Тема за домашните любимци

Не би трябвало,вторите са уникална гад.Унищожават безчег гнезда,яйца и малки.Доказано е че сивата врана е един от малкото животински видове ,който убива за удоволствие.Тук в Софийският регион ,аз им отделям почти всеки ден внимание.За скорците е ясно ,че правят страшни бедствия на редица насаждения,летят на големи ята и са като скакалците в Египет едно време,но за косовете грешиш.

:(:(:(Тъжно.....Открих тази тема преди 8 години и причината беше нашият домашен любимец. Но днес той се пресели във вечните ловни полета.....Почивай в мир Коки !!!

Attachments

• image-0-02-04-d3af347e132e8f51f269e245a23a03746848a256e4b7481c0ef744bf0b341da6-V.jpg
    image-0-02-04-d3af347e132e8f51f269e245a23a03746848a256e4b7481c0ef744bf0b341da6-V.jpg
    226.9 KB · Прегледи: 52
  • Снимка0318.jpg
    Снимка0318.jpg
    250 KB · Прегледи: 50
  • received_241276283095897.jpeg
    received_241276283095897.jpeg
    245.3 KB · Прегледи: 51
  • IMG_6013.JPG
    IMG_6013.JPG
    361.4 KB · Прегледи: 49
Харесах в знак на съчувствие към друг коткар :(
И защото е бил сладур...
Какво му се случи- болест ли го покоси?

Добермана е много красив, ама защо си го навлякал с тази амуниция, доста гротесктно изглежда??
Ники/Райфел/, жалко за котето, лошото е че котките и кучетата живеят малко.

Добермана е много красив, ама защо си го навлякал с тази амуниция, доста гротесктно изглежда??
Ники/Райфел/, жалко за котето, лошото е че котките и кучетата живеят малко.
това са аксесоари коги се гиржем

IMG_20181002_192755.jpg IMG_20180925_155707.jpg IMG_20181002_192755.jpg

Последна промяна от модератор:
Колеги ще трябва да си взема инструмент за вадене на кърлежи за любимеца,но гледам че са много видове,нещо да препоръчате!

Аз нямам вече домашен любимец от доста време. Последно време обаче се занимавам с едни гугутки. С постоянство и настояване успях дори да науча едната да идва веднага щом се покажа на прозореца и дори се престраши да се храни вече от ръката ми. Така ,че вече си е моя домашен любимец на свобода. Вчера докато го хранех моята жена ни засне двамата.

Не знам какъв ти е любимеца обаче има едни капсули които продават в ветиринарните аптеки дето се капват на врата на любимеца и всичко заминава, има и едни каишки против такива гадини.

Джак Ръсел,преди седмица е обезпаразитен с някаква ампула,но днес му намерих кърлеж,та си е нужно и такова инструментче!

Фронтлайн комбо, само че, действа след като кърлежът се насмуче. Аз ползвам пинцета, на която предварително съм навил ластиче, така, че натискът на човките да е слаб, но все пак да задържа гадината. Та хващам кърлежа с този инструмент и го въртя в посока, обратно на часовниковата стрелка. Нямам скъсан. Даже и на жената вадих. А в Пирогов и взеха 25 лв за същата процедура и 3 часа чакане. После пи една седмица широкоспектърен антибиотик и край. Това го научих от един професор-паразитолог.

Относно ваденето на кърлеж имам малък опит ама върху себе си ,а не на домашни любимци .
Вади се по следния начин:
Намазва се ( покрива се ) кърлежа с някакъв мазен мехлем. След около 5 мин почиствате мехлема и с пластмасовата предпазна капачка на медицинска игла започвате да масажирате с кръгови движения обратно на часовника много близо около кърлежа без да го докосвате дори. Не след дълго кърлежа се пуска и излиза сам. После е добре една инжекция да си сложи човек.
Метода е изпитан и работи безупречно.

Аз нямам вече домашен любимец от доста време. Последно време обаче се занимавам с едни гугутки. С постоянство и настояване успях дори да науча едната да идва веднага щом се покажа на прозореца и дори се престраши да се храни вече от ръката ми. Така ,че вече си е моя домашен любимец на свобода. Вчера докато го хранех моята жена ни засне двамата.

Миро,ако не бях го видял,нямаше да ти повярвам! :lol::cheers:

В интерес на истината гугутката е една от най-плашливите птици и направа е невероятно, че си й спечелил доверието да яде от ръка. Адмирации!

Back
Нагоре