ЧЕСТИТКИ, ПРАЗНИЦИ, ХВАЛБИ. ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО. Нова придобивка.

Честит Гергьовден!
Честит имен ден, на празнуващите!
Носете си името със здраве и гордост!
Нека Св. Георги бди над вас и вашите семейства!
Нека пребъдем във вярата си, защото сме наистина храбър и кръвно свързан със земята си народ! Желая здраве, сила, търпение и мъдрост!
В деня на храбростта, пожелавам на всички, да сме смели в мечтите си и решителни в осъществяването им!
Нека Свети Георги ни закриля и води само към добро!

Честит Гергьовден на всички именници!!! Бъдете здрави и носете си имената с гордост!!! Нека Свети Георги да ви закриля и бди над вас и вашите семейства!!! Честит имен ден!!!

"..., че и ний сме дали нещо на светът и на вси Словене книга да четът; и кога му викат: "Българину!" бесно, той да се гордее с това име честно...."
Из "Паисий"
Иван Вазов
1f1e7_1f1ec.png
Честит 24- май, Българи!
1f1e7_1f1ec.png

Добро утро!
Честит празник на запазилите детското в себе си!
Пожелавам на всички да бъдете по-човечни, по-добронамерени и по-усмихнати, каквито са децата. Забавлявайте се и търсете с любопитство света, колкото и сериозен да Ви се струва. И не на последно място: опростявайте ситуациите, които Ви се случват. Живейте на мига!

Честит Празник Българи!
Днес е 2-ри юни Ден на Ботев и на загиналите за Свободата на Родината.
Мълчаливо да сведем глави и коленичим близо до земята, родила хиляди знайни и незнайни герои, пропита с кръвта им и пазеща спомена за тях, защото „тоз, който падне в бой за свобода, той не умира“!!!

Честит празник българи!!!
Чест и слава на всички знайни и незнайни българи дали живота си за да бъдем това което е сега България!!!
Поклон пред тяхната жертвеност за нас - бъдните поколения и нека да не забравяме, че сме синове и дъщери на един ВЕЛИК НАРОД!!! Поклон и смирение пред знайни и незнайни българи дали живота си за всички нас!!!

Screenshot_20240602-080336-000.png

"..умря сиромах за правда, за правда и за свобода... “.

Не е празник а честване на годишнина от гибелта на един романтик,гениален поет и ненадминат публицист.Няма полза от фанфарните и изпразнени от съдържание клишета,просто купете на децата си издание на негови творби и ги прочетете заедно!

Последна промяна:
Не знам дали тук е мястото да пиша, но съм в неведение кого да похваля, кого да потупам по рамото...
Как може в дена на Ботев по националните телевизии, визирам БТВ и Нова да пускат някакви измислени американски филми.... По БТВ в момента е филма "Големия заговор" в който се разказва, че Джак Райън има дарба за незаконни дейности и някаква си Нанси го убеждава да открадне 200 000 долара.... и аджеба се питам да не би въпросният Джак да не е е платил на капитана на кораба "Радецки" да прекара четата.... Ако някой знае или има информация да каже...
По Нова в момента се гледа "Лоши момчета завинаги" - явно и тук има скрит замисъл, явно оприличават Ботевата чета като Лоши момчета завинаги....
Нямам думи, потресен съм.... не знам какво да кажа.... явно си го заслужаваме...
Явно е прав поета като казва " не народ, а мърша"....
Досега винаги като чуя химна ни съм заставал мирно, така съм възпитавал и децата си, но взех да се замислям дали съм 'редовен"....
Добре е, че по Евроспорт дават Григор... така че в деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България - Мачкай Гришо!!!

Знам.... да бяха го давали и трите телевизии заедно щеше да е най-добре....

Back
Нагоре