Здравейте отново! Благодаря за коментарите и съветите момчета, нов съм в пневматичното оръжие, но смея да твърдя, че имам доста добри технически познания...не само заради професията ми! За това се извинявам ако не употребявам точните термини и темата ми е малко лайшка !
Тази вечер не се здържах и разглобих БАМ-а...доста лесно и приятно занимание! На пръв поглед всичко е точно но ще изредя плюсовете и минусите, които забелязах!
Първи и най-голям минус за мен е размера на буталото и цилиндъра...а имено от малките 26мм. След това забелязах края на буталото от към маншета доста накриво е захванато...вижда се и от снимките как не е фиксирано в средата, а и двата
щифта леко стърчат. Чудя се как не е опирало вътре в цилиндъра. От тук и плюсовете, самия цилиндър е доста добре полиран от вътре..може би една две малки драскотини в самото начало. Маншета ми изглежда читав, моля по-опитните да кажат все пак! Цилиндъра и маншета бяха сухи...незнам добре или не?!
Въпроси от тук няколко...Да изпиля ли криво фиксираната тапа на буталото?? Цилиндъра нуждае ли се от допълнително полиране. Забелязвам, че буталото е струговано доста грубо цялото е като с накадка, може ли да се полира и то ?!
Маншета не знам дали да го сменям...все пак поръчах 2 за проба.... Големия проблем ми е конусното уплътнение на цевта и цилиндъра...доста е зле и не мога да го намеря. Споменахте стругар ?! А дали да го пратя на mikromax ??
Прилагам снимки на пружината...не знам дали е уморена и каква е оригиналната дължина на нова? Леко се е "понакъдрила" де ...
Като заключение, за китайче доста читаво изглежда

фиксиращи