ОПТИКИ - избор, монтажи и АКСЕСОАРИ към тях. Какви, откъде? Приспособления, прострелване, ремонти

lynx

Редовен Потребител
ТаШкото било ли е на Бам-40 преди това? Може да е почнало да се раздрънква още тогава и сега при студа заради свиването - пълна смърт :)
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
ТаШкото било ли е на Бам-40 преди това? Може да е почнало да се раздрънква още тогава и сега при студа заради свиването - пълна смърт :)
Беше и там имаше няколко хиляди изстрела не мога да си спомня до като стрелях с БАМ-а ли я разглобих първия път или я бях качил на Фани вече, и честно да си призная въобще не очаквах вчера като ходих вечерта да я пробвам не очаквах да успея да направя нормална група, за това и не си взех чисти мишени пък и ставаше тъмно вече. Само да си оправи времето ще и направя един изглед да напукам 1 кутия за един ден :D да видя какво съм свършил.
 

Vladimirchik

Потребител
Ето че Таското ми е правило номера в последно време:DView attachment 52147 View attachment 52148

Тъкмо вече си мислех че нещо и има на Фани че се влоши групираноста, но след затягане на лещите ето и резултата на мишената, по странните отвори от попадения са от Зоро с които стрелях предния път по тая мишена :D
Освен тая леща се бяха разхлабили и лещите на окуляра, но след затягане резултат се вижда стреляно е от покрива на колата на 25 метра при лек вятър (без да се съобразявам много с него) и отново съм доволен. Явно няма да хвърчи към кофата ТаШкото ... та ето инак какво може да се очаква от евтините оптики това и е 2-а процедура по съживяване на тая оптика предната беше преди няколко години и от тогава има навъртяни най-малко 15К изстрела на Фани !


Здравейте , някой може ли да ми каже как се разглобяват трумбелите или както се казват там . Както писах по нагоре имам проблем с норизонталния от средата на ляво не иска да отива явно нещо вътре е откачено . Моля ако някой е разглобавал евтина оптика 6-24× 50 като моята на която ще пусна и снимка как изглежда само да я намаля малко да пише подробно в стъпки как да не я строша или от незнание или от нерви . Предварително благодаря. Пиша го като цитат заради снимката . Опитах така да я развъртя но не подава.
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Колеги без снимки или даване на точен модел на оптики няма как да ви помогнем колкото и да ни си иска ако знаем разбира се. Пълно разглобяване на оптика и то китайка изисква голямо количество нерви и пот, защото китайчетата слагат лепило на резбите на места, а на пук на всичко лепилото е много здраво за разлика от другите им неща :wall::wall::wall: Когато отварях моето ТаШко бая глупости правих ама не греши само тоя който не е опитал !!! На края ме хванаха лудите и с тръбен ключ и допълнение с тръба, че не ми стигаше силата успях :D:D:D и ако не се бе получило чука седеше до мен и щях да я халосам вече :D:D:D После трябваше да оправям последствията по тръбата за да мога да я ползвам ...........в голям филм се вкарвате длъжен съм да ви предупредя :D:D:D Тумблерите не помня махал ли съм ги на оптиките които съм отварял ....само за един Leapers помня, че стигнах до някъде и се отказах ако е там наистина проблема лошо.
 
Последна промяна:

lynx

Редовен Потребител
Vladimirchik, пробвай с подложки в монтажите да вкараш оптиката в работния диапазон на врътките.
Аз бих разпарчедосал на съставни части оптика, само ако съм я прежалил.
Ако ще те заболи от загубата на оптиката, въобще не влизай във филма.
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
След като оптиката не си върши вече работата, дали ще влиза във филм е без значение.
Тя вече е отписана.
Ако се захване с нея, може и да я оправи. Ако не стане, губи само загубеното време.
Тумблера на " ПРОСТИТЕ " оптики е просто винт със ситна резба (обикновено по 0.5 ), който притиска една плоска пластинчата пружинка с такава форма " ) ", която премества вътрешната част . В повечето случаи се оказва, че пластинката, направена от меко китайско джелезо, се е поизправила/уморила от пренатягане или държане на корекцията продължително време в максимално натегнато положение. Ако това е причината да не се връща в изходно положение, тоест когато развиваш да не прави корекция, то трябва да провериш противоположната страна. А може и нещо да е заяло и да не иска да се движи.
И както по горе Любо спомена, разглобяването може да се окаже трудно, особено без наличие на подходящи инструменти.
Много лесно се дере, криви и мачка.
 

Dominus

Редовен Потребител
Ето ги BKL-четата, готови и анодирани.
7b44ea8d0473406859f14752ab0b0907.jpg
fa105714d54189fd86c1a8913485771d.jpg
 

Dominus

Редовен Потребител
Че и материала е по-хубав от купешките, но най-важна беше корекцията. Ако съм докарал всичко на нулата са 6.
 

lu-bo

Редовен Потребител
Имах такава 3-9Х42 много здрава оптика,ясен образ но доста тежка за оптика с такива параметри.Ремонтираха ги в магазин "Орел" /Киро оптиката/ но тои за съжаление затвори.За завода дали извършва ремонти не знам.
 

Vladimirchik

Потребител
а като цени как са ? Казаха ми че ремонтирали и внесени от вън .явно ще трябва да отида на място че има тел .в нета но никой не вдига
 

andi

Редовен Потребител
Добри са , ама и цените им са добри .
Ремонтират добре , но започват от 120лв за техните и малко повече за други
 

petkof

Редовен Потребител
Стува ми се,че имаше тема за Walther LGV, но не намирам нищо.Може ли някой да каже нещо по въпроса?
 

lynx

Редовен Потребител
Нека някой от форума да си купи пушката и ще я умуваме.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз съм за LGU... Когато имаш съмнения в точността винаги ще сечешеш и ще поглеждаш за луфт на цевта ако си с LGV... LGU - то колкото и пъти да го погледна ми прилича на по евтино копие на TX200
 

soundmax

Редовен Потребител
ФТКС
Нека някой от форума да си купи пушката и ще я умуваме.
Въпроса е защо е изчезнала информацията, пък има доста стари теми за пушки, които не сме виждали и никой не ги е закачал, не виждам какъв е проблема. Може пък и някакъв бъг да е станал знае ли се. Сега ще проверя на едно място още дали няма да открия писаното, но с търсачката нищо не ми излиза :(
 
Нагоре