Моята градина

  • Автор на темата Автор на темата didarai
  • Начална Дата Начална Дата
Отворено и затворено положение на ножицата се определя от от прости прекъсвачи, които работят, проверил съм ги. Идеята е, ако някой може да каже аналог на това реле, да пробвам да го сменя.
 
Дубрутру.
Имам мъка една. купил съм си тази ножица

1714717600432.png

Ползвам я вече три години обаче ми прави впечатление че приставката за трева май, като че ли е започнала да лекинко да дъвче вместо реже. И въпроса ми е туй чудо има ли как и къде да се наточи? Между временно преди 20 минути си купих същият уред ама от Лидл, е, не е като Щил ама пък е 28 лева и ми бе по сгодно да купя него до де се информирам по въпроса дето ме мъчи. У гугулОт писах, търсих ама не намерих инфо за заточване баш на тва нещо. Та ако има някой запознат ще съм благодарен. От софия съм.


д1.pngд4.jpg

Ей за тук ползвам по краищата.
 
Последна промяна:
Това нещо работи на принципа на машинката за подстригване. Подръжката и заточването са аналогични.
 
Подобни клипове на хиляди "гурута" има безброй в тубата, ама ... само дето не са това, което трябва.
Точиларите, сякаш са повече от китайците!
Хеле, като гледам този как вършее върху шкурката на кухненския плот, ама пък е "оборудван" и с пръскалка.
Още повече, пък и за машинка за подстригване на коса. На тия ножове, тоя вече им еб@ мамата.
Темата е много обширна, а не съм в настроение в момента за дълги писания, а и подходящ линк не мога да пусна сега.
Потърсете инфо в кучкарските форуми и групи. Кучетата, които имат нужда от подстригване ги сблъскват с проблема.
Тчат се по особен начин на чугунени дискове и друг абразив не се ползва.
Към колегата trаun.
Обърнете внимание на профила на ножа!
Не заточвайте по плоската страна, а ползвайте техниката за заточване на кухненски ножове с вторичен скос - с един скос.
 
Имам същата на Щил.Навремето и моята дрънчеше. Купих си нова приставка направо. Предлагаше се тогава.
 
За професионално заточване е нужно специално оборудване и УМЕНИЯ,които колегата определно няма и няма да придобие заради точенето на една ножица! Ако иска да подобри САМ състоянието и до някаква степен може да я тръкне на водна шкурка. Но в тоя случай се връщаме на първото изречение и стигаме до думата - УМЕНИЯ. Та правилния начин е да се занесе на точилар.
 
Те масовите точилари ползват шмиргел, което е малко.....!
С шкурките ще стане, само трябва да се използва масло или вода, без натиск и шкурката да е върху стъкло, за да не потъва.
 
Back
Нагоре