ПОМПИ, БУТИЛКИ, КОНЕКТОРИ, МАРКУЧИ, РЕЗЕРВОАРИ, КОМПРЕСОРИ, МАНОМЕТРИ - как, откъде и всичко за високо налягане.

radosten

Потребител
Заповядай. Ако си решил да слагаш силикагел във филтъра,ще ти отсипя малко,че имам една кутия индикаторен.
Аз не знам в моя филтър, какво има. Като дойде сепаратора, ще ти звънна да се видим.
 

Tripnotik

Потребител
Значи за точни показатели ще взема пушката и ще мерят и компресора и бутилката за да знам какво се случва
 

Tripnotik

Потребител
Това го схванах, идеята ми е как да разбера кое е вярно.
Той цилиндъра е едва 230сс и ако не го помпя на 200 бара ,а на 160 бара е доста неприятно
 

dilom08

Редовен Потребител
Ами няма как, освен да сравниш с още един, за който знаеш, че е верен. Тези китайските не са много верни. Предполагам че на цилиндъра е верен.
 

Чоби

Редовен Потребител
1900 PSI = 131 бара на пушката ти се вижда 150. Ако си снимал веднага след помпенето от загряването на бутилката може и да поизлъже , остави я да изтине и виж тогава колко ще покаже на пушката.
 

Tripnotik

Потребител
1900 PSI = 131 бара на пушката ти се вижда 150. Ако си снимал веднага след помпенето от загряването на бутилката може и да поизлъже , остави я да изтине и виж тогава колко ще покаже на пушката.
Рискувах и надух до 2400 по показания на бутилката ,в пушката стигна около 180, мисля,че пушката трябва да е с по верен показател( това ,че го мисля,не означава ,че е така)
 

O.K.

Потребител
Най-правилно е да се занесат манометрите в близкия клон на метрологията. Пуснѝ си поръчка за контрол на манометрите; преди няколко години беше 15лв за проба с валидност 1 година (за работили вече манометри). Редно е манометрите да се праверяват всяка година. Новите манометри с "одобрен тип" имат валидност на пробата 2 години, а проверката струваше 30 лв. Ако не ги приемат за проверка, замени ги с нови.
 

Чоби

Редовен Потребител
200 барова пушка дали ще я напомпиш на 200 или 210 -215 бара е без значение, по голяма разлика едва ли ще има между манометрите, може би ако надвишиш налягането първите 2-3 изстрела ще са малко по слаби. Помпиш и стреляш няма какво да стане ,ако цилиндъра ти е ОК, да не е претърпял някакви интервеннции, достатъчно е презапасен ,че 10-15 бара да окажат влияние. Само не я оставяй след стрелбата да стои постоянно напомпена ,остави я на 150 бара и да не е на слънце или до печката. Не влизай в излишни приключения, едва ли някога манометрите ще покажат еднакво, то единия китайски другия турски , а и с тези дебели стрелки не може точно да се прецени какво показва. Помпиш и бой.
 

The PuNiShEr

Редовен Потребител
Здравейте в тази ситуация как да разбера кое налягане е вярно
View attachment 114805View attachment 114806
Колега, смятам че е ориентир за теб, при мен също този китайския манометър показва 18-20 бара разлика спрямо другите ми манометри с които измервам и сравнявам за верни показатели.
 

Kameno Karp

Редовен Потребител
То и моя дето е на компресора показва с 20 бара повече,но от това неможе да се извади заключението,че и при теб е така.
 

Вилян

Потребител
Аз затова като дойде Дриймлайна веднага смених и двата да съм сигурен, че 99% са ОК показанията на пушката. На Хума доколкото знам са ребрандирани Вика...
 

Ilievv

Новодошъл
Здравейте! Имам следния въпрос : очаквам другата седмица да пристигне Huben K1, според инструкцийте на които се посочва максимално налягане на цилиндъра 350 бара. Въпросът ми е какъв компресор да взема , каква бутилка ( ако е 300 бара работно или има и с по високо работно ), и дали не е по добре да се пълни пушката на 300 бара, а не до максималните?
 
Нагоре