ПРОБЛЕМИ ПРИ СТРЕЛБА С ПНЕВМАТИЧНО ОРЪЖИЕ. ВЛИЯЕЩИ ФАКТОРИ И РЕШЕНИЕТО ИМ.

Termina4

Потребител
Една снимка качена от Дани през 2011г ми стои в главата и ако имам такава пушка задължително ще стане като на снимката (без осмица)
Ама то няма пушка, която да не иска пипане.
 

Attachments

  • IMG_3416.jpg
    IMG_3416.jpg
    51.1 KB · Прегледи: 77

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Осмицата не е лошо да си е там,пазейки от чисто механични повреди, макар че нашутза цевта ми е по тънка и никога нее имало пробшем даже като съм я почуквал тук там. Щаера първата работа беше да мине райбер Ф18 през осмицата. Играх тоя филм на бонсови. Чукнах леко цевта и вече незнаех къде стрелям по средата на състезанието. Макар че говорейки с половината немски отбор, те не смятаха за нужно да освобождават цевта, цитирам(за 5 6г не сме забелязали проблем). Само че проблем имаше. Те стрелят при средно ниски температури. В гърция на Рот като му напече пушката и се чуди половин ден що бие 1см нагоре.
 

njatanasow

Редовен Потребител
До сега не съм виждал добра спортна пушка с осмица ,не само при въздухарките.Пръстени и тунери ДА !
 

astra

Редовен Потребител
говорейки с половината немски отбор, те не смятаха за нужно да освобождават цевта, цитирам(за 5 6г не сме забелязали проблем). Само че проблем имаше. Те стрелят при средно ниски температури.
АБСОЛЮТНО!
В англ форум, на тази тема някои колеги ми обясняват как не било нужно да се отварят осмиците на Щаера. Като му отговорих, че в Пловдив на сянка по обяд става 36градуса и спряха да спорят.
Тази абсолютна дивотия на новите Щаери - с три осмици и плътно легнала на тях цев, ме изпълва с ... спомени и размисли от първите ми 4 месеца със Щаер....

Ако този опит беше реализиран с един о-пръстен между рамата и цевта, проблем нямаше да има
Чета, че доста колеги след като си отворят осмицата, за освобождаване на цевта, слагат и по един о-пръстен на цевта вътре в осмицата.
Може ли вашето мнение дали има някаква полза от този о-пръстен за: 1. Точната стрелба 2. Механичното укрепване на цевта или 3. Нещо друго?
Или е единствено на принципа: като не пречи, защо да не го сложим? ;) А наистина ли не пречи, че и в това се съмнявам малко?...
 
Последна промяна от модератор:

xpresident

Редовен Потребител
На Атамана конструкцията е такава, че каквото и да сложиш ще пречи. Не случайно на бенч вариянта цевта е свободна. За ФТ вероятно са си казали че малко отместване на POI едва ли ще се забележи, ние нали стреляме от ръка...
ataman-m2-sport-field-target-walnut-stock.jpg ataman-m2-sport-benchrest-walnut-stock.jpg
 

astra

Редовен Потребител
На Атамана конструкцията е такава, че каквото и да сложиш ще пречи. Не случайно на бенч вариянта цевта е свободна.
Можеш ли да кажеш приблизително колко е просвета между цевта и отвора за нея. Аз нали имах ужасния късмет да си платя на Щаер за Челиндж и се наложи да отварям 3 вместо 1 осмици - дълбоко разположени, даже с елиптична форма, което прави центрирането и обработката с райбер доста рискова. Затова ги притрих леко само в точките на допир, колкото да мога да прокарам свободно пластинка латун 0.1мм между цевта и отвора. Надявам се да стига и за най-горещите дни. Как са го оразмерили този просвет при Атамана?
 

Dominus

Редовен Потребител
Атамане е с конструкци, при която най-добре да не правиш експерименти с пръстен. Всъщност при всяка конструкция е най-добре да освобидш цевта, но при щаер ако държиш да има някакво усилване можеш да опиташ с о-пръстен и то да е сравнително свободен. Аз не съм фен на идеята, дори този щаер ми е с прекалено много метал в рамата и също не ми допада. Бих го поорязал доста сериозно или най-малкото не бих го купувал.
Освободил си цевта, добре. Дали е 0.1мм или 1мм не е от значение. Важно е да не опира. От там нататък всичко започна да изглежда като теглене на локуми. Зарежи ги и иди стреляй.
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
А какво точно не ти е наред на пушката , че бая въпроси се зададоха като се почне от шината за оптика , че до цевта и т.н.?
 

astra

Редовен Потребител
А какво точно не ти е наред на пушката , че бая въпроси се зададоха като се почне от шината за оптика , че до цевта и т.н.?
Ако питаш Щаер - всичко си и е наред на пушката, особено за 10м в зала.
Започвах на поляната с няколко супер точни изстрела на 50м и след 15мин отиваха на 10часа. Мислех си, че съм аз, но... Като освободих цевта и отидоха на 4 часа т.е. алуминиевото шаси на Челинджа е натискало цевта под напрежение наляво и нагоре. При външни 36 градуса на сянка ясно се виждаше изместването на 50м.в 10ч.
...шасито на Челинджа - не една, а цели три осмици! И трите опират в цевта на 4 и 8 часа и я бутат на горе в ляво.
Отне ми 4 месеца да открия този гениален .. дизайн! Почти бях тръгнал да сменям цеви...
Такива работи...
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
и ти си 100% сигурен, че тези измествания не идват от теб или от чашки?
 
Последна промяна:

njatanasow

Редовен Потребител
astra
Спокойно разпробий,райберовай или както искаш осмиците.Ако слагаш нещо по цевта провери пак да не опира нищо.Мисля ,че и Павката ти каза нещо такова!Купувай чашки и МНОГО стрелба и малко писане!;):cheers:
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
В Чехия в завода на JSB в 50 метров тунел при стегнати пушки в менгеме нямаше която да направи 10 изтрела в една дупка, а бяха много и разлин пушки.
 

njatanasow

Редовен Потребител
В Чехия в завода на JSB в 50 метров тунел при стегнати пушки в менгеме нямаше която да направи 10 изтрела в една дупка, а бяха много и разлин пушки.
На тази дистанция в тунел и от менгеме се правят тестове за групи на партиди чашки!
 

KILLER

Редовен Потребител
ФТКС
точно така, но от тези въпроси разбирам , че се търси точност без значение на изтрелите и всичко трябва да е в една точка.
 
Нагоре