Регистрация на въздушна пушка над 24 J в КОС -

• Автор на темата Автор на темата rabbeat
  • Начална Дата Начална Дата
На цевната кутия няма никакви надписи, купена е като резервна част
Поръчах я умишлено без надписи, защото така може да се пише, каквото и да е. Бях я взел за проект, но така и не намерих време.

Поръчах я умишлено без надписи, защото така може да се пише, каквото и да е. Бях я взел за проект, но така и не намерих време.
Вече има надписи и е обявена в КОС

Attachments

• Screenshot_20240222_140407_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20240222_140407_com.android.gallery3d.jpg
    112 KB · Прегледи: 84
  • Screenshot_20240222_140420_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20240222_140420_com.android.gallery3d.jpg
    119.7 KB · Прегледи: 84
Да в тази държава буквално всеки си тълкува законите както си иска. При нас преди около 2-ве год. като ходих да уведомя Бигмакса питах косаджията кога да мина да си взема уведомлението отговора му беше няма въобще да идваш по-новото вече не издаваме хартийките, а е важно само да е вкарана в нашата система. И сега нося само преснимана фактурата за покупка от Турция. Дано нямам ядове исках всичко да ми е изрядно понеже така съм свикнал но ето, че не зависи от мен.

Здравейте, според мен също има съществена разлика между "уведомление" и "регистрация" Регистрира се огнестрелно оръжие, за което трябва да имаш разрешение. Уведомява се въздушно или пневматично оръжие. Затова има 2 отделни процедури - уведомление, която е много по-лесна, и регистрация, която е много по-трудна.

Здравейте! Потърсих във форума, но не намерих отговор дали пейнтбол маркер трябва да се регистрира в КОС ако е над 24 джаула води ли се въобще въздушно оръжие, което подлежи на уведомление?

Май не трябва, защото не изстрелва метален проектил.
А този маркер наистина ли е над 24 дж?

Да, между 40 и 50 джаула е от първия до последния изстрел с .68 калибър от по-тежките топчета с метална сърцевина. Въпросът е, че в магазините го водят пейнтбол маркер, а то се е направо нещо от рода на травматичен пистолет, но понеже не съм много наясно не мога да разбера това трик от тяхна страна ли е да го водят пейнтбол маркер и дали трябва да се занимавам с уведомление ако реша да го закупя.

Последна промяна:
Всъщност в калибъра на пейнтбол топчетата се продават и метални топчета както и гумирани с метална сърцевина и реално също могат да бъдат изстреляни от пейнтбол маркера.

Тук най-вероятно не говорим за пейнтбол оръжие, а за Umarex T4E TX 68, който се води 40J. Но той стреля с гумени или гумено-метални топчета.
Според мен въпреки, че това не е "летално" оръжие понеже е над 24J ще е добре да се обяви в служба КОС.

Тук най-вероятно не говорим за пейнтбол оръжие, а за Umarex T4E TX 68, който се води 40J. Но той стреля с гумени или гумено-метални топчета.
Според мен въпреки, че това не е "летално" оръжие понеже е над 24J ще е добре да се обяви в служба КОС.
Не не говоря за този револвер(или помпата), а за един пистолет който е нов модел и явно е доста по-мощен понеже на всички клипчета изкарват около 50 максимум дори има един YouTuber, който слага по-дълги цеви изкара около 77 джаула на първия изстрел. Навсякъде по клиповете го наричат Launcher, а не пистолет и е произведен от фирма която произвежда пейнтбол изделия, но не се ограничава само в това. Предлага и pcp оръжия. Но да най-вероятно ще трябва да се обяви в КОС. Pistelle X-68(Intrubuster е старото име) се нарича разледайте ако ви е интересно.
https://mercuryrise.com/ тук го има преди беше в графата пейнтбол оръжия сега гледам са го преместили.

Последна промяна:
Този пищов си е С02 и си е предназначен да изстрелва проектили. Кой го произвежда и това че може и с шарени боички да пуца, не го прави играчка. Ако му пише джаулите нанего или във фактурата, задължително уведомяване. А и да не ги пише, също.

За мен това е поредната евро педерастия обслужваща някакви лобистки интереси. Не мога да си обясня,как и защо ,бутилки произведени от различни материали и по различни технологии,трябва да отговарят на едни и същи условия при тестване,при положение,че производитела е изработил методика за изпитание,гарантираща експоатационната годност на бутилката.

Последна промяна:
Този пищов си е С02 и си е предназначен да изстрелва проектили. Кой го произвежда и това че може и с шарени боички да пуца, не го прави играчка. Ако му пише джаулите нанего или във фактурата, задължително уведомяване. А и да не ги пише, също.
О да със сигурност не е играчка дори си е доста сериозен и аз лично май няма да го вземам, но исках да чуя и някой друг какво мисли по въпроса, че се зачудих с тези уведомления как стоят нещата. По принцип си има и пейнтбол маркери които са с CO2, но естествено си стрелят само с боички.

Колеги,помощ!Ако някой е подавал Уведомление електронно,ще помоля да пише налично!
Благодаря.

Трябва електронен подпис, препраща към системата за сигурно електронно връчване. После ти пращат уведомление, че документът ти е издаден в КОС и трябва да отидеш да си го вземеш :). Демек уб сме електронни ама не съвсем. Освен това в 6то РУ в София се заядоха и се наложи да им занеса пушката като го взимам. Общо взето зависи си от КОС-а. Не ми се занимаваше да споря много, че не са прави.....

Back
Нагоре