РЕДУКТОРИ на налягането в PCP.

Дискусия в 'Общи дискусии' започната от ivodoc, 11 Октомври 2008.

 1. joro_ihr

  joro_ihr Редовен Потребител

  Публикации:
  434
  от:
  София
  Мизерия от помпата може би.
   
 2. soundmax

  soundmax Редовен Потребител

  Публикации:
  3,280
  от:
  Казанлък - Пловдив
  Предполагам че може боклуци да са влезнали, но аз много не им разбирам честно казано.
   
 3. zograffa

  zograffa Редовен Потребител

  Публикации:
  187
  от:
  Бургас
  И аз така предположих.
   
 4. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,582
  от:
  София
  Малко странно за мен.
  Алтарос редуктора е на принципа полиамид със отвор 1мм и бутало с коносен връх, който затваря тази дупчица. При наличие на боклук ще накара редуктора да натича, а не да промени задредукторното налягане. За да се измени налягането трябва по някакъв начин полиамидната тапа да се е отвъртяла малко и разстоянието от нея до върха на буталцето да се е увеличил. Нека пича завърти малко полиамидчето по посока часовниковата стрелка със г/д 3ч и даа пробва пак.
   
 5. dilom08

  dilom08 Потребител

  Публикации:
  869
  от:
  Асеновград
  Вероятна причина може да е смачкал се полиамид в следствие на натичане поради някаква причина и по този начин е увеличено разстоянието както казва Румен. Ако полиамидчето е здраво просто трябва да се настрои отново.
   
  Gadnqra харесва това.
 6. peko

  peko Редовен Потребител

  Имал съм случай на заседнало боклуче между две групи тарелки, редуктора работи, но с други стойности и не натича. Едно отваряне и профилактика не са излишни. Ако има стенд, и нова регулировка е най-добре.
   
 7. scandalo

  scandalo Редовен Потребител ФТКС

  Публикации:
  1,582
  от:
  София
  Нека опита само с регулиране без да отваря редуктора.
   
  Gadnqra, lynx, Djack and 1 other person like this.
 8. 7842

  7842 Редовен Потребител

  Публикации:
  677
  от:
  Русе-0876302261-Георги
  Здравейте.Дайте мнение за регулатор Алтарос,външен.
   
 9. bleu81

  bleu81 Редовен Потребител

  Публикации:
  357
  от:
  София
  ако е този : https://www.altaros.cz/en/altaros-filling-adapter/89-external-airgun-regulator.html

  Аз имам такъв. Ползвам го по-често като зарядна станция на 200 бара отколкото за стрелба от бутилката. Много е удобно за пълнене понеже само развиваш крана и пълниш без да мислиш дали ще препълниш пушката.
  Когато пристигна изпускаше въздух от отвора за вентилация. писах им и хората ми пратиха части за тяхна сметка. След ремонта не съм имал проблеми. Бих му сменил манометъра с по-голям но и този върши работа. За да се регулира налягането го развиваш от бутилката и завърташ полиамида с отвертка в нужната посока. Погледни и тоя на Хума. Малко е по-скъп но май може да се регулира налягането без да го развиваш от бутилката което може да е плюс ако ще сртеляш с правотокова пушка от бутилка.
   
  Gadnqra харесва това.
 10. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  2,902
  ...и точно това е предназначението му а не за монтиране на пушка. И един съвет, ако приемаш разбира се. Полиамидният детайл който служи за регилиране на налягането, не го върти често. Именно там е слабо място, понеже челото на буталото удря в полиамида и с времето от ударите на буталото се образува каналче в полиамида, което може да се нарани при често развиване/завиване на поличмида и ще почне да натича. Относно марката, слагал съм няколко. Работи що годе добре, но на моя пушка не бих сложил такъв. Ето и Румбата какво е писал за тая марка...
   
  Gadnqra харесва това.
 11. bleu81

  bleu81 Редовен Потребител

  Публикации:
  357
  от:
  София
  От както съм го нагласил на 200 бара не пипам :) и си работи. Иначе под стрелба от бутилка имах предвид да го свържа към правотокова пушка и да стрелям "клас водолаз". Тогава имах още само едно кралче със 100 см3 резервоар и ми беше тегаво да зареждам всеки 30 изстрела.. После обаче накупих куп редукторни пушки и идеята си остана в зародиш и сега външния редуктор ми е само зарядна станция с ограничител по налягане. Леглото на полиамида иначе мисля че може да се полира и да продължи да си върши работа.
   
 12. dberov

  dberov Редовен Потребител

  Публикации:
  2,902
  Да, за правотокова пушка вързана към бутилката през регулатора е перфектно. Ако си на въздух, пак е много удобно когато трябва да пълниш до 200 бара, както е настроен в момента, но ако си на метан (както съм аз например и много други), просто няма смисъл понеже бутилката не може да се напълни повече от 230 бара. И за полиамидното тяло си прав, може да се полира, но ако се хванеш да го правиш ще разбереш, че нямаш ли нужните познания и пособия/индтрументи, няма да се справиш. Сърбал съм я тая попара и вече мога да ги поправям, но не ми е любимото занимание. То затова всеки който го може, рядко би се наел да поправя, щото е въшкава работа.
   
  Последна промяна: 22 Ноември 2019
  llcoolj and Gadnqra like this.

Сподели Тази Страница

Софтуер за Интернет Доставчици и Кабелни Оператори | Мартеници Галена