Приятелско надстрелване - следете за дата и място

Laferrari63

Редовен Потребител
Здравейте колеги!

На шега от една снимка в темата на FX стигнахме официално до организирането на едно малко мероприятие с @The PuNiShEr . Идеята е да се съберем колкото се може повече хора от цялата страна. Комуникираме всеки ден, с всякакви непознати и познати хора, обсъждаме, умуваме , споделяме един на друг и причината за това е само една - страстта към нашето хоби.
Сбирката ще е абсолютно любителска и състезанието ще е абсолютно аматьорско. Няма значение калибър, мощност, опора и проектили. Най-добрата от 5 групи на 100м печели . Някои колеги решиха да вкараме по едни символични 50 лв, колкото да става забава. Моята идея е да се запозная с още повече големи хора практикуващи стрелба с ВО от цялата страна, да пием по 1-2 бири , да побъбрим малко, да изпробваме различни чужди пушки, които са пораждали любопитство в нас.
Локацията за евента я предложи @emci74 , става въпрос за с.Банево, Бургаско, ако може пусни едни точни координати. Днес говорих с Петър и се уговорихме да се съберем около 09:00ч . Аз ще тръгвам от София и имам 1 или 2 места, ако някой иска може да си разделим пътя. Мисля да тръгна в 05:00 от София и около 16:00 наобратно.

ПС. Ще взема шатра, барбекю , маса и столчета, както и една каса бира , така че трябва да се съберем достатъчно хора, за да я може да я изпием и да не ни вземат книжките. :D
 
Последна промяна:

Kameno Karp

Редовен Потребител
И аз ако не съм на работа,значи 8-11.
В Банево има ли възможност толкова хора да стреляме едновременно? Питам,защото летището в Равнец е съвсем наблизо. И естествено,като летище е дълго и широко.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Едва ли някой ще има претенции към предпочитане на едно от двете места, важното е да се съберем и............ Нека колегите от Бургаско които са посетили местата, да преценят кое е по-подходящо, ако мога така да се изразя.
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Като цяло говорих с доста хора, които ги възпрепятства 200 лв гориво и 8 часа каране, следващия път предлагам да изберем централно място в България , до което ще могат да дойдат повече хора от повече градове. Ето например от Русе колегите не могат да дойдат защото са им близо 400 км завои, айде поне от София е магистрала. Ако искаме да се съберем повече хора и да си направим любителско турнирче, предполагам ще трябва да сменим малко локацията, но ако я сменим съм сигурен, че няма да се понрави на повечето хора, които вече са решили да дойдат, заради това, че Банево им е близо. Няма пълно щастие, но следващия път просто може да го организираме на по-централно място . A ако колегите от Бургаско се съгласят да бъдат по-съпричастни , може и още сега да сменим локацията. Аз съм съгласен да е около Сливен/Ямбол , пак е 200 км по-малко в двете посоки за нас, а за вас са само 40 мин каране по магистралата. Така за колеги от Северния край ще бъде възможно също да дойдат.
 
Последна промяна:

Валката

Потребител
И аз ако не съм на работа,значи 8-11.
В Банево има ли възможност толкова хора да стреляме едновременно? Питам,защото летището в Равнец е съвсем наблизо. И естествено,като летище е дълго и широко.
Равнец е хубаво но имаше ловци наблизо бях с приятел и карахме самолети с дистанционно
И жандармите веднага дойдоха
Добре че не влязоха във филм
За Банево гаранция съм там
 

emci74

Редовен Потребител
В Равнец не съм ходил и нямам впечатления за мястото.
Като цяло не ми е проблем и на друга локация, стига някой да организира нещата.
Хубаво ще е, който има желание да дойде да го заяви в темата, за да имаме бегла представа колко човека ще се съберем.
Ще е удобно и за хора от един град, които ще пътуват, да си организират споделено пътуване при желание от тяхна страна.
 

Laferrari63

Редовен Потребител
Има повече от 2 седмици, аз съм окей да го организирам, но нямам и бегла представа за места в този край на страната. Ако дойдете до София ще ви заведа наистина на уникално място , 280 м коридор , поняка и завет , но там сте ми далече. Емо , ако в Банево или летището става за стрелба от 10+ човека направо да ходим там.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Според мен нека оставим Банево, ще бъде като тестова срещата ни. Ще анализираме всички неща които ще се случат там, ще видим плюсове и минуси от срещата ще има ли, и евентуално следващата среща ще бъде вече по отъпкани пътеки и ще бъде по-организирана.
В Ямболско няма как да се съберем повечко хора и да стреляме. Навсякъде където ходя да стрелям е леко рисково откъм възможност от поява на хора и преминаващи коли, каруци, животни. Не мога да си представя място на което да сме 10-12 души минимум и да летят слъгове навсякъде, опасно е и съм сигурен че ми разбирате опасенията. Въпреки това, продължавам да търся подходящо място, даже на запад от Сливен. ;)
 

sts1969

Редовен Потребител
Ще следя темата, мисля да се разходя до Банево ако котка не ми мине път. За съревнование на 100м не мисля че мога да се класирам с моята 4,5мм. но ще се видя с нови хора, и ще си прекарам добре. :)
 

братушка

Редовен Потребител
Поздравления за инициатива !!!!
Така лека по-лека ще стигнете и до идеята на Нацонални Срещи, органзирани вече от ново поколение за ново поколение :)
Много ще се радвам, ако стане.
Лично аз след нощен бар във Вършец просто няма как да успея и за Бургас... Иначе с удоволствие бих се фейнал...


продължавам да търся подходящо място, даже на запад от Сливен
А мястото се нарича "Узана" :)
 

Laferrari63

Редовен Потребител
На Узана няма ли да има много туристи, ако хвърчат 10 коридора слъгове ще е опасно според мен . Другото е, че ако трябва да търсим хубаво място, това означава, че повечето колеги трябва да са с джип . Само с джипка може да намериш хубаво и спокойно място, а това ограничава много хора също така.
 

Валката

Потребител
Колега това е бургаско не е връх мусала
Има предостатъчно разорани ниви в момента ако е сухо условията са идеални имам един пасат и минавам през дискована нива оставям си мишената и се строявам на някой байр
 
Нагоре