Сравнение между няколко модела

Bobi_11

Новодошъл
Здравейте ! Сигурно вече ви е дотегнало от такъв тип теми , но търсих из форума и няма някаква подобна . Понеже изчетох бая теми и стигнах до заключение , че в тази категория пушки най- подходящите са : METEOR AR 1000 Magnum 5.5mm. , KRAL ARMS N-01 5.5mm. и BAM XS-B 19 5.5mm. Искам да си взема една и не мога да се спра на модел и марка . Някъде казват китайските не стават , на друго място казват , че турските не стават, а в този диапазон от 150 до 200лв освен турски и китайски няма други. Бях се навил да си вземе Хатсан , ни след четене из форума се отказах . Ще съм ви много благодарен ако в този диапазон цена успеете да ми помогнете в избора за пушка, която ще ме запали към хобито.

Здравей и добре дошъл във Форума.
От изброените от теб пушки най-добра е Метеорът. БАМ -19 отпада, защото едва ли може да се намери някъде вече. Кралът като железария е като БАМ19, но мисля, че е по-лошо изпълнение. И двете пушки копират испанската Гамо 440. Метеорът пък копира Норика Марвик Голд. Последната е с доста по-добър спусък.

Значи да разбирам, че от бюджетните варианти тази пушка най- много си заслужава. МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ
Ако вземеш Метеора, трябва да се почисти от греста преди да стреляш. И да се намали на 16-18 джаула, защото отката му е брутален и не е добре нито за стрелеца, нито за пушката.

Въздушна пушка "Метеор 1000"
  • Калибър: 5,5 мм
  • Начална скорост: 220 м/сек
  • Обща дължина: 1172 мм
  • Тегло: 3,5 кг
  • Приклад: европейски бук
  • Мерни прибори: да
  • Произход: Китай

Attachments

• 0099658_vzduna-puka-meteor-ar1000fc-kal-55mm-a-011890.jpeg
    0099658_vzduna-puka-meteor-ar1000fc-kal-55mm-a-011890.jpeg
    61.8 KB · Прегледи: 26
Можеби трябва да се вземе на предвид че можеби кралските цеви във пружинките можеби стрелят добре и слъгове както всеки kral puncher което ще увеличи леко дистанцията. Защото например diana, snowpeak/artemis не могат но пък sig sauer могат нищо че пак са бюджетни.

Здравейте !„„„„„„„„ Ще съм ви много благодарен ако в този диапазон цена успеете да ми помогнете в избора за пушка, която ще ме запали към хобито.
Здрасти! Тръгнал си от цената, което е грешка. Тръгни от там, какво ще правиш с пушката.....Ама как какво ще правя-ще стрелям - казват повечето. Добре де, ама стрелбите са различни и за всяка от тях е подходяща различна пушка. И за да не стане както обикновено - да накупиш три-четири неподходящи пушки, вземи си изясни, за какво ти трябва пушката. Можеш да хвърлиш едно око тукhttps://forum.airguns.bg/index.php?threads/Избор-на-въздушна-пушка-нЕкои-съображения.11924/

Ами колеги послушах ви и си взех Метеора , искам да ви благодаря за съветите и бързите отговори .
Пради да я използваш, трябва да се почисти отвътре, което е хубаво да го направи някой колега, знаещ какво прави. Трябва да се загладят някои остри ръбове, за да не надират маншета при вадене и слагане. Пушката идва фабрично на 21 джаула, като ако се скъси леко пружината може да стане 16-18 джаула, че неприятно дрънчи при изстрел, поне по мое субективно мнение. Спусъкът трябва да се регулира отдеата винта, както и този зад него , защото фабричните настройки са доста дървени. След тези промени, пушката става много приятна за стрелба. Приклада е за по-едър човек удобен, иначе може да не ти ляга добре. Иначе е най-силният бюджетен вариант от изброените, всичко е метално и цевта е по-добра от турските.

Добре , благодаря ви много , а да ви попитам каква оптика да и сложа понеже мерника се счупи .

Да, и други колеги са го споменавали.
Може да потърсиш някоя оптика Липърс с фиксирано увеличени. Задължително с моноблок я закрепи за пушката, а не с два отделни монтажа.

Back
Нагоре