ФТ Движение "Мускетари"

Дискусия в 'ФТДМ - Фийлд Таргет Движение "Мускетари"' започната от Архитекта, 17 Декември 2010.

 1. BAD TORO

  BAD TORO Модератор ФТКС

  Публикации:
  1,384
  от:
  София
  Пацо, може да разчиташ на наши на наши мишени. Ще бъдат подготвени като брой и убойни зони както ги заявиш. Едно състезание ще издържат.
  .
  Това е част от логиката. Присъства компактност, тегло и др.
  Но по важното е и равнопоставеност пред еднообразно работещ инвентар. Особено при рейтингови състезания където в крайното класиране една неработеща мишена може да лиши човека от място в отбора.
   
 2. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Брейййй, тоз председател ... хубаво ме нагласи - топката как да постъпя пак в мен :( !
  Ами че то състезанието двудневно - първия ден ако ги нагънем кат войнишки лъжици софийските мишенки ... по какво ще стреляме втория кръг :'( ?! Не си е работа това, не е в мой стил, ама изобщо. Затова: Благодаря за експедитивния отговор и взимам също толкова еспедитивно следното решение:
  На мое място Том Сойер вероятно би казал /визирам сцената, в която той успешно продаваше на приятелите си на порции наказанието от баба си да боядиса оградата/: "Няма да е никак ... гостоприемно от моя страна шпаги от Русе, Пловдив, Асеновград и Стара Загора да бучат шишове по трасето, а гостите ни от София да гледат безучастно, игнорирани от тази чест и да скучаят в минутите преди старта :D !" Затова ще направим следното:
  1. Запазвам квота за 4 гостуващи мускетари от ФТКС. /Румбата и Симо вече отвоюваха тази чест, останалите двама - по реда на записване като му дойде времето за това/.
  2. Огито и Павката получават на ЛС списъчетата с имената на тези участващи с помощ колеги и УЗ на техните мишени. Подготвят тези 12 мишени от троянския арсенал и ги поставят в 4 кашончета /или здрави пликове/, надписани с имената на щастливците.
  3. В часа на пристигане аз връчвам кашончетата на гостуващото подкрепление, заедно с указателните листчета за поставяне на мишените.
  4. След края на състезанието - всички животинки обратно в курниците и се връщат на Троянските им стопани.
  Това е:). Очаквам потвърждение от Огито и Павката за такова съдействие от тяхна страна :). След което...започвам да действам:rambo:

  P.S: Култовата софийска жаба със средния пръст, обаче няма да откажа :crazy: ! Направо си я искам даже, като много съществен елемент от фауната по това непредвидимо и пълно с изненади зимно трасе :p !
   
  Последна промяна: 24 Юли 2017
  Djubey харесва това.
 3. pavloff

  pavloff Редовен Потребител ФТКС ФТДМ

  Публикации:
  2,370
  от:
  Троян
  Както написах вече. Имаш нашата покрепа Пламка също и мишени.
   
 4. Бочко

  Бочко Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  3,780
  Раздавате ни мишени и с листчетата си ги поставяме без проблем.
  Живи и здрави съм на линия в уречените дата и час.
   
 5. oblaka

  oblaka Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  942
  Давай смело ще помагаме с каквото можем. Важното е да се движим напред
   
  Kifa харесва това.
 6. Kifa

  Kifa Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,099
  от:
  София

  Нещо не схванах...това е стара заигравка от времето на снимките качени в началото на темата(които са и причина за това събитие) или ,като съм от София дори и да си носа мишени не мога да участвам защото имат право за участие само четири човека от София...
   
  Последна промяна: 24 Юли 2017
 7. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,689
  от:
  София
  И аз не схванах точно идеята и ще помоля Пламен да хвърли малко светлина по отношение квота.Имаме 17 коридора по 2 човека 34 човека, но ако има 10 човека от София какво правим?Стрелям само аз и още 3-а? Ако е така аз няма да участвам.
  Не мога да стрелям с някакви привилегии понеже нямам такива.
  Поздрави
   
 8. oblaka

  oblaka Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  942
  А колко е пловдивската квота? Не е редно някой да определя кой ще участва и кой не. Това не е моето виждане за ФТ. Или участват всички желаещи или без мен. Това е спорт прияъелския фактор не трябва да съществува
   
 9. lynx

  lynx Редовен Потребител

  Публикации:
  7,687
  от:
  Старата София
  Доколкото аз го разбрах, "квотата" ще е за тези които ще си донесат и подредят мишените.
  Така Архитекта изразява предпочитания, кой с какво да му помогне.
  И другата квота ще е ограничителна, за общия брой участници поради ограниченото време за провеждане на мероприятието.
  Не виждам смисъл от квоти, разпределящи състезателите по градове.
  Не сме пораснали дотам, че да се борим за квоти за местно състезание.
  В общия случай при ФТ-състезанията, организатора се стреми да стимулира посещаемостта, а квотите по градове ще направят точно обратното.
  Но това са мои разсъждения, нека Архитекта да уточни какво точно визира с квотите.
   
  Последна промяна: 25 Юли 2017
  Kifa харесва това.
 10. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  У-уууупс, тука снощи нещо се е случило :( ?! Спокойно, приятели и не бързайте така да реагирате просто заради едно споделено предположение от колега :) .
  Приключвам с предварителното проучване относно интереса към това зимно мероприятие и преминавам към конкретни действия. Обобщавам резултатите от проучването и взетите решения след вашите включвания:
  Състезанието /при успешни преговори с УС на стрелбищния комплекс и живот и здраве до февруари 2018/ ще се проведе с административното съдействие на ФТКС. Формат 2х50, рейтингово, двудневно с ангажирана хотелска база където ще нощуваме и ще се съберем да се видим и почерпим вечерта. Допустимо участие и в клас до 45J, без класиране. Ще има и три коридора за свободна стрелба, срещу заплащане на час - за Макси и варненската банда, и за всички наши приятели, които не практикуват ФТ, но пожелаят да ни гостуват. Трасето ще бъде разгърнато на "мускетарски" принцип с инвентарното и физическо участие на домакинстващ екип и гостуващи колеги от всички региони /каквато убедителна подкрепа получих от вашите постове по-горе:cheers:/.

  1.Домакинстващ екип:
  Вальо, Евгени и "Том Сойер": 5 коридора -15 мишени.
  2. Гостуващо подкрепление:
  12 колеги, които обявиха със своите постове по-горе готовност за тази помощ: 12 коридора - 35 мишени. /Ясно е, че към момента на срещата този състав вероятно ще претърпи частични промени/

  Като му дойде времето - ще обявя мероприятието в съответния раздел. Тогава ще направим окончателно записване: за участие с инвентарна и техническа помощ /12 състезатели, които ще се включат с доставка, редене и демонтаж на 3 мишени на човек/ и само за състезателно участие - още 22-ма състезатели. Препоръчителен максимален брой участници - 34 /17 двойки/. Това с прострелката прави три часа стрелково време. При повече участници - ще се появят тройки по трасето и оттам - стрелковото време ще се увеличи значително. Което означава - по-висока такса. Не са малко 34 участници, но ако има по-голям интерес при окончателното записване - никой няма да бъде върнат. Но ще плащат доста повече всички ;) ! Нямам абсолютно никакво намерение да шикалкавя спрямо съдържателите на стрелбищния комплекс относно стрелковото време. Управителят на стрелбището г-н Лечев ще присъсва от началото до края на стрелбите, какъвто си е редът на комплекса. Дори предвиждам опция ако някой не си е начесал показалеца с 50 мишени /щото зима ще все пак и по-малко стреляме/ - да може да остане още до два часа след първия кръг и да си достреля срещу заплащане на час.

  Благодаря още веднъж на всички колеги, които обявиха тук своята готовност да се включат в организационната схема "Всички за един!"
  Както виждате - квоти и ограничения няма :). Употребих вчера този термин по съвсем друг казус с чисто технически характер, който вече е приключен. Но ако все пак е останало нещо неясно - на разположение съм да отговоря на ЛС :).

  Живи и здрави на всички до назима 2018 :rambo::cheers: !
   
  Милко and didarai like this.
 11. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Отнасям този пост към колегите от регионалните формации, които организират рейтингови състезания с включен и клас до 45J: ФТДМ, Пловдив-Асеновградската група и Русенската група /за чиито последни мероприятия не съм сигурен относно участието на този клас, понеже пропуснах удоволствието да ги посетя/. Както и към колегите от ФТКС, които пък редовно участват в тези рейтингови състезания:
  Симо периодично ни акцентира нещо, което аз лично напълно подкрепям: надеждността на инвентара е важен приоритет в провеждането на рейтингови състезания. И оттам - доколко гарантирана е тя, когато в едно и също състезание по мишените инцидентно се стреля и с 42-43 J ? Предлагам да обменим мнения и впечатления по този въпрос - открито и в конструктивен дух. Пък може и да стигнем до консенсус за някакъв стандартизиран тест, на който периодично да се подлагат мишените, участващи в рейтингови състезания. За да може и организатор, който ползва гостуващи мишени да бъде спокоен за тяхната надеждна работа. Ето моите впечатления по този въпрос:
  ФТДМ поддържа 66 бр. състезателни мишени. Някои от тях съм имал удоволствието да гътна на пределни дистанции по време на състезания с пушка под 11J и си падаха без проблем. 24 от мишените от този инвентар са мое производство, клас"танк" - 4мм щитове с реална големина на силуета. Тествал съм мишените с пистолетна стрелба от 5м с енергия 4.5J в 4.5мм. Балансирах им лъжиците дакато почнат да падат надеждно с пищова при наклон на терена напред /към стрелеца/ до 5 градуса. При по-голям наклон подлагаме изравнителни трупчета, с каквито са окомплектовани нашите инвентарни куфари.
  На Балкантрейд 2017 стрелях един кръг в двойка с Цочо. Внимателно наблюдавах поведението на мишените /и особено на по-близките/ при попаденията на чашките му с 42J в 5.5мм. Не забелязах никакви необичайни вибрации, нито пък някакъв обезпокоителен звук при тези попадения - както при удар в щита, така и при сваляне на мишената. Вярно е, че преди години имахме случай с деформирани дидови мишенки, но след тези ми преки и внимателни наблюдения в Орешак аз лично считам, че при този неприятен случай е имало нарушение на лимита от 45J. И не съм чувал от троянските ни колеги това да се е повторило в следващи състезания.
  Очаквам вашите включвания и изобщо не съм далеч от идеята за такъв стандартизиран тест, стига да пстигнем консенсус за това. Варианта - "Без 45J, защото сътезанието е рейтингово" - не го коментирам въобще. Това е най-лесното и аз лично съм го прилагал в повечето състезания, които съм инициирал. Коментираме само варианта "И вълкът сит - и агнето цяло" - което ... винаги е по-трудното да се постигне ;)
   
 12. oblaka

  oblaka Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  942
  Аз лично преди всяко състезание ги смазвам и раздвижвам мишените. Често когаот ходя да стрелям си редя трасенце по 5 мишени над 40м. Като използвам различни мишени. Нямал съм случай някоя да не е паднала от 16ката. Доста е трудоемко според мен преди състезание да се прострелват всички мишени. Вариант е да се простреля трасето от организатора преди състезанието макар че не е много редно.не се сещам за друг вариант. Може да си направим ики поръчаме тестера на федерацията.
   
  CaMyPau харесва това.
 13. BAD TORO

  BAD TORO Модератор ФТКС

  Публикации:
  1,384
  от:
  София
  ФТКС провежда рейтингови състезания съгласно приет регламент съобразен с международните правила валидни за световните шампионати.

  Няма да обяснявам каква е целта на тези състезания и какви права дават на участващите в касирането. Който се интересува има къде да прочете.

  Енергията 16J e ясна и е само стрелци участвали в този лимит участват в рейтига .

  35J e компромис към калибрите над 4,5мм. та чак до 50-ти, за да може хора които не притежават пушка в кал. 4.5мм все пак да участват. Траекторията при 33J в 5,5мм почти покрива тази на 16J в 4,5mm.

  За инвентара и трасетата.

  Трасетата се редят на открито което предполага и различни неравности, наклони и т.н. Съгласен съм че всяка добре регулирана мишена издържаща 45J ще пада и от 16, но трябва да е много добре сложена най вече вертикално. За тези над 45м задължително без никакъв наклон към стрелеца.

  Редят се от ограничен брой хора и не – винаги може да се постигне идеална хоризонталност и вертикалност на мишената. Справка предпоследното Троянско.
  Страхотно трасе. Момчетата се бяха изкривили от труд, но инвентара ги подведе. Тежките мишени се връщаха при изстрел, някои не падаха, огромни луни. ( това не е критика към колегите)

  Мишените стреляни с 45J които не са идеално закрепени имат склонност де се поусукват около около оста си, някои престават въобще да падат. Това е неравнопоставеност за следващите срелци. ( Стреля Иванчо - 16j мишенката си пада, след него Марийка с 45J - пак пада , а за Петърчо с 16J тя се е позавъртяла., а той завалийката гони и рейтинг). Имам и други съображения, но ще стане дълго.

  И не на последно място е безопасността. Пък особено в зала, но по тази тема отделно ще си поговоря с Пламен.
   
  Последна промяна: 26 Юли 2017
 14. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Павката и Влади ще се включат ли по темата - на русенските рейтингови как стоят нещата с класовете? Че аз наистина не знам ...
   
 15. Dominus

  Dominus Редовен Потребител

  Публикации:
  2,736
  Аз не мога да се произнасям по отношение на чужд инвентар и поради тази причина не вземам отношение. Подкрепям мнението на Симо, но въпреки всичко мога да помогна с лични мишени (около 10). Щом има желаещи да се пробват във ФТ-то не бива да им чупим хатъра.
   
  Djubey харесва това.
 16. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Т.е. ? На русенските рейтингови се стреля само 16J, така ли е било в досега проведените :) ?
   
 17. Dominus

  Dominus Редовен Потребител

  Публикации:
  2,736
  Не, имаше и 45 въпреки "сериозния" наплив.
   
 18. sevdaka80

  sevdaka80 Редовен Потребител

  Публикации:
  819
  от:
  гр. Елена 0877 51 54 51
  И аз имам мерак да се пробвам в 40j,но ако стане мн ще ми се смеете. :D
   
 19. Dominus

  Dominus Редовен Потребител

  Публикации:
  2,736
  Вероятно няма да направи впечатление на никого резултата ти. Поне до сега не съм виждал някой да се смее.
   
  Kifa and soundmax like this.
 20. Архитекта

  Архитекта Редовен Потребител ФТДМ

  Публикации:
  2,029
  от:
  Велико Търново
  Проверих този "наплив" чрез темата "Архив-минали мероприятия" за трите последни рейтингови състезания, организирани от всяка от трите регионални формации, поддържащи клас до 45J:
  Асеновград 2016 - 3 участника
  Русе 2017 - 1 участник
  Балкантрейд 2017 - 4 участника
   

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена