РЕДУКТОРИ на налягането в PCP.

Предполагам че може боклуци да са влезнали, но аз много не им разбирам честно казано.

Малко странно за мен.
Алтарос редуктора е на принципа полиамид със отвор 1мм и бутало с коносен връх, който затваря тази дупчица. При наличие на боклук ще накара редуктора да натича, а не да промени задредукторното налягане. За да се измени налягането трябва по някакъв начин полиамидната тапа да се е отвъртяла малко и разстоянието от нея до върха на буталцето да се е увеличил. Нека пича завърти малко полиамидчето по посока часовниковата стрелка със г/д 3ч и даа пробва пак.

Вероятна причина може да е смачкал се полиамид в следствие на натичане поради някаква причина и по този начин е увеличено разстоянието както казва Румен. Ако полиамидчето е здраво просто трябва да се настрои отново.

Имал съм случай на заседнало боклуче между две групи тарелки, редуктора работи, но с други стойности и не натича. Едно отваряне и профилактика не са излишни. Ако има стенд, и нова регулировка е най-добре.

Здравейте.Дайте мнение за регулатор Алтарос,външен.

ако е този : https://www.altaros.cz/en/altaros-filling-adapter/89-external-airgun-regulator.html

Аз имам такъв. Ползвам го по-често като зарядна станция на 200 бара отколкото за стрелба от бутилката. Много е удобно за пълнене понеже само развиваш крана и пълниш без да мислиш дали ще препълниш пушката.
Когато пристигна изпускаше въздух от отвора за вентилация. писах им и хората ми пратиха части за тяхна сметка. След ремонта не съм имал проблеми. Бих му сменил манометъра с по-голям но и този върши работа. За да се регулира налягането го развиваш от бутилката и завърташ полиамида с отвертка в нужната посока. Погледни и тоя на Хума. Малко е по-скъп но май може да се регулира налягането без да го развиваш от бутилката което може да е плюс ако ще сртеляш с правотокова пушка от бутилка.

ако е този : https://www.altaros.cz/en/altaros-filling-adapter/89-external-airgun-regulator.html
Аз имам такъв. Ползвам го по-често като зарядна станция на 200 бара отколкото за стрелба от бутилката.
...и точно това е предназначението му а не за монтиране на пушка. И един съвет, ако приемаш разбира се. Полиамидният детайл който служи за регилиране на налягането, не го върти често. Именно там е слабо място, понеже челото на буталото удря в полиамида и с времето от ударите на буталото се образува каналче в полиамида, което може да се нарани при често развиване/завиване на поличмида и ще почне да натича. Относно марката, слагал съм няколко. Работи що годе добре, но на моя пушка не бих сложил такъв. Ето и Румбата какво е писал за тая марка...
Купих за Надя алтароски редуктор и вчера го върнах на производителя. Редуктора работи в 5-6 бара коридор в различните налягания. Не съм барал нищо по него, просто от 150 бара до 80 бара започва да затваря на 86 и като налягането стигне 90-тина бара затваря вече на 79 80. За мен това не е нормално и писах на пичагата с уговорката да му го върна . Като съвет мога да кажа Аудриус редукторите са по-добри.

От както съм го нагласил на 200 бара не пипам :-) и си работи. Иначе под стрелба от бутилка имах предвид да го свържа към правотокова пушка и да стрелям "клас водолаз". Тогава имах още само едно кралче със 100 см3 резервоар и ми беше тегаво да зареждам всеки 30 изстрела.. После обаче накупих куп редукторни пушки и идеята си остана в зародиш и сега външния редуктор ми е само зарядна станция с ограничител по налягане. Леглото на полиамида иначе мисля че може да се полира и да продължи да си върши работа.

Да, за правотокова пушка вързана към бутилката през регулатора е перфектно. Ако си на въздух, пак е много удобно когато трябва да пълниш до 200 бара, както е настроен в момента, но ако си на метан (както съм аз например и много други), просто няма смисъл понеже бутилката не може да се напълни повече от 230 бара. И за полиамидното тяло си прав, може да се полира, но ако се хванеш да го правиш ще разбереш, че нямаш ли нужните познания и пособия/индтрументи, няма да се справиш. Сърбал съм я тая попара и вече мога да ги поправям, но не ми е любимото занимание. То затова всеки който го може, рядко би се наел да поправя, щото е въшкава работа.

Последна промяна:
Здравейте,да питам знещите,че имам тук една чуденка.Днес реших да замеря скоростта на вулкана и се оказа,че е паднала доста,от 275 на 260м/с.Последно я настройвах зимата на около 10 градуса и даже очаквах да се е вдигнала предвид горещото време.Зимата я настройвах когато монтирах нов редуктор Хума(оригиналния леко натичаше)настройките станаха перфектни,желаната скорост 275м/с (поръчах го настроен на120бара) при доста охлабена пружина на ударника.Сега при натягане с половин оборот скоростта се вдигна на 270,но при още натягане промяна почти няма,върнах я на половиния оборот на 270.Чуденето ми е дали новия редуктор се е "слегнал" и тогава вдига ли се или пада задредукторното налягане.Пушката имаше периоди от по месец да не е ползвана,но гледах да я държа на около 100-120 бара уж да не натоварвам тарелчатите пружини.

Понеже нямаш стенд за проверка на налягането на редуктора, може да се опиташ да разбереш през хронографа, да видиш дали не се е променило налягането на редуктора. Напълни пушката примерно до 140 бара и започни стрелби през хроното, стреляш и записваш данните. В един момент ще забележиш, че скоростта ще се повиши или понижи(пушката ще мине на правоток), там ти е настроен редуктора да затваря.

Предполагам,че се е вдигнало,пружината на ударника ми е доста мека и леката промяна нагоре се компенсира с половиния оборот,а задредукторното явно не се покачило чак толкова,затова повечето натягане на пружината не вдига скоростта.Засега ще я оставя така на 270м/с,иначе скоростта си е закована и редуктора работи идеално.Настройки ще има,като се сдобия със стенд от хумата или ако някой тук ми изработи за вулкан.Поръчката на редуктора беше да е 120 бара,както го дават по книжка,те са го настроили на толкова и след слягането предполагам сега е на 125-130.Твоя съвет не е лош,но на знам колко може да се вярва на малкото манометърче на пушката и дали ще отрази въобще такава малка разлика.

Настройваме Хуми всякаквииии.Днес пристигна,ей така да има,засега ще отлежава.Като дойде време за ревизия или експерименти със скорости ще е много полезен.

IMG_20201106_173349.jpg

Колеги, знаете ли какъв е този редуктор, че е на 10 години и вече нямам спомен.
И как се регулира с врътката? Аз мисля, че като я развивам увеличавам задредукторното ама дали съм прав? Просто ще ми спестите излишно помпене.
Тарелчатите пружини са с външен 12.2мм и вътрешен 6мм. диаметър. Как да ги наредя за 90-110 бара задредукторно? При разглобяването ги пръснах и не знам как бяха. Иначе камерата е 7,62 кубика и за 16-
20 джаула мислите ли, че е добре?

Attachments

• IMG_20210218_085200.jpg
    IMG_20210218_085200.jpg
    191.6 KB · Прегледи: 72
  • IMG_20210218_091021.jpg
    IMG_20210218_091021.jpg
    358.6 KB · Прегледи: 70
Последна промяна:
Този е от така наречените латвийски редуктори. Но без стенд няма как да разбереш дали правилно си наредил пружините.
Не е трябвало да го разглабяш. Питай Румбата(Scandalo) дали е от неговите. Той изработваше навремето и ако си пази нещата, може да ти го провери дали работи добре и да го нагласи на исканите барове. Успех!

Стенд се оказа, че имам. Маха се иглата на БК и се завива стенда. Понеже за момента нямам бутилка(трябва да я мина на водна проба) и ще се настройва с помпата и пълен резервоар с боб:D ,та затова питам накъде се намалява и увеличава задредукторното и да ми дадете примерна подредба на пружините, ако знаете.

Обикновено се нареждат по двойки (()) (()) (()) , а само понякога по единички () () ()... в зависимост от дължината на пакета, който ти е нужен.
Виждал съм даже и по тройки наредени за по-къс пакет, някои подлагат и шайби.
Когато развиваш винта се увеличава налягането, а при завиване съответно се намалява. (това е по спомен, не съм 100% сигурен)
DSC00363.JPG

Последна промяна:
Back
Нагоре