A
Anonymous
Гост
Termina4 написа:АА 410 има проблем с осмицата Дори и Милен имаше проблем с нея но сега не го казва
По какво съдиш, че съм имал проблем с осмицата?
Копирам тук поста си от другия форум, където съм писал в тази връзка (8 страница от темата за Air Arms от форума на МСА):
"И при мен онзи ден имаше изместване на попаденията встрани, след като предния ден целеше в десятката, и се наложи корекция повече от десет кликвания. Дали и при мен не е мръднала цевта, макар че аз се отнасям много внимателно с пушката, и гледам да не я натискам или удрям? Тези болтчета на осмицата, не влизат ли в някакви дупки на резервоара? Може би трябва и аз да ги попритегна малко."
Както виждаш, тук съм изказал само предположение за възможната причина, което въобще не се оправда впоследствие. Причината за такова изместване може да се крие в много неща - вятър, захващане на оптиката, чашките, самия стрелец и пр. В моя случай май беше първото. Болтчетата въобще не се бяха разхлабили. Мисля, че цевта е достатъчно добре захваната с осмицата и проблем от нея не може да има. Така или иначе, по моето захващане на цевта с осмицата не съм правил АБСОЛЮТНО НИЩО и нямам проблем с точността на пушката.
Същото написах днес и в темата за ПЦП-то на Хатсан, така че не го крия по никакъв начин. Освен това дори да приемем, че болтчетата може да са били разхлабени (при мен не бяха) - затягането им, което отнема сигурно 10 секунди, и решава окончателно въпроса, едва ли може да се квалифицира като проблем ...