Приятелско надстрелване - следете за дата и място

Laferrari63

Редовен Потребител
Здравейте колеги!

На шега от една снимка в темата на FX стигнахме официално до организирането на едно малко мероприятие с @The PuNiShEr . Идеята е да се съберем колкото се може повече хора от цялата страна. Комуникираме всеки ден, с всякакви непознати и познати хора, обсъждаме, умуваме , споделяме един на друг и причината за това е само една - страстта към нашето хоби.
Сбирката ще е абсолютно любителска и състезанието ще е абсолютно аматьорско. Няма значение калибър, мощност, опора и проектили. Най-добрата от 5 групи на 100м печели . Някои колеги решиха да вкараме по едни символични 50 лв, колкото да става забава. Моята идея е да се запозная с още повече големи хора практикуващи стрелба с ВО от цялата страна, да пием по 1-2 бири , да побъбрим малко, да изпробваме различни чужди пушки, които са пораждали любопитство в нас.
Локацията за евента я предложи @emci74 , става въпрос за с.Банево, Бургаско, ако може пусни едни точни координати. Днес говорих с Петър и се уговорихме да се съберем около 09:00ч . Аз ще тръгвам от София и имам 1 или 2 места, ако някой иска може да си разделим пътя. Мисля да тръгна в 05:00 от София и около 16:00 наобратно.

ПС. Ще взема шатра, барбекю , маса и столчета, както и една каса бира , така че трябва да се съберем достатъчно хора, за да я може да я изпием и да не ни вземат книжките. :D

Последна промяна:
И аз ако не съм на работа,значи 8-11.
В Банево има ли възможност толкова хора да стреляме едновременно? Питам,защото летището в Равнец е съвсем наблизо. И естествено,като летище е дълго и широко.

Едва ли някой ще има претенции към предпочитане на едно от двете места, важното е да се съберем и............ Нека колегите от Бургаско които са посетили местата, да преценят кое е по-подходящо, ако мога така да се изразя.

Като цяло говорих с доста хора, които ги възпрепятства 200 лв гориво и 8 часа каране, следващия път предлагам да изберем централно място в България , до което ще могат да дойдат повече хора от повече градове. Ето например от Русе колегите не могат да дойдат защото са им близо 400 км завои, айде поне от София е магистрала. Ако искаме да се съберем повече хора и да си направим любителско турнирче, предполагам ще трябва да сменим малко локацията, но ако я сменим съм сигурен, че няма да се понрави на повечето хора, които вече са решили да дойдат, заради това, че Банево им е близо. Няма пълно щастие, но следващия път просто може да го организираме на по-централно място . A ако колегите от Бургаско се съгласят да бъдат по-съпричастни , може и още сега да сменим локацията. Аз съм съгласен да е около Сливен/Ямбол , пак е 200 км по-малко в двете посоки за нас, а за вас са само 40 мин каране по магистралата. Така за колеги от Северния край ще бъде възможно също да дойдат.

Последна промяна:
И аз ако не съм на работа,значи 8-11.
В Банево има ли възможност толкова хора да стреляме едновременно? Питам,защото летището в Равнец е съвсем наблизо. И естествено,като летище е дълго и широко.
Равнец е хубаво но имаше ловци наблизо бях с приятел и карахме самолети с дистанционно
И жандармите веднага дойдоха
Добре че не влязоха във филм
За Банево гаранция съм там

В Равнец не съм ходил и нямам впечатления за мястото.
Като цяло не ми е проблем и на друга локация, стига някой да организира нещата.
Хубаво ще е, който има желание да дойде да го заяви в темата, за да имаме бегла представа колко човека ще се съберем.
Ще е удобно и за хора от един град, които ще пътуват, да си организират споделено пътуване при желание от тяхна страна.

Има повече от 2 седмици, аз съм окей да го организирам, но нямам и бегла представа за места в този край на страната. Ако дойдете до София ще ви заведа наистина на уникално място , 280 м коридор , поняка и завет , но там сте ми далече. Емо , ако в Банево или летището става за стрелба от 10+ човека направо да ходим там.

Според мен нека оставим Банево, ще бъде като тестова срещата ни. Ще анализираме всички неща които ще се случат там, ще видим плюсове и минуси от срещата ще има ли, и евентуално следващата среща ще бъде вече по отъпкани пътеки и ще бъде по-организирана.
В Ямболско няма как да се съберем повечко хора и да стреляме. Навсякъде където ходя да стрелям е леко рисково откъм възможност от поява на хора и преминаващи коли, каруци, животни. Не мога да си представя място на което да сме 10-12 души минимум и да летят слъгове навсякъде, опасно е и съм сигурен че ми разбирате опасенията. Въпреки това, продължавам да търся подходящо място, даже на запад от Сливен. ;)

Ще следя темата, мисля да се разходя до Банево ако котка не ми мине път. За съревнование на 100м не мисля че мога да се класирам с моята 4,5мм. но ще се видя с нови хора, и ще си прекарам добре. :)

Поздравления за инициатива !!!!
Така лека по-лека ще стигнете и до идеята на Нацонални Срещи, органзирани вече от ново поколение за ново поколение :)
Много ще се радвам, ако стане.
Лично аз след нощен бар във Вършец просто няма как да успея и за Бургас... Иначе с удоволствие бих се фейнал...

продължавам да търся подходящо място, даже на запад от Сливен
А мястото се нарича "Узана" :)

На Узана няма ли да има много туристи, ако хвърчат 10 коридора слъгове ще е опасно според мен . Другото е, че ако трябва да търсим хубаво място, това означава, че повечето колеги трябва да са с джип . Само с джипка може да намериш хубаво и спокойно място, а това ограничава много хора също така.

Колега това е бургаско не е връх мусала
Има предостатъчно разорани ниви в момента ако е сухо условията са идеални имам един пасат и минавам през дискована нива оставям си мишената и се строявам на някой байр

Back
Нагоре