Пак казвам, така е по закон. Доколко се спазва законът е друг въпрос. За надуваеми лодки с двигател до 15 кс също си затварят очите и не искат регистрация и не искат капитанско, над 15 кс трябва капитанско. Но за въдици в лодката глобяват яко, макар и да не са констатирали, че ловиш. И аз не съм чул някой да е глобен, че си кара каяка без регистрация.
Риболов с харпун е разрешен най-малко на 200 м от плажа, не се иска разрешително. Но съм виждал гъркът да си влиза с харпуна директно между чадърите. Не знам как стои въпросът с октоподите, виждал съм, че ги ловят, но ги крият и бързо-бързо ги отнасят от морето.
Още неща, които трябва да се спазват в Гърция :
Да не се носят ножове, по дълги от 10 см, брадви, сатъри, мачете и т.н. - затвор до 3 месеца
Теглича на колата да е свален, освен ако не се тегли ремарке, каравана и пр.
Ако талона на колата е от старите, да се носи и големия талон
Спазвайте стриктно ограниченията на скоростта, че глобите са солени, паркирайте само на разрешени места, че свалят номерата и ще се връщате пеш.
Има и още доста уловки, но за това се сещам сега, ако някой се сете друго, да пише.
Сетих се още нещо, риболов може само от лодка с гръцка регистрация, с българска регистрация може да си караш лодката, но не може да си платиш разрешително за риболов. Риболов от брега с въдица е свободен, без такси и плащане.