Помощ за избор на РСР

kesten

Новодошъл
Здравейте!
Никога не съм предполагал, че някога ще ми се наложи да купувам пушка (имам особено мнение за ловците), но ето, че е факт. Предвид времето в което живеем и наличието на подрастващо поколение вторачено в телефоните си, нямащо си понятие от чисто мъжки дейности (дами, извинявам се!), практикувани в казармата, стигнах до извода, че си трябва оръжие, па макар и въздушно. И от тук започва потапянето ми в този океан. И, за да не глътна вода, ще го ударя на молба за съвет, какво да взема. Изчетох доста от темите тук, прегледах обявите и горе-долу имам крехка основа. Как си представям бъдещото ми оръжие:
1. Да е РСР;
2. 5,5 mm;
3. Да е с дървен приклад;
4. Да има класически вид;
5. Механични прибори;
6. Оптика (опция);
7. Достатъчно широко разпространена марка;
8. Възможно по-широко плато;
9. Възможност за работа с пълнител;
10. Зареждането да наподобява огнестрелно оръжие;
11. Бюджет - до 1700 лв.
Оръжията, които ми "хванаха" окото:
1. Evanix Blizzard SL - 1490 лв;
2. Air Arms S400 superlite classic - 690 Euro;
3. Cometa Lynx - обява във форума.
Нямам представа, дали е редно тук да се обсъждат оръжията, обявени за продажба във форума, но може на лични. Всичко, което би трябвало да се направи като подобрение по оръжието, за да носи удоволствие и да гарантира безпроблемна употреба, моля да споделите.
Благодаря за вниманието на всички отзовали се!
 
Последна промяна:

lu-bo

Редовен Потребител
Здравеи!
Това че си решил да влезеш в това хоби е чудесно.Пушки използват не само ловците може и за спорт.Мисля че ако поприказваме малко ще си промениш мнението за ловците.Със закупуването на ПЦП нещата не приключват. трябва да го зареждаш - помпа или бутилка.Мерни прибори при ПЦП са излишни.Това са прецизни пушки и без оптика не можеш да използваш пълният им капацитет.Понеже обявата за Комета я пуснах Аз от името на приятел ако имаш въпроси тел.0895769570 с удоволствие ще ти отговоря.Ако си в София може и да постреляме.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
На единйсете точки отговаря Хасан Галатиян 2 ,разбира се има и по- добри предложения,но трябва да премахнеш някои точки!Въздушното оръжие си е оръжие и се отнасяш със същата отговорност както към огнестрелното,като дори е по-опасно за собственика при неправилна експлоатация,200-300 атм. ...!!!
 
Последна промяна:

kesten

Новодошъл
Мда, ще премахна някои точки. Написах ги, защото така или иначе ще купя оръжие и за да не ви занимавам после с глупави въпроси, а отговорите да са от сорта: - защо не пита преди да купиш? Повече опорни точки, по-малко уточняващи въпроси и коменари. Но явно ви е писнало да обяснявате на шебеци като мен. Благодаря за отклонението от темата за оръжието като цяло. За да внеса малко яснота, имам понятие относно съхранение, боравене и мерки за безопасност с огнестрелно оръжие. Щом е оръжие, вероятно е опасно. Въпросът ми бе за избор на въздушна пушка. Предложих две оръжия, за да добиете представа, как очаквам да изглежда бъдещата ми придобивка. Явно не са ОК. Ако някой продава е любопитен въпросът, защо. Има примамливи предложения и някои наистина си заслужават. Но липсата на опит ми пречи да направя правилния избор. Тук сте вие, при желание да го споделите.
Отново благодаря на отзовалите се!
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Предложих две оръжия, за да добиете представа, как очаквам да изглежда бъдещата ми придобивка.
Еваникса са хубави корейски пушки,но бяха хит преди десетина години,сега се внасят определени мощни модели,но цената е двойна на бюджета,99% съм убеден че магазина от линка я нямат.Air Arms S 400/410 е хубава английска пушка,но 16дж. 510 е по-удачно те са 40дж.
Това е Галатиана- изчерпан е ,но за визуализация
https://zarimex.eu/galatian-ii-cal-5-5-mm
Други сериозни вносители,които имат реални наличности са
https://guns.bg/bg
https://sotis.bg/
https://www.isd-bg.com/
Магазини от вън които са доказано коректни
https://www.mundilar.net/en/
https://www.balistas.com/air-rifles
Ако си харесаш нещо от Турция има колеги ,които съдействат с вноса а от разликата с магазинската цена ще ти останат пари за оптика,помпа или обурудване бутилка.
Втора употреба трябва да внимаваш .
От къде си,свържи се с колеги от района ти и разгледай пушки на място.
А,друга хубава турска пушка
https://www.oragie.net/product/effecto_px5_wooden_pcp_42_j_55mm_lw_huglu
Питай си спокойно,нали за това е форума!
Ето и инфо по марки:
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/effecto.12932/
https://forum.airguns.bg/index.php?threads/МОДЕЛИТЕ-НА-air-Аrms-s510-s410-s400-ev2-twice-mk-и-др.23/
и т.н,влизаш в раздел компресионна пневматика и си четеш,има инфо за повечето марки!
 
Последна промяна:

Павката

Редовен Потребител
И аз бих предложил като вариант покупка от Павел Пантев.Абсолютно коректен и готов да обясни и помогне човек,който не се интересува само от печалбата...
 

Jorkata74

Новодошъл
Здравйте
Нов съм и естествено с много въпроси :)
Надявам се колегата да не се сърди че използвам неговата тема , но мисля че доста от нещата които искам да занам се припокриват с неговите . И аз искам да си взема ВО . Пушката ще се използва за стрелба по мишени на разтояния от 20 до 50м , но в зависимост от резултатите разтоянията ще се увеличават . Затова предпочитам да взема нещо което ще ме радва и ще развие и мен ,а не да го продавам след 2 месеца за да търся по добро . Бих казал че държа най много на точноста , и класически вид на оръжието .
И така харесал съм си няколко пушки ... 3 :) но съм отворен към предложения
1. KRAL ARMS Puncher Pro 500
2. Kral Puncher BigHorn
3. Evanix Blizzard S10
Бих се радвал за предложения за оптика , която да отговаря на възможностите на пушките .

Предполагам че доста неща не съм доуточнил , но очаквам вашите въпроси и най вече компетенто ви мнение .
Благодаря
 

Gadnqra

Редовен Потребител
Puncher Pro - гледай да е в 5,5. Еvanix - също. И двете не са лоши, но искат пипане. Бигхорнът не е лош, ако ще е той, добре е в 6,35. Разгледай и Bigmax-X, в 6,35. Нискобюджетните пушки, а и не само те, имат нужда от тунинг и допълнителни настройки, за да получиш пълния им потенциал. Но в това няма нищо лошо. Евтин вариант за влизане в хобито е Hatsan Flash-401, Kral Puncher Breaker, Kral Monarch, Kral Mega, Reximex Tormenta и т.н. Цевите на Краловете са всеядни и стрелят добре и с чашки и със слъгове.
 
Последна промяна:

Jorkata74

Новодошъл
Благодаря че се отзова Gadnqr
Явно ще взема тия дни Бигхорнът , помощ за комплект за зареждане ( от кои пушки стават , или трябва преходника да е точно Кралски )
Относно оптиката , насочил съм се към LEAPERS UTG 8-32X56 MIL-DOT добър вариант ли е .. или ... предложете
 

Gadnqra

Редовен Потребител
За Бигхорна, щуцерът за зареждане си е на Крал, но той си идва комплект с пушката.
 
Нагоре