Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезони.

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Кой какво прави по пушката си за да изглежда тя по-добре?
Какви дрехи и костюми , за да сме незабележими в гората, в полето?
А през зимата?
Ами пушката?
Кой от къде и какво си е купил за целта?
Някой може сам да си е изработил.
От какво?
Как?
 

shooter

Потребител
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезо

доколкото съм проучвал нещата
камуфлажите са добри в неподвижно състояние
но остава силуета на човек, при движение същия
добре се разпознава от животните

за това най добрите са 3D камуфлажите
 

prinz Eugen

Потребител
Чудя се,какво ли може да се "сглоби" от серкме,или стара рибарска мрежа с навързани по нея парчета бинт(че е евтин)боядисан с различни цветове и нюанси.... ;)Може да е като пончо,или наметало с качулка...евтин вариант за 3D маскировка според мен.
 

s73r01d

Потребител
prinz Eugen ще стане точно джили, някъде имах инструкция как се прави джили от мрежа 1-2 см дупки, парцалки с подходящи цветове и конци също подходящи цветове. Общо взето и без инструкция става, с малко повече фантазия.
 

prinz Eugen

Потребител
Важното е,че е евтин и лесен варианта.Възможни са вариации според сезона-респективно "шарката" на гората,или ловните полета.А бинта е по-ефирен от плата,за кафявото са използваеми дори парчета от чувал,или зебло...Подхвърлям идея-може да се дообогати.....Важното според мен е,да е с по-големи размери от необходимото,за да се навлича лесно върху връхни дрехи,и човек да има свобода на движенията.Наслука на всички,които ще опитат идеята ;)
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Тук може да се види нещо.
Това е варненската група по страйкбол.
Снимките са от юли тази година.
Изоставеното ракетно поделение до Камчия.

100_0906.jpg


100_0897.jpg


100_0894.jpg
 

Termina4

Потребител
Съвет и от мен не е нужно камуфлажа да е шарен или 3Д аз ползвам тъмни дрехи има нещо което е много важно когато подскочиш 2-3 пъти нетрабва да се чува дрънкане и тропане на ключове чашки стотинки и е добре да се маскират лицето врата ръцете за да се слеете по добре с обстановката аз лично ползвам изгоряла коркова тапа защото е безвредна за кожата и лесно достъпна(има нещо което се вижда по филмите някакви ленти по лицето неправете така доказано е че по този начих лицето се вижда по добр еотколкото без нищо мъже се равномерно навсякъде дори и клепачите)
това си е интересно занимание дасе маскираш и да дебнеш аз фо правя понякога и ми доставя огромно удоволствие Маскирал съм се много успешно в борова гора-покрай мен минават разни гъбари и козари без да ме видят и в открита местност на поляни с малки храсти
Използвам винаги част от заобикалящата се среда и се получава ефектно
P.С. това таркраляне тип разузнаване не е за всеки защото се стреля малко понякога и изобщо няма нищо по хубаво от това както стоиш и чакаш и вече започваш да се схващаш заека да искочи и с схванат пръст да прецениш кога да натиснеш спусъка
 
A

Anonymous

Гост
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезо

Въпросния камуфлаж от рибарска мрежа и три цвята конци си го правих две седмици.Стана добро пончо ,пробвах го край пътя и на гарги .Усещането е страхотно ,има особенна тръпка да стоиш замаскиран с пръст на спусъка.За снежно време имам бял гащеризон ,ръкавици .Пробвах го миналата зима ,работи перфектно.Оръжието го омотавам със съответния цвят ленти.А че да е хубаво, да лежиж няколко часа неподвижен не усетих ,интересно стана като ми се допика! :mad:Както и да е усетих какво да си на позиция ,бая трябва да те хапе кучето за да ти хареса ;)
 

prinz Eugen

Потребител
При все,че съм на "ТИ" с руския,бях чувал израза КИКИМОРА,но идея съм си нямал,че има такъв термин по темата с пончото(джилито)-хвърлете едно оче на снимката и статията "кЕкимора" от линка на братушките.Андро,приятелю-тук доста хора не само кучето и щъркела ги апят,че не само масло ,ами и грес бутаме понякога... :DА относно проблема ти с "източването на антифриза"(пикаенето),ми има цяр бе човек....намотаваш "пищова" с двойно лепящо тиксо,туряш малко кълчища(да го маскираш палавника)и се оглеждаш през цялото време за врагове с "оружието" в яка десница ;)А Сега сериозно-сподели с нас резултата от труда си-дай някоя снимка на произведението ти плийз.http://www.sniper.ru/
 
A

Anonymous

Гост
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезо

Бих го направил на драго сърце,но няма как да стане ! :'(Нямам фотоапарат ,пък и с качването на снимки съм съвсем зле.Ще помоля някого за помощ и при първа възможност ще го направя.Изкарах акъла на жена ми .Като ме видя оборудван с пончото ,по типично женски ме попита ,така ли мислиш да ходиш ;)Приличаш на плашило :DОт обикновенна мрежа не става.Ползвах такава от дебел капрон с око 15 на 15 мм.Кводратно парче с размер 2 на 2 м.В средата направих отвор за главата и нещо като качулка.После купих гранчета прежда в три цвята зелен ,кафяф и сив .Нарязах ги на около 40 см.и почнах .Връзвах ги на снопчета по пет.Само че сега ,там където стрелям вече не актуален ,всичко е кафяво а при моя преобладава зелено.Имам друг от кълчища и зебло но не съм го завършил.При край сметището съм си наравил нещо като позиция ,голям майтап става като почна да стрелям по гаргите ,мангалите направо се шашкат,е разбира се че много внимавам да не стане някоя беля.Никога не стрелям по посока където има или се съмнявам че има хора!
 

luft9waffe

Редовен Потребител
андро,мрежата отде взе?и аз имам мерак за джили ама мрежа не мога да намеря.цветовете нямат значение,тварите са далтонисти ,плашат ги контраст и силует
 

prinz Eugen

Потребител
Стефко,лошото е,че познатите ми дето риболуват с мрежи ловят по големи рибоци,и "окото" на мрежите които използват е доста по-голямо.Мрежи с око с диаметър 10-15 милиметра се нарича облесарка....а и съвременните боклуци,които продават за мрежа(нарича се плат) са найлонови-требе ти капрон,че е по-здрав,и няма отблясък,ако има "голи" места по джилито ти.Мисля си,че подобно "съоръжение"(джили или пончо-както искаш така го наречи) трябва да се облича върху дреха с цип,или лепенки от велкро-копчетата и всякакви "закачки" ще затрудняват ситуацията...А "плат" за мрежи се продава по ловно-рибарските магазини....или някой рибар приятел...или някой чичко пенсионер да ти оплете направо,каквото там искаш като форма и размер е идеалния вариант според мен.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезо

Мрежата е правена от дебел капрон ,от живарник.Обикновенната е тънка и много се закача.Съвсем случайно ми попадна.През зимата джилито топли като ямурлук.Влязоха осем гранчета прежда.Идеалния вариант е некаква синтетика ,по лека и не полепя боклуци ,но не съм попадал на нещо подходящо.
 

st_beer

Редовен Потребител
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, кам&#1091

Колеги докато се ровичках тази вечер из нета попаднах на две неща където е показано как да се изработят маскировъчни дрехи които не зная как точно се казват. Мисля че който желае да си направи такива не е никакъв проблем и не е трудно. Ако ми остане време ще си спретна нещо подобно.Ето и линковете.
http://talks.guns.ru/forummessage/21/324-7.html
http://www.ghilliesuits.com/build%20_own.htm
Ето и едно видео :
http://fr.youtube.com/watch?v=s_iqqy4Fg ... re=related
http://fr.youtube.com/watch?v=IFOugBNRL ... re=related
Ако някой преведе нещо да се разбере от всеки няма да е лошо. Аз лично работя по картинките и импровизирам  ;) ;) ;). Успех на всеки който се захване да си прави. Дано съм ви бил полезен.
 
A

Anonymous

Гост
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезо

Вчера имах възможност да пробвам камуфлажа си от мрежа и конци ,действа .Милите мишени се доближаваха до буквално срамна за стрелба дистанция !Нещо дето преди можех само да мечтая .Когато се изправих да си ходя изкарах акъла на джипсито дето ровеше в боклука на 30- на метра от мен. :crazy:
 
A

Anonymous

Гост
Re: Маскиране, камуфлажи, оптичен тунинг, камуфлажни костюми за различните сезо

може ли снимки да жидим как е станал камуфлажа
 
Нагоре