КУПА „БАЛКАНТРЕЙД” – 17-18.05.2014 г.

lynx

Редовен Потребител
scandalo написа:
Ще драсна само 2 бързи реда.Не знам от какво е продиктувано това решение да не се стреля с 1 пушка двама стрелеца,но лично аз ако Надя прояви желание да стреля нямам втора пушка да и предоставя да стреля,а ако някой се съмнява за някакви некоректни резултати просто двойката се слага в тройка.

Румба, ако двама души са решили да стрелят с една пушка, няма как да се приложи принципа за произволно избиране на състезателните двойки/тройки.
А ако има компромиси, ще има и съмнения у останалите участници на които им се налага да стрелят с който им се е паднало.
Тоест, принципа се прилага за едни, а при други - не.
И "лошото чувство остава"......
Предполагам, че това е причината да се въведе ограничението с една пушка да стреля повече от един участник.
А поне според мен, когато в състезанието има състезателни тройки, изчакването става доста досадно и времето за един кръг става изключително дълго. Често се случва и да си "дишаме във врата", което също е неприятно за някои състезатели.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Ще кажа само, че в обявата публикувана преди един месец във форума ясно е записано, че двама участници с една пушка не се допускат. Това правило ще си остане валидно, най-малкото защото не е лоялно към другите участници.
Клас младежки няма да има защото няма достатъчно участници, а и не са предвидени в награден фонд.
Аз лично не би посмял да допусна на мероприятие организирано от Мускетарите да има група деца стрелящи с пушка по трасето без контрол, същото важи и за колеги които не са запознати напълно с правилата на безопасност и нямат опит, но подкрепям идеята новаците в спорта и младежите да участват в двойка с опитен колега. Так ще има полза и за двамата и ще бъде по безопасно.
За едни месец който има ГОЛЯМО желание винаги ще намери време да си подготви пушката за един от двата класа, дори и сега има време за това.
Това са правилата и няма да бъдат променяни колеги, съжалявам но всичко е обявено преди месец.
Който има желание да организира и да определя правила, аз лично ще се съобразя с решението на организатора.
Успех на всички.
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Извинявам се за поредния пост, но си мислех, че тази година вече мероприятието ще мине без препирни и спорове на тема "Вие и Ние", "класове", "лични предложения" и "организатора да обясни защо е решил така да протече мероприятието"
За догодина се замислям силно от сега дали изобщо ще има вече "Балкантерйд"
Последното изречение него пиша като някаква заплаха.
И без нашето мероприятие петела ще пропее и хобита ще го има.
;)
 

go_panch

Потребител
Същото се получи и с бенчреста. Голямо реване беше, когато в началото на миналата година един колега от Ст. Загора (мисля че беше saiga) се опита да наложи ограничение без двуноги. И какво стана? Сега в Пазарджик позволяват с двуноги и редовните посетители стрелят само от рест а всички, които мрънкаха преди просто не идват.
В тези спортове си има правила и дали организатора ще направи изкючение си е само негово решение. Всеки има право да отправя предложения но трябва да може и да приема отговор "НЕ" а не да се мучи и сега Павката да изглежда като злодей.
Като не ви изнася екипировката за един спорт, се молите на жена ви и тя ви купува.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Нека спрем с споровете вече.
Жоро е много прав,че хората които повдигат въпросите за популяризиране на спорта реално имат в годината 1 макс 2 ФТ състезания. Факт е, че на състезанията по ФТ сме 90% едни и същи. Аз повдигнах въпроса за 2-те пушки,но щом организатора така е решил всички трябва да се съобразим,а ако не ни изнаса да седим вкъщи.За мен това е едно от най-хубавите мероприятия в БГ и мисля,че трябва да се запази традицията да се провежда,но не аз решавам.
 

kid

Редовен Потребител
ФТКС
За мое съжаление аз ще присъствам само на 18-ти

:mad:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Актуален списък на записалите се за участие в мероприятието към момента.
 

Attachments

  • Записани.xls
    18 KB · Прегледи: 67

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Павка допиши в списъка Христо Христов до 45j с Асан АТ44 и Лийпърс 6-24x50
 

milen.m

Редовен Потребител
ФТКС
pavloff написа:
Актуален списък на записалите се за участие в мероприятието към момента.

Това изглежда значително по-добре.

По въпроса за използването на една пушка от повече стрелци, мисля, че решението да не се допуска е правилно, поради съображенията, изложени по-горе. Разликите между точките на участниците вече са много малки, и всички обстоятелства, които биха довели дори само до съмнение в резултата на определен участник, трябва да се свеждат до минимум, независимо от това, колко сме честни всички...
 

Dominus

Редовен Потребител
Адаш, включи в списъка още двама.
1. Павел Великов с FX до 45J с оптика сайтрон 10-50 Х 60
2. Стефан Станчев с AA S400 до 45J с оптика сайтмарк 10-40 Х 56
Чашки JSB
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Прилагам новия списък на участниците, който доста напредна.
И тази година ще се радваме на отлична посещаемост. Конкуренцията се засилва и това е доста добре.
Трасето е разнообразно. И тази година ще ви предложим нещо ново в трасето, участниците първи ще го видят и усетят. Местата за стрелба идеални, без наклони и гърбене, но неочаквайте да е лесно. Постарали сме се да се наложи да вложите всичко научено за ФТ. И тази година Оги /Самурай/ си постара да създаде атрактивно трасе, за което му благодаря от сега. Трасето е съобразено с последните изисквания на международната организация по ФТ. За всеки участник ще има изненада.
 

Attachments

  • Записани.xls
    19.5 KB · Прегледи: 69

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Публикувам обновеният списък на записаните за мероприятието към днешна дата..
Мога да кажа, че в клас до 45 джаула конкуренцията също е висока и това ще направи състезанието още по-интересно. Тази година в сравнение с миналата в този клас имаме повече записани участници до този момент.
Днес гледах прогнозата за 17.05 има вероятност да вали малко, но в съседство на трасето има сграда където може да изчакаме, ако завали. Дано не вали, но знае ли човек. Май всяка година ни вали на това мероприятие. Дано тази година се размине.
 

Attachments

  • Записани.xls
    20 KB · Прегледи: 64

sir John

Редовен Потребител
ФТКС
Да си пусна и аз заявката.
Това мероприятие не е за изпускане :hi:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Те ви очакват
 

Attachments

  • ALIM3540.JPG
    ALIM3540.JPG
    175.4 KB · Прегледи: 71
  • ALIM3541.JPG
    ALIM3541.JPG
    148.1 KB · Прегледи: 49
  • Записани.xls
    21 KB · Прегледи: 30

lynx

Редовен Потребител
Към момента са 26 записани състезатели, вероятно ще има и още ^-^
Няма да се учудя ако паднат рекордите по посещаемост :banana: :winner:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
Колеги лошата нови на е, че изтече времето за предварителното записване за участие в мероприятието купа „Балкантрейд”. Добрата новина е, че можете да го направите в деня на състезанието, ако дойдете в указаното време и преминете успешно хронотеста.
Огромно благодаря на всички които проявиха разбиране и се записаха предварително. Това много помогна за организацията на състезанието.
Равносметката е, че имаме 26 човека записани за мероприятието. В клас „до 45 джаула” има записани 9 човека , което ще повиши значително конкуренцията в този клас. Това само може да радва организаторите. В клас „международен” има записани 17 човека. Хората вече елиминират фактора притеснение и заявяват участие за такива състезателно- развлекателни срещи. Дано времето е с нас и ни позволи да си прекараме прекрасно срещата.
Ще се възползвам от правото си като организатор да определя състезателните тройки без жребии. Утре вечер ще публикувам във форума състезателните тройки. Размествания ще има единствено, ако някой участник не се яви или не премини хронотеста. В зависимост от окончателния брой участници може да има една или две двойки, но това ще се уточни на място.
Успех на всички и живи и здрави да се видим на троянски терен.
 

lynx

Редовен Потребител
Сега проверих, за събота няма свободни стаи в Парк Хотел Троян, целият хотел е зает от някакви групи :mad: :wall:
За съжаление, това е единствения хотел в близост до мястото където ще е вечерната сбирка.
Тези хора, които няма да нущуват в туристическата спалня „Никола Габърски” трябва да дойдат на вечерната разпивка с такси /и съответно после да се прибират пак с такси/, ако въобще някой таксиджия се навие да се катери нагоре в парка.
Много неприятна история! :mad:
 

pavloff

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
А на "никола Габърски няма ли места Рачо
Или ти не искаш там да спиш
 

lynx

Редовен Потребител
Миналата година спах в „Никола Габърски” и бях решил тая година да е на друго място с повечко "екстри".
Повечето от нас са ходили в казарма, но стаите в „Никола Габърски” наистина са доста спартански.
 
Нагоре