Моят автомобил.

peko

Редовен Потребител
ФТКС
bgbul написа:
Много от нас са срещали автомобилите на Гугъл онези с камерите отгоре.
Аз съм ги виждал многократно. Не знаех обаче, че те се движат безпилотно над 165 000 км.
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Google_driverless_car&prev=/search?q%3Dgoogle%2Bautomobile%26sa%3DX%26espv%3D210%26es_sm%3D122%26biw%3D1280%26bih%3D709
Има си шофьор, но той не кара, а всичко е автоматично и компютър.
http://www.trafic-bg.com/tuning_page.php?id=87
Какви ли пушки ще направят ......
Не са "онези" с камерите, дето обикаляха, а съвсем други "тестови". Само дано Гугъл шофьора се справя по-добре от Гугъл преводача ;)
 

Карлсон

Потребител
Момчета, тези дни ще купувам автомобил за жена ми от физ. лице, не от автокъща... Знаете ли каква е процедурата по прехвърлянето без смяна на регистрационен номер, смяна на титуляра по гражданска, каско... Нотариалната заверка задължителна ли е, после май с договора за покупко-продажба се ходи в КАТ за талоните... Благодаря ви предварително :cheers:
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Пламене, малко са ти риторични въпросите ;)
1. Договор за ПП заверен при Нотариус(може на ЛС да попиташ един от Варна-може безплатна консултация да ти даде) - ако продавача е физ. лице и е придобил а-ла докато е в съпружески отношения и до продажбата е устискал със същия ;), се иска и подпис и на другата половинка и удостоверение за платен ПД.
2. Прехвърляне в КАТ - валидна ГО (може и старата ако не е изтекла)
3. Застраховател - прехвърляне на полиците, ако още са валидни
4. Данъчно по л.к. - обявяване на физ. лице на което е записан а-ла(може и на двамата)и плащане на ПД - до 1 месец от пре-регистрацията
5. :cheers:
 

sts1969

Редовен Потребител
Авер, разходи се до вашият КАТ и питай лично за да няма недоразумения. Ако не ти се сменят номера...колата трябва да е с Бургаска регистрация. Ето какво изрових от нета: :)

http://novanews.bg/news/view/2013/09/18/58080/%D0%BF%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B0/
 

Grifcom

Потребител
Аз си мислех че мойта таратайка никой не я харесва. Ама я харесали /на лаута :pardon: / и я снимали :exclaim: /на 18.10.2013/ И ми връчиха и снимките /на 25.03.2014/ Четири размазани на формат А4 . И цена им сложили - 100тарка. :wall: Мобилните камери вече са аут , обаче цифрата от електронното фишче си остава ако не се жалваш :lol: Да ама до кого, пред кого, чрез кого, как и к'во да пишеш никой не казва :-\ Гледат те намръщено и те пращат ... някъде другаде :mad: Там пък са готови да се спукат от смях :lol:
Та приемам всякакви съвети :quiet: и благодаря :cheers:
 

barbaron

Редовен Потребител
Grifcom написа:
Аз си мислех че мойта таратайка никой не я харесва. Ама я харесали /на лаута :pardon: / и я снимали :exclaim: /на 18.10.2013/ И ми връчиха и снимките /на 25.03.2014/ Четири размазани на формат А4 . И цена им сложили - 100тарка. :wall: Мобилните камери вече са аут , обаче цифрата от електронното фишче си остава ако не се жалваш :lol: Да ама до кого, пред кого, чрез кого, как и к'во да пишеш никой не казва :-\ Гледат те намръщено и те пращат ... някъде другаде :mad: Там пък са готови да се спукат от смях :lol: Та приемам всякакви съвети :quiet: и благодаря :cheers:

Да преговорим, защото 3 пъти четох, докато хвана идеята и въпроса. Значи имаш електронен фиш от мобилна камера и на него има снимки с превишената скорост...... таааа.....Жалиш или не - аз знам че все си остава... Не искам да те подвеждам обаче. Аз до колкото разбрах, това беше някакво временно положение, докато се разберат горе големите шапки как точно да процедират и сега (от около месец) пак се крием из храстите и дебнем.... Уж ако те хванат, трябва да те спрат и да ти докажат, та ако успеят да ти напишат глобата на място, ама комшията ми предната седмица му пристигна и на него... Какво е направил не знам, но спомена че щял да плаща и да не си губи времето за 100 лева (и неговите били толкова)...

Едва ли съм ти бил полезен с коментара... откакто седях без книжка преди няколко години поради "гадни пътни ограничения", спазвам навсякъде... колкото и да бързам и аз и пътуващите... даже съм си правил сметки, че и да бързам, понякога двупосочния трафик не ми позволява да бързам чак толкова...и спестеното време е с големи нерви... В последно време гледам да си пестя нервите вместо времето...

Късмет на всички!
 

lynx

Редовен Потребител
Grifcom, доколкото знам в твоя случай е от значение датата на издаване на електронния фиш.
Ако е издаден след датата на обнародване в ДВ на Решението на Върховният съд с което обявява мобилните камери за незаконни, тогава имаш огромен шанс да отпадне санкцията.
Аз знам само, че е обнародвано някъде в края на февруари или евентуално първите дни на март, но трябва да се провери.
Можеш евентуално да се жалваш и за негодните снимки, но шанса да се отървеш не е голям.
 

barbaron

Редовен Потребител
Ето и един депутатин с "нелегални снимки"
Цитат 28.03.2014г:
""В акта пише, но има много неща, които трябва да бъдат изследвани. След акта следва наказателно постановление, в което се казва дали съм извършил нарушение. Аз сега обжалвам акта. Ако съм извършил нарушение, ще си понеса глобата, но проблемът е, че са ме заснели с мобилна камера".

Това заяви в сутрешния блок на Нова ТВ депутатът от "Коалиция за България" Явор Куюмджиев, когото КАТ глоби за шофиране с превишена скорост.
В края на февруари стана ясно, че мобилните камери на КАТ се връщат на пътя, след като Върховният съд обяви актовете заради снимки от тях за незаконни. Устройствата ще продължат да помагат на полицията при засичане на нарушители, но само като радари.
По думите му нарушенията по пътищата трябва да се намалят, но мобилните камери, с които се снимат шофьорите, били незаконни.
"КАТ няма право да ме снима с мобилна камера", категоричен бе Куюмджиев.
Той обясни, че се е легитимирал на полицаите, както и те на него и поясни, че не е имало конфликт между тях.
Депутатът обясни, че колата му е от 1999 г. и съвсем не е луксозна, каквито публикации са се появили в пресата вчера.
"Спазването на законите е за всички", заяви още Явор Куюмджиев, но поясни, че ще обжалва акта, написан от катаджиите."
http://www.vesti.bg/bulgaria/kuiumdzhiev-kat-niama-pravo-da-me-snima-s-mobilna-kamera-6008678
 

kvn

Потребител
Най-добре е ivodoc да каже каква марка кола кара,взимайте такава и не му мислете. Бях чувал ,че неговата на магистрала вдигала 300 км/ч.Всичко е до настройките и реглажа.
 

hlapeto

Потребител
kvn написа:
Най-добре е ivodoc да каже каква марка кола кара,взимайте такава и не му мислете. Бях чувал ,че неговата на магистрала вдигала 300 км/ч.Всичко е до настройките и реглажа.

Колега , тоя ivodoc навремето /преди 4-5 години/ и аз го ухапах , ама после се оказа , че е свестен човек , и има какво да запомниш от него.....
:cheers:
 

Grifcom

Потребител
Електронният фиш е нещо странно. Няма дата на издаване! Няма кой го е издал! Няма длъжностни лица! и тнт...
Има дата на нарушението. Място на нарушението. МПС. Номер на нарушението ??? ''установено и заснето с автоматизирано техническо средство N: ...'' Следват данни за собствехика на МПС и ''...на основание член 189 ... ви е наложена глоба ... лева'' Отдолу ръкописно ''връчен на ... и подпис на длъжностното лице . Е те това е ???
На Лаута -''санкт петербург'' № 63 /посока центъра отбивката за черния път към поделението/ няма стационарна камера :exclaim: Следователно е била мобилна , а аз твърдя и прикрита :exclaim:
И със сигурност ще обжалвам :-[
Цитат:
Съгласно Тълкувателно решение № 1 от 26.02.2014г. на Върховен Административен Съд,
в хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата,
установяването и заснемането на нарушение, могат да се осъществят само със стационарно техническо средство,
което е предварително обозначено и функционира автоматизирано в отсъствие на контролен орган.

ПРЕВИШЕНИЕТО на скоростта обаче като адм. нарушение е възможно в ДВЕ РАЗЛИЧНИ и самостоятелни хипотези на разрешена скорост,
посочени както в ал.1, така и в ал.2 на чл.21 от ЗДП. За да е налице СЪСТАВОМЕРНОСТ на деянието от ал.2 на чл.21 от ЗДП,
която се твърди че е нарушена – следва в електронния фиш като задължителен реквизит да се опише надлежно НАРУШЕНИЕТО -
да се посочи вида на пътния знак, конкретната стойност на ограничението, въведена с този пътен знак,
месторазположението на знака спрямо мястото на извършване на нарушението, с оглед обхвата му на действие.

Издаването на ЕФ е строго лимитирано и възможно само в случаите на предварително стационарно позиционирани
технически средства със съответните предварителни обозначения за съществуването им (чл. 165, ал. 2, т. 6 и т. 7 ЗДвП), същите
да работят на автоматичен режим без нужда от обслужване от съответен контролен орган.
 

barbaron

Редовен Потребител
Dimitrov написа:
Колеги,предстои ми закупуване на нова кола.Насочил съм се към бмв 530Д или 525 инжекцион (с газ) Е39.Някой имал ли е следните модели?Дизелака го дават 5.7-8 извън града и 9 градско което ме устройва.Но не знам нищо за бензинката.Не търся свръх икономичната кола а нещо с приличен разход (до 7 максимум) над 160 коня.

Не искам да подценявам възможностите на форума, но бих ти предложил да погледнеш тук:
http://bmwpower-bg.net/forums/
Това което мога да споделя от собствен опит, е че желанията ти са непостижими с тия модели, които си написал. Нито едното, нито другото бмв няма да могат да паднат на такъв разход, какъвто си споменал за критерий. Техническите данни са "едно на ръка", а реално какво се получава след зареждане на колонката е съвсем друга работа. Мощен автомобил предразполага към "по-нервно" управление, а марката бмв умножава този фактор по 2. Иначе Е 39 е дуракоустойчив екземпляр, но ако гониш икономия се насочи към нещо друго.

Няма да коментирам повече, ако имаш някакви по-конкретни въпроси - регистрирай се във форума, които съм дал като линк и ги задавай там. Бъди сигурен, че ще намериш верните отговори!

Успех!
 

bgbul

Редовен Потребител
Dimitrov написа:
Колеги,предстои ми закупуване на нова кола.Насочил съм се към бмв 530Д или 525 инжекцион (с газ) Е39.Някой имал ли е следните модели?Дизелака го дават 5.7-8 извън града и 9 градско което ме устройва.Но не знам нищо за бензинката.Не търся свръх икономичната кола а нещо с приличен разход (до 7 максимум) над 160 коня.
Набързо:
530Д - разход около 10-12 л/100 км. Който ти каже по-долу - не вярвай!
525 бенз. - разход на газ под 10-12 не очаквай.
Ако си се насочил към Е-39 търси 525-Д 163 коня (не ТДС 143 коня - НЕ!).
Разхода извънградско пада до 5/100, в града-около 7-8.
Има и 520 Д, но е слабичко. Няма да ти хареса и не е по-икономично от 525 въпреки по-малкия двигател.
Всеки един екземпляр ми е минал през ръцете лично. Не е чуто оттук-оттам. Толкова.
Успех !
 

Dominus

Редовен Потребител
Пежолината е автомобила :D
 

Attachments

  • uploadfromtaptalk1400700402587.jpg
    uploadfromtaptalk1400700402587.jpg
    67.5 KB · Прегледи: 76
  • uploadfromtaptalk1400700450274.jpg
    uploadfromtaptalk1400700450274.jpg
    70.9 KB · Прегледи: 51

peko

Редовен Потребител
ФТКС
fatalen написа:
Май последния пирон в ковчега на BMW беше забит в неделя......
Намери в нета видеото от последния БМВ събор в Калояново - напиши в търсачката "Калояново, кал, БМВ" ;)
 

barbaron

Редовен Потребител
fatalen написа:
Май последния пирон в ковчега на BMW беше забит в неделя......

Да не си намерил заместник на нафтовата триста и двайската? Аз също ще го сменя моето 320, но мааалко по-нататък... и няма да е с БМВ... Не че имам оплаквания, ама нямам нерви да го трепера да не го откраднат... Иначе по-икономичен и по дуракоустойчив автомобил няма да мога да открия...Но... като си правя равносметка може би ще го карам още 2-3 години... тъкмо да стигне 500 000км. ;) ;) ;)

Dominus написа:
Пежолината е автомобила :D
Това с борд-компа и аз го мога... даже мога и на 3/100 да го докарам, като сменя константата... Ама като зареждам, колонката показва различно... Дано при теб показанията да са истински... Пежото си е уникално икономичен автомобил...Няма смисъл да се сравнява с БМВ, защото това са 2 коренно различни каручки... Нито БМВ ще докара комфорта на возене на пежото нито пежото ще докара кефа от шофиране на бмвто...
 
Нагоре