КУПА „БАЛКАНТРЕЙД” – 17-18.05.2014 г.

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Обявявам поредното мероприятие на Фийлд таргет движение „Мускетари”, с наименованието „Купа Балкантрейд”. Мероприятието ще бъде рейтингово само за клас „Международен”, като всеки кръг ще се зачита като отделно състезание.
Дата на провеждане – 17-18 май 2014 г.
Място на провеждане – местността „Калчевско” до гр. Троян.
Като влезете в Троян карате в посока Троянски манастир. След като стигнете табела за населено място Орешак, след нея завивате в първата пряка в дясно. В началото на пряката има жълта ламаринена будка. От ляво трябва да видите бензиностанция на „Петрол” от тези старите бензиностанции. Карате около 200 метра и завивате наляво и карате докато стигнете до трасето. По късно ще бъдат сложени координати и снимки на мястото за отбиване.
Характер на състезанието
Състезанието ще е в дисциплината Фийлд таргет за пневматични пушки.
Състезанието ще е в рамките на два дни.
Брой мишени 50. Мероприятието ще в два кръга по един кръг за всеки състезателен ден.
До участие се допускат ППП и ПЦП до 45 джаула в калибър до 5,5. За ППП не се предвижда отделен клас. Ако има участници с ППП ще бъдат разпределени в съответния клас според мощността им.
Такса за участие в състезанието - 10 лв. общо за двата дена. Всеки записал участник се може да участва само в едни клас.
Преспиването и вечерната среща ще бъде на туристически дом „Никола Габърски” в гр. Троян. Където беше миналата година. Телефона за резервации е 0889 687 238. Организаторите не се ангажират с резервации. Може да се резервират и други места за приспиване, но вечерната среща ще бъде на туристически дом „Никола Габърски” .
Ще има задължителен хроно-тест, компромиси няма да се допускат с мощността на пушките независимо от причините. Участието на двама човек с една пушка няма да се разрешава, също независимо от причините.
Всички участващи Мускетари ще трябва да бъдат на трасето в 9,30 часа за разполагане на мишените си.
Апелирам, който има възможност да си носи прострелъчни мишени.
График за провеждане на мероприятието:
Първи ден:
От 08,00 - 11,45 часа хроно-тест, прострелка, записване
От 11,45 - 12,00 – откриване и брифинг- Обявяване на правилата и мерките за безопасност при провеждане на мероприятието, които няма да се различават коренно от до сега практикуваните.
Начало на първи кръг 12,00 часа.
Втори ден:
Начало на втори кръг 10,00 часа.
Мероприятието ще е с награден фонд осигурен от фирма „Балкантрейд” ЕООД гр. Троян.
Участниците ще бъдат разпределени в два класа:
1.Клас PCP – Международен
2. Клас PCP – До 45 джаула
Наградният фонд и за двата класа ще бъде:
1 място – купа и грамота
2 място – медал и грамота
3 място – медал и грамота
За всеки от посочените класове обявено класиране и награждаване ще има при условие, че има най-малко 5 /пет/ предварително записали се и участващи в мероприятието.
Форма за записване:
Име и фамилия -................................ Ник -...................................................
Модел пушка -....................................... Модел оптика -......................................
Модел чашки -....................................... Клас за участие в мероприятието -................
Апелирам към всички желаещи да вземат участие в мероприятието да ми изпратят най-късно до 11.05.2014 г. 21 часа своята точно попълнена форма за записване на л.с. Записването е с цел улесняване регистрацията на участниците, както и подготовката на наградният фонд. Записване ще има и в деня на мероприятието, но предварителното записване ще улесни организаторите. Благодаря на всички за вниманието. Надявам се да се видим на Троянски терен.
 

milen.m

Редовен Потребител
ФТКС
Павка, би ли пуснал списък с участниците до момента?
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Такааа... Отначало ще започна с това, че стария терен вече е завзет, и състезанието ще е на съвсем ново място. Мисля че трасето ще ви допадне, както и ще кажа че гърбене няма да има. Това не означава обаче, че няма да е трудно ;). Мястото не намира в непосредствена близост до с. Орешак и дотам се стига много лесно. На влизане в самото село, откъм Троян се завива вдясно на първото възможно кръстовище.

vdiasno.jpg


Хората, които ще идват откъм Търново и Габрово, и които ще минат през селата, на излизане от Орешак ще стигнат до същото кръстовище, но за тях посоката е направо, пресичайки главния път от Троян.

ot+selata.jpg


Мястото се намира тук и най-важното е, че до него се стига по асфалтов път. Вярно, разбит малко, но няма да е проблем за нито един автомобил:

hidrostroy.jpg


Другото важно нещо е, че част от трасето ще бъде на закрито:

%25D1%2582%25D1%2580%25D0%25B0%25D1%2581%25D0%25B5%25D1%2582%25D0%25B0.jpg


Така при евентуални лоши метеорологични, ще сме на сухо
toothy2.gif
.

Ето и маршрута на идващите от София:

https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%BF%D1%8A%D1%82+35&daddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&hl=bg&ie=UTF8&ll=42.901747,24.731855&spn=0.05011,0.077162&sll=42.889454,24.759772&sspn=0.012593,0.01929&geocode=FaLpjgIddP94AQ%3BFf5ejgIdLbh5AQ&t=h&mra=ls&z=14


И от Беклемето:

https://maps.google.bg/maps?saddr=%D0%BF%D1%8A%D1%82+35&daddr=%D0%9D%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD+%D0%BF%D1%8A%D1%82&hl=bg&ie=UTF8&ll=42.863006,24.702501&spn=0.052091,0.077162&sll=42.858554,24.683425&sspn=0.006512,0.009645&geocode=FdH5jQIdKqN4AQ%3BFf5ejgIdLbh5AQ&t=h&mra=mift&mrsp=0&sz=17&z=14

За спането информация има в раздела от миналата година ето тук:

http://forum.airguns.bg/http://forum.airguns.bg/phpBB3/viewtopic.php?p=153664#p153664

Разбира се в съседство е и Парк Хотел Троян в който условията са много по-добри и е на 20 метра от Никола Габърски. Иначе в Орешак до мястото на състезанието има в близост доста къщи за гости и хотелчета, така че всеки има избор. Най-добре е обаче да сме на едно място за да може да се видим :cheers:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Към момента са това записаните.
Благодаря на Оги /Самурай/ за отличното упътване към мястото.
Смятам, че лесно ще се ориентирате
 

Attachments

  • Записани.xls
    17 KB · Прегледи: 61

milen.m

Редовен Потребител
ФТКС
Предполагам, че списъкът тепърва ще расте, все пак това е може би най-сериозното национално ФТ състезание през годината.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Тази година няма срок за записване, но може би трябва да има такъв, както е навсякъде. Призовавам който има и малък шанс да дойде да пусне една заявка, пък ако не дойде няма да му се сърди никой. Просто трябва да придобием представа за приблизителния брой участници. Благодаря предварително !

Времето:

weather.jpg
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Поста на Оги ме подсеща да ви напомня, че има срок за записване и той е :
"Най-късно до 11.05.2014 г. 21 часа своята точно попълнена форма за записване на л.с."
Този текст го и ма записан в поста с обявата на мероприятието.
 

TeXHo

Потребител
Има ли някои от София, който ще участва само на 18-ти? На 17-и със Сибилла сме на концерт, но ако се намери с кой да пътуваме (или той с нас), ще дойдем за 2-рия кръг.
 

lynx

Редовен Потребител
milen.m написа:
Предполагам, че списъкът тепърва ще расте, все пак това е може би най-сериозното национално ФТ състезание през годината.

Естествено е списъка да набъбне доста, ние сме свикнали да вършим всичко в последния момент.
Все пак има още 10 дни до състезанието и хората не избързват рисковано със записването.
Всичко може да изникне за 10 дни и да попречи на идването.
Да пуснеш заявка за участие и да не се явиш, си е така да се каже.....излагация :pardon:
 

FreeMan

Редовен Потребител
Предложение:
Да има клас младежи който да е до 15 или 16г.
Добре е да включим децата си в нашето хоби.
От моите щерки тази на 15 не иска да участва, но 11 годишната иска да се пробва.
Имам 16-ка с която мога да я подготвя да участва, ако не е позволено с една пушка.
Поздрави.

Рачо - Оги писа да се пуска заявка пък ако нещо изникне... никой няма да се сърди.
Аз пускам че от година и половина все се застъпва нещо неотложно и не сме ходили никъде, пък ха дано...
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Право на Организаторите е да определят класовете и всички останали неща касаещи състезанието - това е ясно и започвам с това.
Не само деца и младежи, има и доста "нови" колеги, които при по-отворени правила биха участвали. Следвайки "строго" правилата, води само до участие на "обичайните заподозрени", като дори и при тях се наблюдава отлив. Само с гледане(дали на живо или на снимки) интерес към спорта няма да се генерира. Не виждам проблеми, след основната "състезателна" група, да тръгват и групи "начинаещи", та дори и 3-ма с една пушка да се изреждат да стрелят.
От доста време съм поставял някои въпроси, относно "капсулирането" на спорта, но изглежда няма желание да се "отвори" към масовост. И нека модераторите да не го местят, мястото на такива "различни" мнения е точно към Орагнизаторите да се отправят. Дали те ще се вслушват в тях, си е тяхно право.
:cheers:
 

dinkata

Редовен Потребител
Подкрепям казаното от Петко, защото в момента и двете ми пушки са малко в бокса, а желание за участие както винаги... ИМАМ ! Затова ако не съм приключил с правенето на нито една от моите пушки, ще стрелям с някоя чужда (както никога до сега ;)), но наистина ще е малко проблемно, ако не стреляме с една пушка двама човека ??? ??? ???
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
С извинение към организаторите, че се намесвам в темата!
Нека моето мнение да не се взима предвид и да не влияе на организацията, участието и участниците в това доказало се последните години мероприятие!

Аз пък ще кажа нещо, което ще подразни някои колеги.
Бахтън от "масовост"!
Няколко години в София се опитвахме да правим "масовост". Който се е интересувал и е чел по форума, знае какво стана с прочутата "масовост". Аз помня някои неща и не е лошо и част от колегите, които помнят да си ги припомнят! Освен скандали и претенции, друго нямаше!!! Нито някой от "масовите" се запали по ФТ, нито спомогна за развитието му! Даже напротив!!! Бяха скандали, бяха хуления, бяха обиди и надменно държане, пък даже и клеймо ни бе лепнато, че разделяме хобито на две! Никой и нищо не разделяме! Това са нашите виждания за практикуване на хобито, и който ги споделя и харесва е винаги добре дошъл сред нас!!! Никой и от никъде до сега не е връщан, гонен или недопуснат! Винаги е обръщано дори персонално внимание на всеки, който е "дръзнал да безпокои майсторите", както някой би се изразил!
Далеч съм от мисълта да се заяждам или споря с някой по темата. Това е моето виждане, което е еволюирало през годините и е на база натрупания опит в участия и организиране на такъв род мероприятия.
 

TeXHo

Потребител
Петко и Динко, защо зачеквате нещо, което е дъвкано N-броя пъти и всеки път се стига до разпри и сръдни?
 

lynx

Редовен Потребител
ФТ се стреля от няколко години у нас и не е много умно да се нацепим на 100 отделни класове:
Деца, юноши и девойки, ветерани, та даже напреднали и изостанали.....
Няма спад и намалена масовост, обратното е.
Преди 2-3 години на софийските състезания се събираха по 6-7 стрелци, сега са по 15 и над 20 е имало.
А на мускетарските състезания има и рекорди по посещаемост, които тепърва ще паднат.
Правилата са достатъчно либерални, но ние сме свикнали всеки да дърпа чергата към себе си и всичко да ни е удобно на нас.
Има едни минимални изисквания за да стреляш ФТ и са достижими за всички, останалото са ненужни приказки.
 

dinkata

Редовен Потребител
Аз се включих, защото ще ми бъде първото мероприятие (състезание) на което НЕ се позволява използването на една пушка от двама стрелци, а се надявам това да не се превърне в практика, защото наистина... освен до невъзможност на някой, който иска да включи до друго няма да доведе.
Не ме разбирайте погрешно... нито искам да се дразня с някой, нито нищо, просто го казвам за общо благо :)
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Ще драсна само 2 бързи реда.Не знам от какво е продиктувано това решение да не се стреля с 1 пушка двама стрелеца,но лично аз ако Надя прояви желание да стреля нямам втора пушка да и предоставя да стреля,а ако някой се съмнява за някакви некоректни резултати просто двойката се слага в тройка. Сибила се запали точно така към спорта,а сега вече си има "нейна пушка".
Всичко написано по-горе е лично мнение.
 

dilom08

Редовен Потребител
Нека не започва отново спор. Сигурен съм на 1000% ,че никой не иска да натрапва нищо на никого.
Единственото лошо е, че напоследък поне аз забелязвам, че много по-малко хора се нагърбват да организират мероприятия, поради недостиг на време, много ангажименти и тн. От там идва и желанието да има от всичко и за всеки. Трябва да се подкрепя всеки който иска да организира някакво мероприятие - среща, състезание по ФТ, бенчрест и тн. Ако има повече срещи и състезания всеки би могъл да отиде и да постреля и да си побъбри и да остане доволен. Така че нека да подкрепим организаторите и да си прекараме приятно заедно.
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Аз чак сега виждам че Павката е писал че не може да се стреля с една пушка. Доколкото си спомням и последния път на Търново имаше хора които стреляха с една пушка. Никога това не е било проблем. Защо сега това стана - не зная. Павката да обясни. Петко, от години се боря на "Балкантрейд" да има и клас "до 45 джаула". Няма да ти казвам до какви караници съм стигал с колегите. Тази година пак ще го има класа. Обаче забелязвам едно от хората стрелящи в този клас. Във форума има само реване и претенции. А после на терен да се състезават идват 2-3-ма души в този клас. Е, как да го разбирам това ? Ако и сега дойдат 2-3 души във мощния клас, как догодина да искам да го има. За всеки организатор стрелбата с по-мощни пушки означава едно - по-високи мерки за безопасност и съобразяването на терена с това.. Полагането на грижи от моя страна и съобразяването на всички с това ми решение да го има този клас, дава точно такива плодове - 2-ма, 3-ма души на мероприятие. А хората стрелящи над 16 джаула са в пъти повече от тези които са в международния клас. Не искам повече да пиша че се сещам за още неща и ще стане пак спор. По душа винаги съм бил по-привързан към мощните пушки, но не срещам подкрепа от никъде.
 

st_beer

Редовен Потребител
CaMyPau написа:
По душа винаги съм бил по-привързан към мощните пушки, но не срещам подкрепа от никъде.
Не си правилния град Оги. В нашите околия нема такова нещо пушка 16 джанки.
Стреляйте момчета и се забавлявайте. Не се карайте и не спорете за тия неща. Място под слънцето има за всички ни и всеки си практикува хобито както на него самия му харесва. Ние просто не можем да оценим колко сме щастливи,че нямаме никакви ограничения в нашата държава относно въздушните пушки.
Желая на всички Ви весело изкарване на мероприятието и страшно съжалява,че пак съм на бачкане и няма да мога да присъствам да се повеселим,хапнем и постреляме между другото :cheers: :cheers: :cheers:
 
Нагоре