Среща - Врачански Балкан 2020

astra

Редовен Потребител
...без излишни мелодрами...
Е, как така? Нали драматизирането е в основата на всичко: медии, политика, конспиративни теории, власт на простака над масите.
Агенция ЕЖК в основата на модерния живот. Щом го пише в интернет, значи е вярно!...
Всичко това - на майтап, но горчив.
Сега сериозното, от което не можем да избягаме е, че вместо да затворят циганските махали, в които реално е опасността от зараза - връщащите се на тумби и на катуни мангали от Италия, Германия и Холандия, властта затваря областните градове.
Наказва нас - данъкоплатците, за да не разсърди тях - гласоподавателите!
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Стига сте се джафкали, нема файда за никой.
Нека всеки има дисциплина и самосъзнание да прави каквото трябва, а не каквото личния му гъз иска.

Успех
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Не че нещо, обаче да наричате хората паникьори едва ли не при настоящето положение е меко казано несериозно! Бих казал, че това са си сериозни неща и тука става въпрос за отговорност! Значи ето как протече всичко - братушка съвсем логично пита и в темите за ФТ мероприятията, какво ще се прави ще се взимат ли мерки и ще ги има ли въобще! Това се обсъждаше и преди той да попита и на много хора от нас въобще не ни се искаше, обаче разума надделя и се отказахме, не бива да се правим на нещо повече от останалите хора, които спазват правилата за да може по-бързо да се прекъсне тоя вирус, който парализира държавата! А много ни се иска и ние да се събираме даже и състезание да няма, но тук става въпрос за ОТГОВОРНОСТ преди всичко и даване на пример, ако ние покажем, че не ни пука и почнем да се събираме и други туко виж почнали. Това, че разно хора искат на пук на всичко да си продължават да си правят каквото си искат не помага по никакъв начин и според мен! И по-обидно за мен бе, че въпреки настояването на братушка му бе отговорено каквото пита, а сега по същата причина му задават въпроси и отговорите бяха меко казано нелепи. Много съжалявам, че изтриха неговите и други постове в темата за Опена да се види за какво ставаше въпрос и просто да му ги цитирам! Намесиха се и хора тука да разсъждават, които никога не са присъствали на подобен тип мероприятия, и да разсъждават кое как ама не става така както я мислят, защото просто никога не са присъствали на което и да било и не са много виновни, че така разсъждават!
А хората, за които Миша ми говори, че се били познавали добре а у от 9 кладенеца вода, нямало да има проблеми - абе вие кога за последно се видяхте или чухте ей така по телефона, за новите които ще идват и тях ли познавате добре, и сте сигурни, че няма да има болни - ЕВАЛА!
Аз и Влади (Killer) сме от хората които винаги сме посещавали, когато можем подобни мероприятия и сме ги организирали даже! Сега обаче щото сме почнали да стреляме ФТ и айде те са някакви други хора и се заяждат, и се променя отношението към нас- така ли почнахте да ни делите бе хора, защо! Защото имаме и друго мнение ли и сме си сменили приоритетите и сме почнали да стреляме ФТ. Ами ще стреляме ФТ. защото се събираме много и си купонясваме не 1-2 пъти годишно ако някой направи Национална среща както преди, а доста повече, и си практикуваме хобито под формата на спорт. Да не говорим каква беше посещаемостта последните години на НС, мен отделно и това ме спря да организирам, защото всеки вика - ще дойда, обаче накрая всеки и си намира оправдание, само Варненци бяха най-сериозните и с принципи в това отношение за което едно голямо БРАВО мога само да кажа. Е и ако ни се сърдите и за това пък нямам думи!
Да малко заядливост има в постовете в последно време, ама такова е положението хора, бъдете разумни и отговорни. Тази изолация всички ни побърква малко или много но няма да пукнем 1-2 месеца ако не се виждаме. Да ако се спре да се разпространява до тогава (ама не ми се вярва) супер желаем ви приятно изкарване и много весели Наздравици.

Поздрави Любо!
 
Последна промяна:

братушка

Редовен Потребител
Мдааа.... Цяло есе колко е лош бил този братушка. Как разцепва дружното общество...
Проблемът е само, че за пореден пъ взеха своите си собствени мисли, заявиха, че аз съм им авторът и.... цяло есе.
Например:
братушка съвсем логично пита и в темите за ФТ мероприятията, какво ще се прави ще се взимат ли мерки и ще ги има ли въобще!
Питах единствено и само дали мислят да УВЕДОМЯТ ЧУЖДЕСТРАННИ участници за карантинни мерки, приети в България.
Всичко останало, включително и отмяна на самото мероприятие си е единственно и само на съвестта на организатори.
Наистина жал, че поизтриха всичко.
Има и друго, но както и да е...

Относно врачанско.
Няма да разписвам подробно моето отношение към паника относно поредната форма на грип. Ще се ориентирам единствено и само на официални наредби и забрани. С понятията съвест, отговорност и др. подобни ще оставя всеки да се оправя сам, индивидуално. Твърде много разновидности съвест и отговорност наблюдавам.

До тук няма официална забрана далеч от цивилизация да се съберат 10-20-30 човека за да изкарат 2-3 дни на скара.
Има обаче блокада на областни градове. Което означава, че хора от градове като София, Варна, Русе трудно ще се измъкнат от там легално. Нито някой ще може да мине легално през блокирания областен град Враца за да стигне до мястото (за съжаление обходен път не знам да има).
Тази забрана обаче важи до 14.04. Да доживеем до тогава и пак ще мислим.

да прави каквото трябва, а не каквото личния му гъз иска.
Въпросът е само КОЙ ще определя какво трябва. Лично аз ще се ориентирам единствено на държавни разпоредби, така както са написани, а не така както на някой му се иска да ги трактува.
 

Miki64

Потребител
Мдааа.... Цяло есе колко е лош бил този братушка. Как разцепва дружното общество...

До тук няма официална забрана далеч от цивилизация да се съберат 10-20-30 човека за да изкарат 2-3 дни на скара.
Има обаче блокада на областни градове. Което означава, че хора от градове като София, Варна, Русе трудно ще се измъкнат от там легално. Нито някой ще може да мине легално през блокирания областен град Враца за да стигне до мястото (за съжаление обходен път не знам да има).
Тази забрана обаче важи до 14.04. Да доживеем до тогава и пак ще мислим.


.
Много се чудех дали да напиша това, което мисля. Но реших да се въздържа. Бъди здрав!
 

Ludjev77

Редовен Потребител
ФТКС
Сигурен съм ,че ще "разтълкуваш" разпоредбите "правилно" и съм убеден ,че ще намериш обходен маршрут тез 30 партизани да покорят балкана.:rambo:
:cheers:
 
Последна промяна:

rivan

Редовен Потребител
След средата на май може и да стане, поне такива са оптимистичните прогнози.
За СУ удължиха ваканцията до 10-ти май.
https://www.uni-sofia.bg/
 

t.marev

Редовен Потребител
Момчета момчета...излагате се! Срамота е да се подигравате с желанието на някой да организира среща, въпреки очевидните затруднения. Очевидно е нежеланието на някои да участват, дори да бойкотират такава среща, още преди извънредната ситуация. Никой никого не кара насила, но поне не пречете на тези които искат да направят такава среща. Да, вероятно ще се отложи, вероятно ще станат куп други промени, но да демонстрирате такава неприязън е прекалено! Допускам, че крушката си има опашка, нЕкви неизяснени мерения на....групи, но личната неприязън може да си стои в къщи, тя не е нещо с които може да се похвалиш.
В край на краищата касае се за една среща, на която ще се плашат гаргите, ще димят скари и ще си леят течности, няма да се обсъжда свалянето на Падишаха /да се свети името му/, аз поне така я разбирам, така че който не иска да дойде, нека не пречи на останалите и да не създава впечатление, че такава среща е нещо нередно. Може да дойдат съвсем нови хора, необременени от стари истории, може да дойдат хора, желаещи да изпушат лулата на мира, пък кой знае какво ще прошепне Врачанският балкан!
:cheers:
 

kosmev

Редовен Потребител
Алоу.... Господа.. Тука работата стана гротескна!
Стига бе, някой ( от 'нашите' въздухари) е решил да направи "забавление", в разгара на "чумата", за негова сметка... Кани само тия, които искат...
И накрая всички, които няма да присъстват, задължителтно трябва да го оплюят и да му обяснят, как го чака пълен провал...Щото според тях не е сега момента...
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Мхм факт е, че няма да присъстваме, факт е, че не сме съгласни въпреки пренебрегването на мерките за безопасност и най-вече извънредно положение, което НИКОГА до сега някой от нас не е преживял, ебаваме майката на всичко и си правим каквото си знаем. Ама големи герои излязохте, правим нещо в кризистно положение което не е свършило и не се знае кога ще свърши. Факт е, че просто се опитахме да вкараме малко разум, че ситуацията е сериозна и да не се подаваме на детски страсти от рода - АЗ ИСКАМ какво ми пука, че някой не дава! Факт е, че господа, които пишете нямате никакви намерения да ходите и вие, където и да е било ама се месите и си тълкувате странично нещата под някакви ваши си принципи и виждания. Дааа ние сме неразумни, ние сме еди какви си. Обаче ако се оправи всичко до тогава ще сме най-щастливите хора, защото и вие ще може да се събирате с който си искате, и ние моментално ще си направим наще скучни ФТ мероприятия според вашите представи явно.
Знаете ли кое исках аз лично да прочета, отлага се до подобряване на обстановката - проста гражданска позиция. Не да ми се жалват, като някакви ....... събирайте се още утре ако искате, щом толкова на никой не му дреме точно като ония от Столипиново!
Весело изкарване и наздравици за смотаняците, които си седят вкъщи, аз приключих с тая тема след тоя пост. Ама само ми припомнете кога е имало проблем въобще в тоя форум, че се прави нещо като събиране, ей така за нищо, после ако можете пак се замислете, какво е положението сега, и защо сега се реагира! Тъпо се получи, че осрахме темата реално, това е факт също. Едва ли, ако, и до тогава нещата не се подобрят и тези мерки седят, хора биха отишли, но пък ако бяха отишли щеше да си е уж само за тяхна сметка....така ли!

И пак ви моля, преди да стане тази ситуация в Света, не само тука, вижте с кого и за какво сме се заяждали относно организиране на мероприятия от каквото и да е естество! А не меренето на п....ки из темите това е друга тема!

Бъдете здрави и се пазете, друго не мога да ви пожелая, всеки има глава на раменете!
 

t.marev

Редовен Потребител
Мхм факт е, че няма да присъстваме, факт е, че не сме съгласни въпреки пренебрегването на мерките за безопасност и най-вече извънредно положение, което НИКОГА до сега някой от нас не е преживял, ебаваме майката на всичко и си правим каквото си знаем. ......
Кх, кх,...Извинете, само до попитам - Вие от името на няколко човека ли говорите или това е нЕкъв инженерски жаргон, да се говори в множествено число? Забелязвам, че при Вас често се случва....
Не виждам защо се палите толкова....нЕкви идиоти ще ходят в гората с мечка дренки да делят! Улава работа! Оставете ги да трошат главите!
Ама има и друго.....Не стига че не са дошли да вземат разрешение от Вас, ами и подкокоросват и други да им уйдисват на акъла! Ей тва вече е прекалено, не мой да се остави тая работа така, тряя да се земат мерки! Щото, днеска среща със скара, утре кой знае какво ще измислят....може за риба да отидат....знае ли човек!
Трябва да се пипа здраво! Но и умно....Вие знаете как става.....Няма да се излагаме пред чужденците я!
 

rivan

Редовен Потребител
Защо ли се сещам за "Титаник".Корабът се пълни с вода, а оркестърът свири ли, свири...
 

astra

Редовен Потребител
Щото според тях не е сега момента...
А според теб сега ли е момента?
Защото и на мен много ми се събира с колеги да си направим едно състезание, да се видим, да хапнем и пийнем, но действителността е, че сутрин чакам поне 15 минути да изляза от града, за да отида на работа и още толкова, за да вляза обратно. А по улиците край градинките бръмчат мотоциклетни полицейски патрули и оглеждат да няма събирания на хора по пейките.
Толкова ли не може да си натиснете задниците и да седите мирни няколко седмици?
 
Последна промяна:

vedra

Редовен Потребител
Аз може да не съм участвал в нито едно мероприятие и да не разбирам нищо от стрелба но в организацията на големи групи от хора за движение в една посока съм неприлично добър. Заради това си мисля че трябваше да поговорим малко и с цифри но явно момента беше изтърван и "балканската душа" отново се впусна в безконтролен полет!
И така:
1. Извънредното положение е обявено с Решение на Народното Събрание от 13 март до 13 април! (някой да ме поправи ако бъркам датите)
2. Срещата "Врачански Балкан" е обявена за 1,2 и 3 май!
3. До днешна дата официално дори не е ставало дума за удължаване на Извънредното положение!
4. Нито пък за 17 дневен период на плавен преход след изтичане на карантинния срок!

Та си мисля:

1. Дали до 13 април не е по-добре да се опитаме да подпомогнем организацията като се изказваме по същество.
2. В случай че се удължи карантината (не дай боже) да мислим за възможна дата след 1-3 май 2020.
3. За уталожване на страстите предизвикани от извънредната ситуация да се създаде нова тема "Колко точно е лош и безотговорен братушката" дето не иска да сме в перманентно извънредно положение.
А по същество и с цел подпомагане на Братушката в организацията:
1. Аз съм подготвил 300 гипсови мишенки на чиито гръб да си чешем крастата.
2. ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ: Призовавам всички колеги да спазват стриктно наложените ограничения до дата 13 април ( или по-късна дата ако бъде обявена такава)! В семейството на вирусите COVID-19 е в моята група- едър на ръст та направо дебел и съответно много тежък, заради това най-обикновена 3 пластова платнена маска го спира точно ей така-:wall:
Освен това някой като го изкиха или изкашля насреща ти, само след 1,5-2 метра той вече е паднал на земята или на някаква плоскост и след това :goodbye:!
Не изпадайте в крайности- достатъчно е при минимално неразположение да се изолирате и да използвате дезинфектант за ръцете и плоскостите, а когато сте здрав и си живеете живота навън носете маска и ръкавици и не се целувайте с непознати по кьошетата.
Това е достатъчно, за да могат поне 93% от нас (в най-лошия възможен случай до който в България няма да се стигне поради въведените навременни и адекватни мерки) да прекарат 30 дневната ваканция по никое време в спокойни разсъждения за нещата от живота на които забравяме да обръщаме внимание по време на "НОРМАЛНО ПОЛОЖЕНИЕ".Останалите между 2 и 7 % да му мислим но пък ние сме в тази ситуация при всяка грипна епидемия, независимо дали вирусът е птичи, свински, корона или някакъв друг щам.
Такива ми ти работи дами и господа.
Приятно Извънредно положение и не изпадайте в излишни и прекалени обобщения- това също има отношение към отговорното поведение в случаи на криза (справки Главнокомандвашят генерал от авиацията. Той се оказа по-голям въздухар и от нас, Братушката не може да му стъпи и на малкия пръст):cheers::winner:
 
Нагоре