Осморки,проблеми с тях и решения

• Автор на темата Автор на темата rashko
  • Начална Дата Начална Дата
Termina4 написа:
АА 410 има проблем с осмицата Дори и Милен имаше проблем с нея но сега не го казва

По какво съдиш, че съм имал проблем с осмицата?

Копирам тук поста си от другия форум, където съм писал в тази връзка (8 страница от темата за Air Arms от форума на МСА):

"И при мен онзи ден имаше изместване на попаденията встрани, след като предния ден целеше в десятката, и се наложи корекция повече от десет кликвания. Дали и при мен не е мръднала цевта, макар че аз се отнасям много внимателно с пушката, и гледам да не я натискам или удрям? Тези болтчета на осмицата, не влизат ли в някакви дупки на резервоара? Може би трябва и аз да ги попритегна малко."

Както виждаш, тук съм изказал само предположение за възможната причина, което въобще не се оправда впоследствие. Причината за такова изместване може да се крие в много неща - вятър, захващане на оптиката, чашките, самия стрелец и пр. В моя случай май беше първото. Болтчетата въобще не се бяха разхлабили. Мисля, че цевта е достатъчно добре захваната с осмицата и проблем от нея не може да има. Така или иначе, по моето захващане на цевта с осмицата не съм правил АБСОЛЮТНО НИЩО и нямам проблем с точността на пушката.

Същото написах днес и в темата за ПЦП-то на Хатсан, така че не го крия по никакъв начин. Освен това дори да приемем, че болтчетата може да са били разхлабени (при мен не бяха) - затягането им, което отнема сигурно 10 секунди, и решава окончателно въпроса, едва ли може да се квалифицира като проблем ...

имате ли о-пръстени между болтчетата и цевта също и резервоара намаляващи контакта с тях?

П.С.
не пропускам капачка от безалкохолно на 75 метра
много добре изумително аз разбрах пък че сток Walther 1250 Dominator го прави на по-разумна цена също така супер :yes:

Пуснал е метална шина през целият приклад оставил е резервара хлабав,а е стегнал цевта ;)

sniper написа:
П.С.
не пропускам капачка от безалкохолно на 75 метра
много добре изумително аз разбрах пък че сток Walther 1250 Dominator го прави на по-разумна цена също така супер :yes:
off: Това за по-разумната цена не го схванах много. В-51 е доста по-евтина от Доминатора дори тунингована. И да стане офф-а и меренето на п...ки съвсем пълно: 100% стоманени детайли и по-проста конструкция при 51-цата и повече от 50% детайли от пластмаса и ЦАМ при Валтера.

П.С. Нека модераторите си свършат работата, понеже тези мнения нямат много общо с настоящата тема.

За да не издърпва резервоара цевта ,в зависимост от налягането в себе си ,да се направи следното: Една скоба ,единична и една осморка.Прикрепени към приклада на подходящи за това места.Единичната скоба фиксираща само резервоара към приклада.Осморката ,захваната също към приклада ,СВОБОДНА около резервоара и фиксираща само цевта.Хрумна ми като евентоално решение.Ако някой вече е пробвал може да сподели.

Иван Димов написа:
За да не издърпва резервоара цевта ,в зависимост от налягането в себе си ,да се направи следното: Една скоба ,единична и една осморка.Прикрепени към приклада на подходящи за това места.Единичната скоба фиксираща само резервоара към приклада.Осморката ,захваната също към приклада ,СВОБОДНА около резервоара и фиксираща само цевта.Хрумна ми като евентоално решение.Ако някой вече е пробвал може да сподели.

Идеята ти си е доста добра ...
При Хатсаните ПЦП с две осморки това може много лесно да се осъществи,като на едната от осморките се отстрани о-пръстена около резервара ,а на другата около цевта...

Да споделя и аз някои съвсем скорощни наблюдения по моят Хасан:

След сваляне на опръстените в двете осмици около цевта и разширяване на отворите с 0.2 мм (т.е. свободна цев) групата се събра СТРАХОТНО.
Освобождаването на цевта постигнах по следният начин:
-свалих опръстените на двете осмици и външните в началото на цевта;
-увеличих диаметъра на отвора за цевта в осмиците докато цевта започна свободно да потъва в цевната кутия от собствената си тежест в напълно сглобено и натегнато състояние на пушката и осмиците ( наложи се и размяна на местата на осмиците);
-Върнах опръстените на цевта без тези на осмиците и зглобих пушката.
Резултата е страхотен!

Отново се потвърждава по-добрата групираност при свободна цев.
Нищо ново под слънцето.

Аз пък имам друга идея, става дума за ат44-10 . Слабо място е слабото захващане на цевната кутия и при свободна цев има мърдане от наи тънкото място под барабана. Освободил съм цевта от осморките,но мисля да си направя една метална катостяга осморка и да я сложа непосредствено пред цевната кутия да държи само цевта към резервоара в самото начало. Чакам само стругаря да я направи и ще видим резултата.

Back
Нагоре