Спортен календар 2010.

братушка

Редовен Потребител
Според решение на Общо Събрание ние трябваше да подготвим и да обявим Спортния Календар на Асоциацията преди началото на декември тази година.
Също така беше решено, че ще има 3 Срещи/Състезания с Национално значение. А имено: пролетна и есенна Национални Срещи и Купа Ботев. Като в състезателната програмата на Национални Срещи вече да не се включват абсолютно всички дисциплини накуп, а те да се разпределят равномерно между събитията за да се проведат възможно най-добре.

С оглед на тези решения УС проведе някои проучвания и взе решение да приеме и да обяви следния Спортен Календар за 2010 година:

1. Пролетна Национална Среща ще се проведе в гр.Русе на 17-18 април 2010г.
Състезанията ще бъдат:
- ХФТ в 2 кръга, на 17-и и 18-и;
- НХФТ в 1 кръг, вечерта на 17-и;
- Пистолети, на 17-и.

2. Есенната Национална Среща ще се проведе в местността "Врачански Балкан" на 9-10 октомври 2010г.
Състезанията ще бъдат:
- ФТ в 2 кръга, на 9-и и 10-и;
- НФТ в 1 кръг, вечерта на 9-и;
- Пистолети, на 9-и.

3. "Купа Ботев" ще се проведе в село Ботево, община Хайредин, обл. Враца на 29 май 2010г.
Състезанията ще бъдат:
- Бенчрест за група 2х7х5;
- Варминт.

Състезанията ще се проведат по официално приетите регламенти на БАФТ.
Промени в тези дати няма да има.

Съгласно решението на ОС окончателните редакции на всички регламенти трябва да са готови преди февруари 2010г. И през февруари трябва да бъдат окончателно приети, допуска се он-лайн гласуване. През януари на форума ще бъде организирана дискусия по текстовете на регламентите.

Освен това ще се проведат 2 задочни състезания по Бенчрест за група 7х5, Зимно и Лятно. Датите на тяхното провеждане ще се определят с оглед на времето и други обстоятелства и ще се обявяват допълнително 1 седмица предварително. Регламентът сега се разработва и ще бъде обявен допълнително.

Също така УС приканва всички регионални групи много сериозно да помислят върху организиране и провеждане на регионални състезания. Нека те да бъдат скромни, еднодневни без преспиване, без някакви специални награди, дори само за "свои" хора - но е добре да ги има.
БАФТ ще подкрепя според силите си всяко едно такова състезание - с мишени, протоколи, регламенти...
Ако групите се определят предварително с някакво състезание - нека да ни пишат за да допълваме календара.

Успех, колеги.
 

братушка

Редовен Потребител
Първо за местата.
За Русе и Ботево няма какво толкова да пиша, условията са познати на повечето от вас.
Русе - палатков лагер с възможност за настаняване и в хижа или накакъв хотел в самият град.
Ботево - палатков лагер.

"Врачански Балкан" е природен парк на 17км от гр.Враца и височина около 900-1200м. Има 3 възможни места за настаняване: хижа "Пършевица", почивна станция "Горски Дом" и хотел "Кипарис".
х."Пършевица" - капацитет 44 легла в стаи с по 2-3-4-5-6 легла. Отопление с радиатори от локално парно. Голям обеден салон за самоизхранване. Няма проблем отвън да си наредим скарите. В самата хижа има една някаква скаричка, но е добре да не разчитаме особено на нея, да си носим. 2 етажни бани и туалетни. Цената е 10лв на легло. За +5-7лв начовек на ден може да се договори 3-разово хранене. Мое лично субективно впечатление: в хижа Узана след последния ремонт там ми харесва повече, но е евтино място за подслон и купон.
п.с."Горски Дом" - на 2км от хижата, капацитет 32 легла в стаи по 2 или 3 легла и само една 4-ка. Всяка стая е със самостоятелен сан. възел (тоалетна, мивка, душ, топла вода). Стаите са мънички, но уютни. Навсякъде са нови дървени легла, алуминиева дограма и алуминиеви радиатори. Изглежда наскоро е правен ремонт и навсякъде е чисто и подредено. Има бар-ресторант с примитивно обслужване и "базово" немю (салати, скара, супи, алкохол). Има обаче и "барбекю-къщичка" с капцитет 30-40 човека, камина вътре и възможност да си наредим скарите отвънка до нея. Има и скара, но е само една. Наемът и е 5лв на човек на денонощие и не гледат какво и колко си ядем и пием там. Цената за спане е 15лв на легло. Мое лично субективно впечатление: много ми хареса, за тези пари си е направо лукс.
х-л "Кипарис" - на 6км от хижата: http://hotel-kiparis.eu/

Ето тук може да се видят някои снимки от там:
http://www.airguns.bg/files/bratushka/TEMP/VrBalkan.rar

Къде ще бъде "базата" за купона и награждаването, в хижата или в "Горски Дом", още не сме решили и подлежи на дискусия. Трасето за състезание ще се намира някъде между тях.

Сега за датите.
Гледахме да ги съобразим с нашите традиции и с праздничния календар за следваща година:
http://pojelaniq-bg.hit.bg/kalendar-za-2010.html

Също така направихме някой наблюдения от предходните наши срещи. Например винаги, когато изтегляхме дата на есенната среща в Узана за по-рано през септември - киснахме в мъглата и дъжд ни переше. А когато се падаше по-късно, в началото на октомври, може и да било по-студено, но беше сухо и слънчево. Или в Русе: първо някой си спаха направо на земята на полянката на 11-и април, а после дзинзирикахме в началото на май :)
С Купа Ботев всичко е еднозначно - Ботевите Тържества.
 

братушка

Редовен Потребител
simogg написа:
cdman написа:
baft-new-logo-trans.gif
Готов е предварителният спортен календар за 2010г.
Също така УС приканва всички регионални групи много сериозно да помислят върху организиране и провеждане на регионални състезания. Нека те да бъдат скромни, еднодневни без преспиване, без някакви специални награди, дори само за "свои" хора - но е добре да ги има.
в тази тема може да намерите подробности.

Това би ли ми го разяснил по подробно.
Предвижда се да има Национален Рейтингов Списък, или нещо от сорта. Още не сме започнали баш да работим по правилата за такъв рейтинг, но е запланувано за близко бъдъще.
Та за да има пълноценен рейтинг 2 състезания на година не са достатъчни, нито такива състезания да са само в един регион. Добре е да има състезания в различни региони по различно време.
Добре е да се знае предварително за тях за да се включат те в общия календар и съответно участие в тях да се зачита като етап за крайния рейтинг.
Вероятно ще трябва да се определят и някакви минимални изисквания за такива състезания (брой мишени и участници, ниво на сложност...), както и някаква оценка сложността на такова състезание. А също да има координация между организатори на различни състезания.
Както вече казах тези неща тепърва ще се мислят, както и се приемат различни предложения и виждания по този въпрос. Макар, че добре да го обсъждаме в отделна тема.
 

братушка

Редовен Потребител
Не ми бягай по тъча , а ми обясни точно какво имаш в предвид с това:

-"Нека те да бъдат скромни, еднодневни без преспиване, без някакви специални награди, дори само за "свои" хора "
Досега освен НС състезанията се провеждаха само в София. Радвам се за софиянци и искренно ги подкрепям, но не всички са в състояние да идват до София за да запишат точки за годишно класиране.
Нито софиянци са в състояние да идат до Варна, например (или поне повечето).
Не виждам нищо лошо една достатъчно голяма група да проведе едно (или повече) състезания, на което да присъстват предимно хора от региона. Не защото е забранено за други, а защото вероятността да дойдат гости от далеч, че и с преспиване, е малка.
Нека на нея да не се случи голямо присъствие, и организаторите да нямат ресурс за награди или възможност за настаняване на цяла група, но ако самото състезание е проведено съобразно определени норми - да дава възможността на хората да записват точки за годишно класиране без да прекосяват цяла България.
Пък ако на такива съствзания ще има богато географско присъствие и готин купон с барбекю - лично аз само ще се радвам. Но е редно да помислим и за хора, живеещи далеч от големите центрове.
 

bor1968

Потребител
cdman написа:
soundmax написа:
Тази година няма ли да има съзтезание на Узана? Или само като среща евентуално ще се организира.

Ами то си имаше :)

http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=4

Той пита най-вероятно за догодина. На тазгодишната среща soundmax присъстваше и не вярвам да е забравил :pardon:.
При това положение за 2010г. в календара на БАФТ не е залегнала среща на Узана. Това не е трагедия и не значи, че през 2010г. не може да се организира среща и там. В БАФТ членуват само една малка част от любителите на пневматиката и дори в някои групи няма представители. Някои дори са на мнение, че не е нужна каквато и да е легитимна организация за да се организира и проведе една национална среща и че БАФТ е излишна. В края на краищата всеки има право на мнение.
Тези хора също ще имат въазможност да организират срещи и предполагам, че БАФТ ще застане зад всяко едно такова мероприятие и дори ще помогне според възможностите си. :cheers:
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
братушка написа:
.....

2. Есенната Национална Среща ще се проведе в местността "Врачански Балкан" на 2-3 октомври 2010г.
Състезанията ще бъдат:
- ФТ в 2 кръга, на 2-и и 3-и;
- НФТ в 1 кръг, вечерта на 2-и;
- Пистолети, на 2-и.

Състезанията ще се проведат по официално приетите регламенти на БАФТ.
Промени в тези дати няма да има.

Мисля, че е редно да се помисли за промяна на датите, тъй като вече официално са обявени датите за Световното в Унгария.
 

bor1968

Потребител
Съгласен съм, че трябва датите да бъдат ,,заковани", но би трябвало и е желателно да има опция да се променят /отлагат/ за друга дата при условие, че има неблагоприятна синоптична прогноза или съвпадат с някое международно мероприятие.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Хайде Русенци пускайте тема за предстоящата среща да може да се уточнят място на провеждане, и евентуални места за отсядане защото примерно аз няма да съм на палатка със сигурности и е хубаво да се предложат алтернативи, има 2 месеца нито са много нито са малко, дано всичко е ОК и аз да мога да дойда да :rambo: :cheers:
 

s73r01d

Потребител
Съкращенията са криво преведени от английски.

Hunt Field Target(като FT, но с малко по-различни правила) и Night Hunt Field Target(същото, но през нощта).
 

njatanasow

Редовен Потребител
Аз смятам да не участвам,защото може да ми "изпуши колата" в последната обиколка както казват някои,макар да мисля че колата ми финишира но някой не е гледал ;)
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
fatalen написа:
братушка написа:
.....

2. Есенната Национална Среща ще се проведе в местността "Врачански Балкан" на 2-3 октомври 2010г.
Състезанията ще бъдат:
- ФТ в 2 кръга, на 2-и и 3-и;
- НФТ в 1 кръг, вечерта на 2-и;
- Пистолети, на 2-и.

Състезанията ще се проведат по официално приетите регламенти на БАФТ.
Промени в тези дати няма да има.

Мисля, че е редно да се помисли за промяна на датите, тъй като вече официално са обявени датите за Световното в Унгария.

Виждам, че сте се раписали тук и дано му обърнете внимание.
 

DANNY

Редовен Потребител
fatalen написа:
fatalen написа:
братушка написа:
.....

2. Есенната Национална Среща ще се проведе в местността "Врачански Балкан" на 2-3 октомври 2010г.
Състезанията ще бъдат:
- ФТ в 2 кръга, на 2-и и 3-и;
- НФТ в 1 кръг, вечерта на 2-и;
- Пистолети, на 2-и.

Състезанията ще се проведат по официално приетите регламенти на БАФТ.
Промени в тези дати няма да има.

Мисля, че е редно да се помисли за промяна на датите, тъй като вече официално са обявени датите за Световното в Унгария.

Виждам, че сте се раписали тук и дано му обърнете внимание.

Че кого го е грижа за Морско или за световното.....
Светът трябва да се съобразява с нас не ние с него! :cool:
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Да, практиката е показала, че е хубаво датите да са "заковани" за да няма "иде ми-доде ми", "ама не може ли да ми е по-удобно" и т.н.. Но когато съвпаднат или са прекалено близки с международни състезания (да се радваме че вече ни касаят!) и това ще попречи на сериозни колеги да присъствуват, мисля, че промяна е допустима и желателна. Лично мнение.
 

valens1968

Редовен Потребител
ФТДМ
Подкрепям Mad Max.
njatanasow написа:
Аз смятам да не участвам,защото може да ми "изпуши колата" в последната обиколка както казват някои,макар да мисля че колата ми финишира но някой не е гледал ;)
Да не съм чул. Вчера друго ми каза. :no:
братушка написа:
valens1968 написа:
Предложение: На срещата в Ботево да се стреля и BR-50 :cheers:
Само при условие, че ще дойдеш и ще го организираш :) Аз няма да смогна И БР50 :pardon:
Това ще го обсъдим на срещата в Русе. Надявам се да присъстваш. Мисля че всички действащи членове на БАФТ трябва да се включат активно в организационните въпроси при провеждане на националните срещи впрердвид голямата масовост която се очаква. Състезателни списъци ,отчитане на резултати и т.н.
 

братушка

Редовен Потребител
Състезателни списъци ,отчитане на резултати и т.н.
Още дебели тестета мишени, грамоти, купи, колчета, ленти, стойки за мишени... и известно количество пари, похарчени предварително. Аз сам няма да смогна.


Божидар, не е останал въпроса ти без внимание. Обсъждан е от УС, но засега е без решение.
Аз лично съм раздвоен: от една страна ние първи сме обявили дата и какво ще стане, ако всяка година ще започнат да се засичат нашите дати с по някоя международна изява? А като гледам те всичките стават горе-долу по едно и също време. Не сме единствени "умни" се оказахме да избираме такива сезони за състезания. От друга страна: все пак е Световно, на 2 крачки от нас...
Верятно ще го обсъждаме пак наживо в Русе и там ще вземем решение.
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
За сега 7 човека от София ще предпочетат да отидат на световното при съвпадение на датите.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги имам едно предложение ще ме извините ако не му е тука мястото и го преместете. Та предложението ми е да направим едно задочно състезание като това http://forum.airguns.bg/http://forum.ai ... ic.php?t=4 без награди разбира се освен ако някой не предложи нещо друго :). Или пък за разнообразие да си направим един задочен Бенчрест преди Ботево да си сравним пУшките ;) с тези които няма да могат да отидат на Ботево., но за бенчреста само ако няма нищо против братушка ;) Според мен подобни междинни състезания са полезни за повдигане на спортния дух и на колегите които не идват по състезанията. И заглавието този път да бъде променено на стрелба от ФТ-поза по хартиена мишенка или нещо подобно за да няма пак подхвърляния и сърдити :D
 

братушка

Редовен Потребител
Съвсем забравихме...
В Русе се състоя един разговор и като един от неговите резултати е взето решение

есенната Национална Среща да се премести на дати 9-10 октомври 2010г.

Моля модераторите да коригират първия пост в тази тема и информацията на сайта.


Защо да имам нещо против? Обратно: винаги съм ЗА, както и да се казва и каквото и да представлява :)
Веселото да става :)


PS: погледнах прогнозата - тази събота-неделя в западната половина на България (Пловдив, София, Монтана) дават нон-стоп дъждове :( Може би малко по-нататък...
 
Нагоре