Моят автомобил.

A

Anonymous

Гост
нощният режим ... може донякъде да охранява автомобила в паркирано състояние, ако е оставена включена разбира се.
Може наистина. Но може и някой да го помисли за GPS и да удари един камък на страничното стъкло, за да го отмъкне. Ако нклк човека на един паркинг се познаваме и се уговорим, може да помогне.

не размерът на обектива е от голямо значение за пикселите, а размерът на матрицата. Има достатъчно прецизни малки обективи.
Така е. Само дето вече матриците са по-евтини от обективите. И слагането на по-голяма матрица е много лесен и евтин трик да се подлъже клиента, че си купува нещо по-качествено. Поиграх си по едно време с една малка охранителна камера за скрит монтаж. HD резолюция, ама ужасно качество, точно заради лошия, практически липсващ, обектив.
 

prinz Eugen

Потребител
Намаляват нарушенията, санкционирани с отнемане на точки
Намалява се броят на нарушенията, при които водачите на МПС ще бъдат санкционирани с отнемане на контролни точки.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Според новата наредба, която влиза в сила от 4 февруари, водачите ще губят точки за 14 нарушения, а не за 25, както е в момента.
Съгласно наредбата на водач, който притежава т.нар. „златен талон”, няма да се отнемат контролни точки при налагане на наказание за нарушение, освен за употреба на алкохол. Ако бъде спипан пиян зад волана, оранжевото картонче ще му бъде отнето и ще може да си го възстанови само ако 6 г. не сгази закона. Сега КАТ взема "златния талон" при всеки гаф, за който се режат контролни точки.
Според разпоредбите отпадат 4 досегашни наказания за превишаване на скоростта, като остава само отнемането на 12 точки при движение с над 50 км/ч от допустимите в населено място. Занапред няма да се вземат 10 точки за използване на антирадар, нито 8 точки за неправилно преминаване покрай спирка на градския транспорт или спрял автобус. Шофьорският талон остава чист при навлизане в еднопосочна улица, което сега се наказва с 4 точки. Няма да се отнемат и 4 точки които до сега се взимаха при катастрофа. По новата наредба няма да се вземат и 6 точки за каране на кола без документи.
:bravo: :bravo: :bravo: Ето,че можело и с добро(за златният талон),не само с лошо... ;)
 

petkof

Редовен Потребител
От час се мъча да прочета нещо в оф-роуд форума, но не ми дава да чета, даже след две регистрации? ???
Влизам само в някои теми след като са излезли линкове към тях в търсачката, но в тях има писани предимно глупости, неносещи никаква информация.Не вярвам, причината да е в мен.За първи път се регистрирам.Някой знае ли каква може да е причината?
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
:)
Прочети правилата на оф-роуд форума и ще ти светне ламБата.
Е па там не е като тука.
Трябва да се потрудиш, за да можеш да пишеш и да гледаш линковете.
За да качваш снимки трябва да се потрудиш още повече.
Пък за да ти активират регистрацията, ще се наложи да почакаш.
Понякога отнема и два месеца, а може и да не ти я потвърдят.
Може да стане и с плащане.
Ама в правилцата го пише :) .
В неделя може и да се видим, ако не ми мине котка път. Дано си на линия на стрелбището.
Ако донесеш от винцето да опитам, няма да е лошо.
Аз може да взема пелинче за реванш. За мезе може да няма време, ама все ще импровизираме нещо :cheers: .
 

petkof

Редовен Потребител
Брееей, те голяма работа били тия,бре!Защо е така?Да не би някой да научи нещо повече?С такова посрещане ме губят като бъдещ член.Да са живи и здрави!

Надявам се, че ще съм на линия в Неделя и ще донеса няколко вида вина, да ги дегустираш! :cheers:
Ще подберем и мезета. ;)
 

didarai

Редовен Потребител
ivodoc написа:
....
Понякога отнема и два месеца, а може и да не ти я потвърдят.
Може да стане и с плащане.
....
Да го духат тогава офф , па могат и он роуд ................. снобите ;)
После може според правилата им и свирка да трябва да се врътне на някой ,че да им четеш мъдростите и технологии невиждани.Щот толкова няма къде другаде......по цял свят и Гугъл. :-X
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
В неделя май пак се снимах.....
Тия с мобилните камери са си направо напаст.
Ако някой е в час нека ме светне има ли управия, в смисъл някакъв детектор
дето да ги усеща. Аман от научно-технически прогрес. Още малко ще караме със чип в задника и
директно ще ни го начукват. ;)
 

venciru

Редовен Потребител
Срещу камери не са ефективни. Засичат ги много близо и нямаш време за реакция. А и доста камери снимат отзад. Имам поставени перманентно радар детектор UNIDEN и GPS в колата. Включват се след запалването. На GPS-а имам последните камери, но и те не са лек срещу мобилните, за които говори Симо. Или не са максимално подробни, или предупреждават там, където няма такива. Изобщо лоша работа :pardon: .
Но за сметка на това намаляваме разхода на машината ;)
 

vanko

Редовен Потребител
Колеги,
Кажете някакъв тарикатлък за махане на старите стикери, че вчера пробвах с макетно ножче и надрасках стъклото :wall:
 

petkof

Редовен Потребител
vanko написа:
Колеги,
Кажете някакъв тарикатлък за махане на старите стикери, че вчера пробвах с макетно ножче и надрасках стъклото :wall:
Затопляш стикера със сешоар, за да се размекне лепилото му и с тънка пластмасова шпатулка/например подострена стара карта от телефон или нещо подобно/ разлепяш.После с почти гореща вода и гъбичка доизмиваш лепилото от стъклото и подсушаваш с хартия или сух парцал.
 

barbaron

Редовен Потребител
vanko написа:
Колеги,
Кажете някакъв тарикатлък за махане на старите стикери, че вчера пробвах с макетно ножче и надрасках стъклото :wall:
Продават се ножчета на практикер за тази цел. Струват 2 лева. Служат за изстъргване на стари стикери (като попиташ персонала- ще те упътят намира се при бояджийските принадлежности, но не е познатото макетно ножче... ). След като си го изстържиш, само с влажна кърпа можеш да заличиш останалото лепило от стъклото. Процедурата трае секунди.

Ако не ти се дават 2 лева - на всеки пункт за технически преглед имат такива ножчета и не биха ти отказали да ти махнат стикер.

Иначе на @petkof метода върши работа и не е за подценяване, просто с пригодения за тази цел инструмент нещата стават мноооого лесно, бързо и качествено - без странични поражения.

Желая успех!
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Няма никакъв проблем и с макетно ножче да се направи без поражения.
Обаче, ножчето трябва да е от тесните(до 1 см), да го изкараш цялото от дръжката(заради мястото където се използва - тесничко е), с едната ръка държиш единия край, с другата другия и с пръст(показалец) натискаш средата на ножчето за да се извие(копира повърхността) по стъклото. При достатъчно тренировка за да намериш точния ъгъл на атака и остро ножче,
всичко пада от раз и даже няма нужда от кърпи после.
 

vanko

Редовен Потребител
barbaron написа:
Продават се ножчета на практикер за тази цел. Струват 2 лева.

Днеска си купих въпросното ножче,върши перфектна работа! Намерих го в бензиностанция на Петрол,нагрях леко със запалка и всичко падна за секунди и без усилие.Не остана ни стикер ни лепило :)
Благодаря Барбароне :cheers:

dsc02333_2_57c95_30354916.jpg
 

milen milkov

Редовен Потребител
vanko написа:
Колеги,
Кажете някакъв тарикатлък за махане на старите стикери, че вчера пробвах с макетно ножче и надрасках стъклото :wall:
Вземаш едно бръснарско ножче тип „ламичка „ и леко ги отстраняваш откъм ъгълчето - плъзга се идеално и не надрасква стъклото . пп Остава малко лепило от стикера но с едно памуче с малко спирт примелно ;) и приключваш с проблема :cheers:
 
A

Anonymous

Гост
Преди време се чудех тук какъв препарат може да се ползва за ефективно размразяване на стъклата през зимата. Пробвал съм какво ли не, не съм особено доволен, спрейовете под налягане много изстиват в студено време (такъв ми е залепвал за ръката), а тези с помпа направо ме заболяват пръстите, докато напръскам всичко. Освен това, тези които вършат работа, са доста скъпи.

Но наскоро измислих нещо наистина добро - купих концентрирана течност за чистачки, налях я в малка градинарска пръскачка (2-3 литра обем, предварително напомпване и регулируема метална дюза) и готово. При нужда само напомпвам нклк пъти и после си опръсквам всички стъкла. Върши страхотна работа дори при доста дебел лед. Помпата взех от Кауфланд за 5-6 лв., а течността от ШЕЛ, по-голямата опаковка.
 
Нагоре