Осморки,проблеми с тях и решения

rashko

Редовен Потребител
Като за начало нека тези които си мислят,че нямат проблем с осморката да постнат по една група на цялото си плато,повтарям на цялото ^-^
 

angelmr

Редовен Потребител
Може ли да се включа и аз от името на тези които имат или поне са имали проблеми с осморката? :) Вече на няколо пъти съм го писал това в различни теми, но и тук е добре да споделя. При CZ200 Мк2 има сериозен конструктивен недостатък свързан именно с осморката. Понеже ложата не е пряко свързана с приклада и се държи само на едно миниатюрно болтче, на практика цевта е силовата конструкция, която поддържа ложата. В резултат на това различната степен на натягане на болтовете на ложата би трябвало да местят малко или много групата. Аз съм забелязал проблем само веднъж, след презатягане на един от болтовете. Не мога да коментирам как стои въпроса със другите пушки. А и сегашната ми няма осморки, а алуминиева тръба в която цевта се фиксира чрез пластмасов детаил с два о-пръстена, но дори и тя след повреда на единия о-пръстен буквално си загуби групата. Така че за всички пушки детаилите които закрепват цевта по някакъв начин са от кричино значение. Дали това означава че имат проблеми е въпрос на тълкуване на думата. Но потенциални проблеми със сигурност. :)
 

vego

Новодошъл
Ако цевта има връзка с резервоара край със стрелбата над 50 мт.Това важи за всичките пушки.Става въпрос за точността в целия диапазон на платото.
Бате Рашко знае за какво иде реч :bravo: :bravo:
 

s73r01d

Потребител
XS-ВАМ 50/51

Втория пост е моя, не мисля, че имам проблем с пушката. Но определено зад приклада се наблюдава такъв :lol:

Осморката е с О-пръстен 0.75х12, дупката е 13мм, цевта е 12мм.
 

rashko

Редовен Потребител
А чичо Гошо :yahoo:

Това което сме открили с чичо Гошо е,че ако цевта и резарвара са стегнати на една осморка точност няма и си бяхме във вечната прострелка.
 

vego

Новодошъл
Решаването на проблема се казва свободна цев.Това не зависи от марката,всеки рзервоар мърда при налягане.Пробвано при Уебли,Еваникс,FX,Айр армс.Поддаването на резервоара зависи от дължината му,примерно на Еваникса е 40см. и мърда около 2 десети на ляво и на горе при напомпване.Който не вярва да мери.
 

s73r01d

Потребител
Това е ясно, то иде като биметална пластина. При разлики в температурите също криви. За това цевта трябва да може да ходи напред назад в осморката, а не да е затегната до безобразие със стопорен болт. Най-добре е свободна цев разбира се, но се изисква цевта да е яка, поне 15, външно Ф за 5.5 според мен. Защото при изстрел има вибрации и ако е по-тъничка (като моята например 12мм) вибрира яко и сее като лейка.
 

vego

Новодошъл
Лошото е че резервоара не мърда само напред и назад а във всички посоки.А за вибрацийте при цев под 16мм. трябва да се постави някакъв утежнител на цевта,надулник или заглушител.Примерно FX и Еваникс свиват доста групата при стотина грамов утежнител.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
Готов съм да споря! Имам две пушки с 8-ца - Ер Армс 410 и Вайраух 100 Т. При всякакви темпратури и налягания (яко пробвани) няма никакви отклонения(освен разбира се от стрелеца). Но пък Ер Армса е с шраудед барел т.е. 8-цата държи кожуха на цевта(но пък цевта е уплътнена от втулки в кожуха) а Рауха е с 16 мм. цев с преходник и заглушител(а оригинално с тежък надулник).
 
A

Anonymous

Гост
И при мен е така, но какво разбираме ние :), и ... производителите на почти всички реномирани марки, включително Дейстейт.
 
A

Anonymous

Гост
milen.m написа:
И при мен е така, но какво разбираме ние :), и ... производителите на почти всички реномирани марки, включително Дейстейт.
Ами Милене , да ти кажа разбираме. И ще се обоснова. Нито един производител , ако изключим тези на класни спортни пушки и пистолети не цели това към което се стремим тук. Те са производители на пушки за масовия потребител, който купува, отваря кашона, я забърше, я не пушката и стреля. Дори 99% от скъпите пушки тук се приемат като такива за развлечение при тях. И е нормално да е така, най-малкото защото те могат да си позволят огнестрелно без проблем. Та в този ред на мисли да ти кажа никак не обръщат внимание на това , което ни прави на нас впечатление. За пример в едно предаване по руския канал "Лов и риболов" собственика на един ЕрУолф в 6,35 изказа едно доста неласкаво мнение по отнояение на сегашното положение с качеството на изработка - чеплъци, криво разпробити отвори, луфтове между цевта и цевната кутия...Човека си каза, че му е отнело време и средства за да започне да стреля както на него му харесва. Това което искаме и ние всъщност.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
Oморката оказва дооста благотворно влияние при мошности над 30 дж. Определено помага за събиране на групата. Вярно е,че осморка хваната за резервуара може да (поведе) СТП с няколко милиметра. но е за предпочитане от (заря) на 50 и повече метра. Съгласен съм и че комбинирана с надулник, модер или отсекател също събира групата.
По мои наблюдения и експерименти окачената цев е по-капризна към запазване на настройките. Слагаш тежести, отсекател движиш всичко нагоре надолу по цевта и най накрая събереш групата. Но е достатъчно да смениш нещо( мощност,проектил) и целия цирк се повтаря. ДА, по този начин може да се постигне група и под 12 мм на 50м, но лично мнение е ,че не си заслужава времето и усилията щом с осморка се постигат добри (15-20мм) на 50 м.групи
 

vego

Новодошъл
Това че производителите на тия реномирани марки не са много в час с някой работи по PCP системите го е забелязал всеки който е малко по навътре в материята.
 
A

Anonymous

Гост
Ама разбира се, това Дейстейт е пълен боклук :lol:!
Такива писания в руските форуми съм виждал доста, и ги намирам най-малкото за несериозни.
Аз лично съм си купил две пушки, на които пише: Made in England, стрелям си с тях, без да съм ги отварял, даже не знам как изглеждат такива неща като клапан, ударник и пр., в повечето случаи уцелвам това, което искам, и съм доволен от това положение.
Други хора си купуват пушка, произведена в някоя жълта държава, разглобяват я преди да са почнали да стрелят, модифицират редица неща, понякога до такава степен, че от оригиналната пушка не остава почти нищо :), понякога успяват да я докарат до състояние да стреля горе-долу задоволително.
Нямам нищо против тези хора, докато не започнат да пишат, как тяхната пушка била "доста по-добра от редица реномирани марки", при това без да се аргументират дори в какво се изразява предимството на техните пушки, и в повечето случаи без да са показали никакви успехи със своите пушки в нито едно състезание, или въобще пред повече хора.
 
A

Anonymous

Гост
Тук вече няма как да не се съглася с Милен ....
С условието , че някои "жълти" държави също имат продукти , с качество съизмеримо с това на UK , а и не само.
 

vego

Новодошъл
Споко бе пичове,да може да се стреля с прословутата осморка само че за стрелба на 30мт. аз съм си направил много хубава прашка :lol:
 
A

Anonymous

Гост
Милене, всеки малко или много си харесва това, което има и е нормално да е така. Аз си обичам моята пушка например, поради много причини, една от които е, че спокойно мога да правя абсолютно всичко по нея и това е 50% от удоволствието което намирам в хобито. На всичкото отгоре не пропускам капачка от безалкохолно на 75 метра- проверено много пъти.Ти пък си харесваш твоите по някакви други причини, които на тебе ти доставят удоволствие. Не казвам, че ТВОИТЕ пушки имат недостатъци- разговора се водеше около това, че производителите далеч не обръщат такова внимание на детайлите за които тук спорим. И пак ти казвам- руснаците отдавна са забелязали редица проблеми при сегашното производство на маркови пушки, а те са доста по-големи капацитети от нас- вярвай ми.
 

MAD MAX

Модератор
Модераторски Екип
rashko написа:
http://talks.guns.ru/forums/icons/forum ... 739447.jpg

Дали защото цели много добре е направил братушката тази осморка,или от чудо :lol:

Parabellum написа:
И пак ти казвам- руснаците отдавна са забелязали редица проблеми при сегашното производство на маркови пушки, а те са доста по-големи капацитети от нас- вярвай ми.

Изчел съм съм почти всичко при руснаците и им свалям шапка. Но и в друго съм се убедил - често правят абсолютно самоцелни преработки и подобрения. И при най-качествените марки има криви бройки, но това не е основание да се генерализира че едва ли не всяка пушка от марката или модела има проблеми.
 

Termina4

Потребител
АА 410 има проблем с осмицата Дори и Милен имаше проблем с нея но сега не го казва
Проблема е че ако не си затегнал двете болчета преди пpострелка самата цев+интергирания заглушител се измества в страни Това се оправя лесно затягат се умерено болчетата след това се прострелва и пушката си остава точна завинаги (при мен стана така че не бях затегнал болчетата прострелях си пушката (50м муха да пада :-[) и на другия ден на 50 метра немога да оцеля лист А4 :quiet:)
 
Нагоре