КУПА „БАЛКАНТРЕЙД” – 17-18.05.2014 г.

• Автор на темата Автор на темата pavloff
  • Начална Дата Начална Дата

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Обявявам поредното мероприятие на Фийлд таргет движение „Мускетари”, с наименованието „Купа Балкантрейд”. Мероприятието ще бъде рейтингово само за клас „Международен”, като всеки кръг ще се зачита като отделно състезание.
Дата на провеждане – 17-18 май 2014 г.
Място на провеждане – местността „Калчевско” до гр. Троян.
Като влезете в Троян карате в посока Троянски манастир. След като стигнете табела за населено място Орешак, след нея завивате в първата пряка в дясно. В началото на пряката има жълта ламаринена будка. От ляво трябва да видите бензиностанция на „Петрол” от тези старите бензиностанции. Карате около 200 метра и завивате наляво и карате докато стигнете до трасето. По късно ще бъдат сложени координати и снимки на мястото за отбиване.
Характер на състезанието
Състезанието ще е в дисциплината Фийлд таргет за пневматични пушки.
Състезанието ще е в рамките на два дни.
Брой мишени 50. Мероприятието ще в два кръга по един кръг за всеки състезателен ден.
До участие се допускат ППП и ПЦП до 45 джаула в калибър до 5,5. За ППП не се предвижда отделен клас. Ако има участници с ППП ще бъдат разпределени в съответния клас според мощността им.
Такса за участие в състезанието - 10 лв. общо за двата дена. Всеки записал участник се може да участва само в едни клас.
Преспиването и вечерната среща ще бъде на туристически дом „Никола Габърски” в гр. Троян. Където беше миналата година. Телефона за резервации е 0889 687 238. Организаторите не се ангажират с резервации. Може да се резервират и други места за приспиване, но вечерната среща ще бъде на туристически дом „Никола Габърски” .
Ще има задължителен хроно-тест, компромиси няма да се допускат с мощността на пушките независимо от причините. Участието на двама човек с една пушка няма да се разрешава, също независимо от причините.
Всички участващи Мускетари ще трябва да бъдат на трасето в 9,30 часа за разполагане на мишените си.
Апелирам, който има възможност да си носи прострелъчни мишени.
График за провеждане на мероприятието:
Първи ден:
От 08,00 - 11,45 часа хроно-тест, прострелка, записване
От 11,45 - 12,00 – откриване и брифинг- Обявяване на правилата и мерките за безопасност при провеждане на мероприятието, които няма да се различават коренно от до сега практикуваните.
Начало на първи кръг 12,00 часа.
Втори ден:
Начало на втори кръг 10,00 часа.
Мероприятието ще е с награден фонд осигурен от фирма „Балкантрейд” ЕООД гр. Троян.
Участниците ще бъдат разпределени в два класа:
1.Клас PCP – Международен
2. Клас PCP – До 45 джаула
Наградният фонд и за двата класа ще бъде:
1 място – купа и грамота
2 място – медал и грамота
3 място – медал и грамота
За всеки от посочените класове обявено класиране и награждаване ще има при условие, че има най-малко 5 /пет/ предварително записали се и участващи в мероприятието.
Форма за записване:
Име и фамилия -................................ Ник -...................................................
Модел пушка -....................................... Модел оптика -......................................
Модел чашки -....................................... Клас за участие в мероприятието -................
Апелирам към всички желаещи да вземат участие в мероприятието да ми изпратят най-късно до 11.05.2014 г. 21 часа своята точно попълнена форма за записване на л.с. Записването е с цел улесняване регистрацията на участниците, както и подготовката на наградният фонд. Записване ще има и в деня на мероприятието, но предварителното записване ще улесни организаторите. Благодаря на всички за вниманието. Надявам се да се видим на Троянски терен.

Павка, би ли пуснал списък с участниците до момента?

Такааа... Отначало ще започна с това, че стария терен вече е завзет, и състезанието ще е на съвсем ново място. Мисля че трасето ще ви допадне, както и ще кажа че гърбене няма да има. Това не означава обаче, че няма да е трудно ;). Мястото не намира в непосредствена близост до с. Орешак и дотам се стига много лесно. На влизане в самото село, откъм Троян се завива вдясно на първото възможно кръстовище.

vdiasno.jpg

Хората, които ще идват откъм Търново и Габрово, и които ще минат през селата, на излизане от Орешак ще стигнат до същото кръстовище, но за тях посоката е направо, пресичайки главния път от Троян.

ot+selata.jpg

Мястото се намира тук и най-важното е, че до него се стига по асфалтов път. Вярно, разбит малко, но няма да е проблем за нито един автомобил:

hidrostroy.jpg

Другото важно нещо е, че част от трасето ще бъде на закрито:

%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2581%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B0.jpg

Така при евентуални лоши метеорологични, ще сме на сухо
toothy2.gif
.

Ето и маршрута на идващите от София:

https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%BF%D1%8A%D1%82+35&daddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&hl=bg&ie=UTF8&ll=42.901747,24.731855&spn=0.05011,0.077162&sll=42.889454,24.759772&sspn=0.012593,0.01929&geocode=FaLpjgIddP94AQ%3BFf5ejgIdLbh5AQ&t=h&mra=ls&z=14

И от Беклемето:

https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%BF%D1%8A%D1%82+35&daddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&hl=bg&ie=UTF8&ll=42.863006,24.702501&spn=0.052091,0.077162&sll=42.858554,24.683425&sspn=0.006512,0.009645&geocode=FdH5jQIdKqN4AQ%3BFf5ejgIdLbh5AQ&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=17&z=14

За спането информация има в раздела от миналата година ето тук:

http://forum.airguns.bg/http://forum.airguns.bg/phpBB3/viewtopic.php?p=153664#p153664

Разбира се в съседство е и Парк Хотел Троян в който условията са много по-добри и е на 20 метра от Никола Габърски. Иначе в Орешак до мястото на състезанието има в близост доста къщи за гости и хотелчета, така че всеки има избор. Най-добре е обаче да сме на едно място за да може да се видим :cheers:

Към момента са това записаните.
Благодаря на Оги /Самурай/ за отличното упътване към мястото.
Смятам, че лесно ще се ориентирате

Attachments

Предполагам, че списъкът тепърва ще расте, все пак това е може би най-сериозното национално ФТ състезание през годината.

Тази година няма срок за записване, но може би трябва да има такъв, както е навсякъде. Призовавам който има и малък шанс да дойде да пусне една заявка, пък ако не дойде няма да му се сърди никой. Просто трябва да придобием представа за приблизителния брой участници. Благодаря предварително !

Времето:

weather.jpg

Поста на Оги ме подсеща да ви напомня, че има срок за записване и той е :
"Най-късно до 11.05.2014 г. 21 часа своята точно попълнена форма за записване на л.с."
Този текст го и ма записан в поста с обявата на мероприятието.

Има ли някои от София, който ще участва само на 18-ти? На 17-и със Сибилла сме на концерт, но ако се намери с кой да пътуваме (или той с нас), ще дойдем за 2-рия кръг.

milen.m написа:
Предполагам, че списъкът тепърва ще расте, все пак това е може би най-сериозното национално ФТ състезание през годината.

Естествено е списъка да набъбне доста, ние сме свикнали да вършим всичко в последния момент.
Все пак има още 10 дни до състезанието и хората не избързват рисковано със записването.
Всичко може да изникне за 10 дни и да попречи на идването.
Да пуснеш заявка за участие и да не се явиш, си е така да се каже.....излагация :pardon:

Предложение:
Да има клас младежи който да е до 15 или 16г.
Добре е да включим децата си в нашето хоби.
От моите щерки тази на 15 не иска да участва, но 11 годишната иска да се пробва.
Имам 16-ка с която мога да я подготвя да участва, ако не е позволено с една пушка.
Поздрави.

Рачо - Оги писа да се пуска заявка пък ако нещо изникне... никой няма да се сърди.
Аз пускам че от година и половина все се застъпва нещо неотложно и не сме ходили никъде, пък ха дано...

Право на Организаторите е да определят класовете и всички останали неща касаещи състезанието - това е ясно и започвам с това.
Не само деца и младежи, има и доста "нови" колеги, които при по-отворени правила биха участвали. Следвайки "строго" правилата, води само до участие на "обичайните заподозрени", като дори и при тях се наблюдава отлив. Само с гледане(дали на живо или на снимки) интерес към спорта няма да се генерира. Не виждам проблеми, след основната "състезателна" група, да тръгват и групи "начинаещи", та дори и 3-ма с една пушка да се изреждат да стрелят.
От доста време съм поставял някои въпроси, относно "капсулирането" на спорта, но изглежда няма желание да се "отвори" към масовост. И нека модераторите да не го местят, мястото на такива "различни" мнения е точно към Орагнизаторите да се отправят. Дали те ще се вслушват в тях, си е тяхно право.
:cheers:

Подкрепям казаното от Петко, защото в момента и двете ми пушки са малко в бокса, а желание за участие както винаги... ИМАМ ! Затова ако не съм приключил с правенето на нито една от моите пушки, ще стрелям с някоя чужда (както никога до сега ;D), но наистина ще е малко проблемно, ако не стреляме с една пушка двама човека ??? ??? ???

С извинение към организаторите, че се намесвам в темата!
Нека моето мнение да не се взима предвид и да не влияе на организацията, участието и участниците в това доказало се последните години мероприятие!

Аз пък ще кажа нещо, което ще подразни някои колеги.
Бахтън от "масовост"!
Няколко години в София се опитвахме да правим "масовост". Който се е интересувал и е чел по форума, знае какво стана с прочутата "масовост". Аз помня някои неща и не е лошо и част от колегите, които помнят да си ги припомнят! Освен скандали и претенции, друго нямаше!!! Нито някой от "масовите" се запали по ФТ, нито спомогна за развитието му! Даже напротив!!! Бяха скандали, бяха хуления, бяха обиди и надменно държане, пък даже и клеймо ни бе лепнато, че разделяме хобито на две! Никой и нищо не разделяме! Това са нашите виждания за практикуване на хобито, и който ги споделя и харесва е винаги добре дошъл сред нас!!! Никой и от никъде до сега не е връщан, гонен или недопуснат! Винаги е обръщано дори персонално внимание на всеки, който е "дръзнал да безпокои майсторите", както някой би се изразил!
Далеч съм от мисълта да се заяждам или споря с някой по темата. Това е моето виждане, което е еволюирало през годините и е на база натрупания опит в участия и организиране на такъв род мероприятия.

Петко и Динко, защо зачеквате нещо, което е дъвкано N-броя пъти и всеки път се стига до разпри и сръдни?

ФТ се стреля от няколко години у нас и не е много умно да се нацепим на 100 отделни класове:
Деца, юноши и девойки, ветерани, та даже напреднали и изостанали.....
Няма спад и намалена масовост, обратното е.
Преди 2-3 години на софийските състезания се събираха по 6-7 стрелци, сега са по 15 и над 20 е имало.
А на мускетарските състезания има и рекорди по посещаемост, които тепърва ще паднат.
Правилата са достатъчно либерални, но ние сме свикнали всеки да дърпа чергата към себе си и всичко да ни е удобно на нас.
Има едни минимални изисквания за да стреляш ФТ и са достижими за всички, останалото са ненужни приказки.

Аз се включих, защото ще ми бъде първото мероприятие (състезание) на което НЕ се позволява използването на една пушка от двама стрелци, а се надявам това да не се превърне в практика, защото наистина... освен до невъзможност на някой, който иска да включи до друго няма да доведе.
Не ме разбирайте погрешно... нито искам да се дразня с някой, нито нищо, просто го казвам за общо благо :)

Ще драсна само 2 бързи реда.Не знам от какво е продиктувано това решение да не се стреля с 1 пушка двама стрелеца,но лично аз ако Надя прояви желание да стреля нямам втора пушка да и предоставя да стреля,а ако някой се съмнява за някакви некоректни резултати просто двойката се слага в тройка. Сибила се запали точно така към спорта,а сега вече си има "нейна пушка".
Всичко написано по-горе е лично мнение.

Нека не започва отново спор. Сигурен съм на 1000% ,че никой не иска да натрапва нищо на никого.
Единственото лошо е, че напоследък поне аз забелязвам, че много по-малко хора се нагърбват да организират мероприятия, поради недостиг на време, много ангажименти и тн. От там идва и желанието да има от всичко и за всеки. Трябва да се подкрепя всеки който иска да организира някакво мероприятие - среща, състезание по ФТ, бенчрест и тн. Ако има повече срещи и състезания всеки би могъл да отиде и да постреля и да си побъбри и да остане доволен. Така че нека да подкрепим организаторите и да си прекараме приятно заедно.

Аз чак сега виждам че Павката е писал че не може да се стреля с една пушка. Доколкото си спомням и последния път на Търново имаше хора които стреляха с една пушка. Никога това не е било проблем. Защо сега това стана - не зная. Павката да обясни. Петко, от години се боря на "Балкантрейд" да има и клас "до 45 джаула". Няма да ти казвам до какви караници съм стигал с колегите. Тази година пак ще го има класа. Обаче забелязвам едно от хората стрелящи в този клас. Във форума има само реване и претенции. А после на терен да се състезават идват 2-3-ма души в този клас. Е, как да го разбирам това ? Ако и сега дойдат 2-3 души във мощния клас, как догодина да искам да го има. За всеки организатор стрелбата с по-мощни пушки означава едно - по-високи мерки за безопасност и съобразяването на терена с това.. Полагането на грижи от моя страна и съобразяването на всички с това ми решение да го има този клас, дава точно такива плодове - 2-ма, 3-ма души на мероприятие. А хората стрелящи над 16 джаула са в пъти повече от тези които са в международния клас. Не искам повече да пиша че се сещам за още неща и ще стане пак спор. По душа винаги съм бил по-привързан към мощните пушки, но не срещам подкрепа от никъде.

CaMyPau написа:
По душа винаги съм бил по-привързан към мощните пушки, но не срещам подкрепа от никъде.
Не си правилния град Оги. В нашите околия нема такова нещо пушка 16 джанки.
Стреляйте момчета и се забавлявайте. Не се карайте и не спорете за тия неща. Място под слънцето има за всички ни и всеки си практикува хобито както на него самия му харесва. Ние просто не можем да оценим колко сме щастливи,че нямаме никакви ограничения в нашата държава относно въздушните пушки.
Желая на всички Ви весело изкарване на мероприятието и страшно съжалява,че пак съм на бачкане и няма да мога да присъствам да се повеселим,хапнем и постреляме между другото :cheers: :cheers: :cheers:

Back
Нагоре