Изработка на мишени за ФТ

A

Anonymous

Гост
Браво, колега, добре си се справил. Още по-добре ще стане, ако дойдеш на следващата национална срещи, и ги донесеш.
Един съвет по отношение на изработката: струва ми се по-надеждно, ако лопатката е едно цяло, а не два заварени елемента, иначе теоритично има вероятност да се отчупи горната част (кръглата, в която попадат изстрелите). При мишените гамо това е направено чрез усукване на този детайл.
 

mdinkov

Редовен Потребител
гамото така прават лопатките щото е по лесно за изработка мойте са така щото ги права в свободно време и като ми се приска да направа нещо за хобито ,мойте не са така унифицирани ако ги права серия ще направа като тях . според мен е почти абсурд да падне лопатката .а на следващата среща ще гледам вече да дойда и ще ги носа естествено .
 
A

Anonymous

Гост
Видях (даже имаше снимка за кратко във форума) една доста по-здрава заварка, която беше счупена от попадение. Така че - няма невъзможни неща ;)
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Като се счупи ще се завари.
Защо смятате това за проблем?
Наистина при Гамо е направено така за да е по-лесно.
Вземете предвид факта , че тук почти няма рамо, за да можеш да ударуш кръга в перифетията .
Не е като при моята " маймунка " дето ако я целнеш високо ,
до пантата не е невъзможно да скъсаш заварката, която няма и 10 мм.
А ако се направи и от по-дебела ламарина ,5-6мм. бийте я колкото искате.
 
A

Anonymous

Гост
Като се има предвид, че на това състезание ограниченията са били до 7.5 и до 16 джаула, спокойно са могли да минат и "по-тънко" :) с два милиметра, явно германците обичат да се подсигуряват.
Иначе наистина, за издържа мишената безпроблемно на кондор, например, трябва да изглежда по този начин (като първата снимка).
 

mdinkov

Редовен Потребител
челния панел яде бая бой , ама крачето не толкова , не е статично при попадение то тръгва не поглъща енергията и като гледам колко леко трябва да настроя отлючването за да падне мишената значи удара не е кой знае колко проблема само е ,че е на малка площ сиреч да не е пробие . пробвам е с кометата а тя не е слаба пушка не е и магнум ама в никакъв случай не е слаба и то от 8-9 метра права тестовете .
 

poacher

Потребител
mdinkov написа:
челния панел яде бая бой , ама крачето не толкова , не е статично при попадение то тръгва не поглъща енергията...
Прав си, именно за това челния панел става на "баница", а убойната зона няма видими деформации:
http://gallery.airguns.bg/displayimage. ... =2&pos=490
 

luft9waffe

Редовен Потребител
днес тествахме една от мишените на колегата mdinkov.яде доста бой от суматрата(100-ина 110J изстрела),още толкова от кериъра-80J,доста от 60J-ови б50-ки и от др пуцалки.изстрелите бяха от 30 и 40 метра.мишената не пада при неточно попадение,мишената пада при удар в убойната зона и от 14J-ва пушка винаги от същото разстояние.3мм-тровият челен панел(30 на20см) показа нулева деформация,както и убойната пластина.приставката с отвори 25 и 15мм работи перфектно.и всичко това при условие,че забравих да монтирам пружината,която дойде заедно с мишената.мн солидно направени мишени,здрави и тежки.може да се помисли за намаляване на общите размери и маса с оглед по-лесно транспортиране на по-голям брой
 

mdinkov

Редовен Потребител
радвам се ,че са ви харесали ,челния панел си е от досто здрава ламарина даже като гледам е по здрава от необходимото ама по-добре така отколкото да я изправяш с чука след всяка стрелба а пружината е да пада по-бързо и евентуално ако изпадне в резонанс да не падне сама с една дума не е кой знае колко важна , сега направих файлове с животни и ще направа и такива .
 

mdinkov

Редовен Потребител
ето едни нови мишени и една в проект , всичко изрязах на плазма от 4мм и според мен станаха добре .

mdinkov-misheni-18-1.jpg


mdinkov-misheni-18-2.jpg


mdinkov-misheni-18-3.jpg


Оригиналните снимки са тук:
http://media.snimka.bg/1606/009468098-big.jpg
http://media.snimka.bg/1606/009468103-big.jpg
http://media.snimka.bg/1606/009468107-big.jpg
 
A

Anonymous

Гост
juli1888 написа:
Тоя рифел не е ли много дебел и тежък ??? ???
Не са тежки, заека е вече при мене. Наистина огъването изглежда невъзможно.Днес си купих само един спрей с жълта бързосъхнеща авто боя (5.70), за да мога след всяка стрелба да напръсквам точката за целене. :)
 

st_beer

Редовен Потребител
juli1888 написа:
Ламарина 2.5-3мм не е ли достатъчна ??? ???
За едната от твоите пушки не е достатъчна тая дебелина която си посочил. Не че няма да издържи но често ще играе чука по тях за изправяне. Ето какво става с мишени от ламарина 3 мм.
http://i263.photobucket.com/albums/ii14 ... 090460.jpg
http://i263.photobucket.com/albums/ii14 ... 090461.jpg
http://i263.photobucket.com/albums/ii14 ... 090464.jpg
Това е купешка мишена гамо:
http://i263.photobucket.com/albums/ii14 ... 090494.jpg
http://i263.photobucket.com/albums/ii14 ... 090496.jpg
 

st_beer

Редовен Потребител
тия последици които виждаш са с доста по силни пушки от хасана. Ама и с него ще са такива ;) ;)
 

luft9waffe

Редовен Потребител
st_beer написа:
тия последици които виждаш са с доста по силни пушки от хасана. Ама и с него ще са такива ;) ;)
последиците са само от няколкото 60+ джаулови пушки-еваникс,суматра и няколко напомпани бама.никоя пружинка не може да ги сгъне така.дори отблизо.мишените на мдинков с правоъгълният панел издържат и 100J изстрели.нарочно помолих колегата хобос(суматра 6,35-320мс с баракуда 2г)да стреля по няколко пъти в различни части на мишената,главно в периферията и ъглите-нулева деформация.виж заека,който е направил, ако изяде 3-4 яки тупаника в горната част на ушите ,ще кльопнат.
 

mdinkov

Редовен Потребител
няма идея да ги прави човек по-тънки разликата в парите за матерял е минимална от друга страна е хубаво да е тежка ,че да седи по стабилно да не се налага да я стабилизираш много а доколкото виждам всички ходим с колите си на срелби никой не ги носи на ръце . жалко ,че бутолясаха военния завот там имаше няква ламарина 1мм която CZ 9х19 не я проби от упор ,от нея щяха да станат леки мишени ;) и здрави нямам представа как ще се обработва ама все ще намерим начин . :lol:
 

mdinkov

Редовен Потребител
намирасе моя приятел си направи лопатка от нея с чонгата от истрела , не ми се хващат хора поне 2-3 сопла ще искарат ама закво ми са то това чудо ни се куми ни се води как да го обработвам :lol:
 

Бочко

Редовен Потребител
ФТКС
Днес ги пробвахме и наистина са много добри! Според мен, ако се направят с кръгла убойна зона ще са много по-практични от падащите. Чуват се и се виждат при попадение на 50м и с 16J пушка. Мисля, че ще бъдат едно добро решение за бъдещи попълнения в състезания.
 
Нагоре