Самоделни PCP-та

poacher

Потребител
Не знаех къде да пусна тая тема. Оставям на модовете да я преместят ако трябва.

simogg написа:
Завърших железата. Ето какъв комплект се получи:
Цев - 48см; 5.5мм
Тегло - 4.3кг с оптиката
Дължина - 104см.
резервуар - 280см^3; накопитателна камера - 25см^3.
работно налягане до 220bar.
Останалите ТТХ по-късно
simo0.jpg
simogg написа:
Докато чакаме някой с нов Асан ето още една идейка за домашно ПЦП .
Донора е Славия 631. цевната кутия е заварвна за тялото на БК.
simo1.jpg

ТТ данни:
Дължина 92 см ; тегло с оптиката 3.6 кг.
Резерв. Д16Т - 280 см^3 с напречен порт и манометър в предната тапа. Работно налягане 200 ат.
Цев 53 см -4,5мм.
Брой изстрели от 190ат до 110ат - 110бр с RWS - 0.6 gr.
Плато 60 изстр.
simo2.jpg

Тази я правих за мой приятел.
Всъщност тя е първата. Цевната кутия е на шпилки. Другите данни са подобни.
simo3.jpg
simogg написа:
Ето това е "SG- бюджетно 2" почти завършено. Схемата е същата както преди само, че цевта се крепи на шпилки. Недостатък е че е 4.5 мм и, че още си чака бутилката.

simo4.jpg
simogg написа:
Ето една идейка за”бюджетно” PCP на базата на B2-1. От нея е използвана цевта (която се оказа с доста добро качество) и приклада.С малко преработка може да се използва и съществуващия УСМ ,но тази схема нещо не ми хареса и затова сегашния е мое дело. Тръбата 25х3х540 ми я намери мой познат.Бойният клапан го извъртя стругаря.В резултат след месец на проби,грешки и няколко варианта се получи това ”SG” (собственнo-гаражно):

simo5.jpg

simo6.jpg

Малко ТТ данни:
- обща дължина 98см.
- Цев 5.5 48см.
- Резерв. 256куб.см.
- Тегло 3.5кг.

Замервах някаква скорост с махало около 270м.сек със DB-1.37g. Не съм я прострелвал за плато поради липса на хрон.Общото усещане е,че е доста по-добра от NORIKA MARVIK GOLD и като мощност ,и като точност. Сравнявам я с нориката понеже имам такава.Зареждането с ‘’ петле’’ е доста удобно,а и лесно се освобождава ударника,ако си се отказал да стреляш.
simogg написа:
Това се получи след преработка на приклада:

simo7.jpg

Тук са снимки на частите:

simo8.jpg

Ето моите размепи за стругаря;

Ето и други схеми:

Така бих я заварил сега
simo10.jpg

Ако се използва съществуващия УСМ:
simo11.jpg

Ако се използва и преработи цилиндъра:
simo12.jpg
simogg написа:
Тук е ударника

simo13.jpg

Но все пак от тук е по-добре:

simo14.jpg

Моят съвет е първо да се направи той, да се монтира и чак тогава да се прави останалото.
И още за нещо, което е коментирано във форума , а именно:
- Всички материали,които ще се използват за резервоара и тялото на бойния клапан, трябва да са оразмерени да издържат на 300bar. работно налягане.
-Задължителна водна проба на 450bar.
karadinev написа:
Ето я и моята първа конструкция :D

Цев от Хатсан 125 в калибър 5,5. Интересното при нея беше, че турците я бяха сложили с шока към цевната кутия. Тръба на резервоара 40х5 от 2017А Т4, обем 410-420 кубически сантиметра. Изпробвана на 400 атмосфери с нулева деформация. БК 10мм с 3 мм щок. Удърник 60 г., ход 25 мм, сила на бойната пружина 4,2 кг. Скорост не мога да напиша, тъй като нямам хронограф, а колегите от Пловдив тази седмица ще ходят на среща в Русе. :D
PERIL написа:
Ето я и в завършен вид.
peril1.jpg

peril2.jpg

angel_ov написа:
Новата придобивка на SEABOY.
Справи се страхотно!

NO COMMENTS!

Ето и малко интересни неща дето ми пратиха:
http://talks.guns.ru/forummessage/30/261022.html
http://www.burntlatke.com/bb.html
http://www.pipersprecisionproducts.com/
http://www.pipersprecisionproducts.com/formerprjct.htm

П.С от CDman
Малко подредих картинките , качих ги на локалният сървър и им промених размера че някои се виждаха наполовина.
Тези които бяха големи и детайлни съм ги запазил така и се виждат като се натисне върху съответната картинка.
И накрая - много добро представяне на самоделните ПЦП-та браво на автора.

Здравейте колеги. Реших да раздвижа малко темата, която за мен е много интересна, навярно и за доста други е такава. Качил съм един клип, на който е показано разглобяването на моето ПЦП. Виждат се основните възли и детайли на пушката.

Клип:
http://www.airguns.bg/files/karadinev/P ... adinev.wmv

Големи :bravo: :bravo: :bravo: колега за хубавия клип. Колко излиза цената горе долу да се направи такова ПЦП?

Здравейте колеги,

Бих искал да ви попитам какви като размери трябва да са проходните сечения на клапан за калибър 4.5мм. Към края съм на преправяне на ИЖ 60 в ПЦП но резултатите които постигнах да момента не ме задоволяват и търся вина в клапана. Сегашния клапан е с проходни сечения 4мм. От 230 бара до 100 бара имам 35-40 изстрела в диапазона 240-210 м/с. Резервуара ми е с обем 180см3. Удърника от 95гр. го свалих на 60гр., а хода му е 25мм. Моля ако някой може да ми даде съвет къде бъркам да помогне:)

Очаквайте нещо много грубо много мощно 6.35

това е резервоара 870 куб/см алуминий дебелена на стената около 8мм
и редуктор на 2000 psi

rank10 написа:
Ако не се лъжа това е резервоар от LOGUN или DAYSTATE? Бих сложил и аз на кондора една такава :) Кажи как намери тази придобивка.
Доколкото виждам от снимката , резервоара с регулатора е дело на JDS.

с две думи е за paintball пушка и с изработка на домашното ПЦП+този резервоар и редуктора ще стане Машина :) 8)

Parabellum написа:
rank10 написа:
Ако не се лъжа това е резервоар от LOGUN или DAYSTATE? Бих сложил и аз на кондора една такава :) Кажи как намери тази придобивка.
Доколкото виждам от снимката , резервоара с регулатора е дело на JDS.

Да точно той е JDS но за кондора ме съмнява да стане много голяма е и предполагам че ще е неудобна за еарфорс

Качик ще събориш някоя ограда с това чудо ;D ;D ;D

От къде намери тоя редуктор :question:

Цевта е 6.35 Walther Barrel 16mm X 605mm с шок .Резервоар 870 куб/см редуктор на 2000 psi ,задредукторна камера около 38 куб/см ,диаметъда на клапана за момента е 10 мм прогодният отвор от клапана до цевта е 6.4 мм ,но за момента не е гръмнала

все още липсват основни части от цялата конструкция като спусков механизъм дотиквач и държач на оптиката

Ето и още малко снимки от кухнята

На клапана

Въздуха в цевта влиза през 4 отвора ф3мм под 90 грагуса

Имам въпрос
Какъв е най добрия матерял за изработването на клапана
И как ви звучи комбинацията месинг легло с бронз клапан

Не звучи добре, поне на мен.
Освен ако не мислиш да ползваш ултра високи налягания.

ivodoc написа:
Не звучи добре, поне на мен.
Освен ако не мислиш да ползваш ултра високи налягания.

Това за момента е само пробен вариянт защото с полиамида не ми затваряше добре клапана
А сега вече мисля че затваря поне сега като надувам въздуха не духа през цевта

Този съм го поставил в момента на еваникса външно 6,5 мм лежи метал в метал и само леко пипа в полиамида така съм избегнал всички деформации на клапана от налягането в резервоара краден от FX Cutlas на Вего ;D

Твоя клапан постоянно ще се деформира на страни и ще си промена външния диаметър от там се сети
Като препоръка гледай материала на твоя да е пластичен инак пръстена върху който лежи рано или късно ще се впие в него и ще почне да прищраква а от там лоша работа :crazy:
Пръстена върху който лежи твоя клапан трябва да е объл :cheers:
Дано да съм ти полезен :crazy: :cheers:

Рашко това е перфектния клапан но за голямо сажаление моя стругар няма да може да докара конуса
Затова се опитах да постигна максимални резултати от най простия метод

Back
Нагоре