Ами силата = на площа умножена по налягането. Демек колко повече площ толкова повече сила. Дали говорим за едно и също бутало? 100% на хума редуктора буталцето отзад зечението е над 14мм. Говоря за буталото в редуктора, което се движи и отпред има тефлонова шайба.@scandalo , няколко пъти прочетох поста (над 10), и едно нещо не ми е ясно. Каква е връзката с размера на буталото и силата, която се прилага там при 100бара? При мен е 8мм или 0.5см².
Иначе, реших да си поръчам направо Low Pressure сета от Хумата, за да не ви занимавам с моите терзания, днес дойде и се оказва, че май са абсолютно същите пружини, които имам и аз....очаквах, да са по-дебели уж. Запитал съм ги и тях в каква подредба се очаква да заработи в ниските налягания.
Edit: прибрах се от работа и измерих наново новите пружини от Хума, оказаха се 0.7мм, проверка показва, че при 60% деформация се използват 530N сила, следователно подредбата пак е двойна. При вариант за единично подреждане с оригиналните пружинки е следвало да ги деформирам на 90% за да получа същото усилие. И някъде тук ми се губи връзката със сечението на буталото и разстоянието от буталото до затварящия се отвор.
Едит2: трансформацията като че ли премина успешно. Първоначално без да барам врътката беше напълно затворен. С ~1 оборот назад почна да затваря на 50бара и тн. Добре че си взех тестер, че щях да се видя в чудо.
Последна промяна: