service. Иначе изглеждат доста добре.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Клапаните са проблемни, а и други неща. Не че ги няма същите болести и при други пушки. А и се оправят. Bulldog M357 е най-добрият вариант, за теб. Но не ги намирам никъде, освен по американски сайтове. Компресор не ти трябва, според мен. Хубава 10, или 12 литрова бутилка и си готов за зомби-апокалипсис.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Това е голям проблем в нашето хоби при 90+% в случаите,(затова стругарите тук са N⁰ 1)изключвам една марка дето е в бизнеса заради търговията с резервни части... :)
 

Mart0

Новодошъл
От Плевен, но имам път към София редовно. Околни градове също вършат работа.
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Значи, проблемът с пълненето, ти е решен - в София има няколко места, където да се пълни, в Търново, също.
 

Mart0

Новодошъл
Супер! Удобно ли да ми напишеш известните ти места на лично съобщение, ако е забранено да се прави реклама?
 

Gadnqra

Редовен Потребител
По-скоро пиши в Софийската и Търновската групи. Не ги знам, с точност, къде са. Аз съм от Русе.
 

Mart0

Новодошъл
Имате ли мнение за FX IMPACT M3? Изглежда доста прилично. Buldog M357 е неоткриваем за момента.
 
Нагоре