Изработка на мишени за ФТ

братушка

Редовен Потребител
След известно мислене си спомних за Архимед и неговите "лостове".
Затова промених малко дървената мишенка, изместих "ъгълчета". Междувременно измайсторих и още една, по-висока.
Днес на полеви изпитания и двете се предствиха много добре. И двете работят като часовник. Нито дебелата дъска, нито тежката "броня" са проблем сега.

 
A

Anonymous

Гост
Тази конструкция ми се струва по-лесно изпълнима от предните, основно поради замяната на онази двойна пластина с парчето дебела тел. Ще е нужно изработване по поръчка на един детайл по-малко.
Със стабилна основа и изцяло от метал мисля че няма да има проблем с тях. Остава наистина да се направят и изпробват.

П.П. Задължително ли е да са с форма на животни? Много по-лесно и технологично е да са с правоъгълни щитове. Просто един метален лист се разкроява, няма криви линии, няма отпадък, намалява се броя разрези (а нали точно те се плащат?)...
 

mdinkov

Редовен Потребител
да ако се направи правоъгълна ще намале цената но не с порядък ,разликата ще е 2-3 лв.
 

cdman

Администратор
Ето го резултата от втората пробна серия на моите мишенки ,всичките материали са с дебелина 3мм което надявам се да е достатъчно за екстремните ни стрелби - поне гамо мишенките изглежда им понася. Поред на номерата:

1. Птица вариант 1
2. Птица вариант 2
3. Заек
4. Прилеп ( Батман )
5. Катерица
6. ограничител за убойна зона 15мм
7. Лоста който задейства мишената при уцелване на зоната
8. Лъжица с диаметър 60мм
9. Лъжица с диаментър 80мм
10. Лъжица с диаментър 40мм


8,9 и 10 им казвам "лъжици" защото на такова приличат :) ако някой знае по хубава дума да казва.
От тях съм си поръчал по 2 броя всяко и ще станат общо 6 за комплекта. Тез дни ще помисля за стойката.

Те ще служат за направа на това:
ideia1_small.jpg


Ето и самите мостри
novi_misheni.jpg


За съжаление обаче цената им не дойде толкова тънка колкото ми се искаше , целият комплект който поръчах съдържаше

1 х номера 1,2,3,4,5
10 х номер 6 (идеята беше да има по 2 ограничителя за всяка мишена с отвори 15мм и 25мм)
5 х номер 7 - лопатки за мишенките
2 х 8,9,10 - по два броя от "лъжиците"

Общо всичките неща се събраха на правоъгълник от 1 метър на 32 сантиметра и цената им е 145лв, което средно разделено на 6 грубо прави 24лв на комплектче , като това не включва другите неща които тепърва ще слагам болтове гайки, стойки, въжета и т.н. Аз обаче съм много доволен от резултата и дори и на цената на гамовските ми се струват уникални с повече разнобразие и готови ограничители , така че продължавам с разработката. ^-^
 

djboby

Потребител
Според мен най практични ми излгеждат гълаба, враната, заека и катерицата но и батман е станал готин. :yahoo:
 

luft9waffe

Редовен Потребител
браво!!чудни мишенки,дръжките на лъжиците не трябва ли да се усучат на 90градуса?
 

cdman

Администратор
Прилепа го направих за кеф :) идеята за него дойде 1 час преди поръчката - смяхме се в офиса с колегите че батман можело да се сложи и за 20 мин го нарисувах. По голям стана от другите но за кеф става :)

@luft9waffe - трябва да се усучат разбира се :) но ги снех преди да почна да ги чекна насам натам - оказа се че като са 3мм доста по трудно ще стане усукването от колкото с 2мм :)
 

luft9waffe

Редовен Потребител
3мм трудно ще се усуче.аз бих отрязал дръжките от кръгчетата,бих направил 10мм дълъг и 3мм широк канал от периферията на кръгчето към центъра му и бих заварил дръжката в канала.ама да се дава акъл е лесно
 

ivodoc

Модератор
Модераторски Екип
Никак не е трудно да се усучат.
Трябва само менгеме и раздвижен ключ.
 
A

Anonymous

Гост
Тези на оригиналните мишени на гамо доста лесно се усукват (личен опит), така че и тук едва ли ще е проблем. Много са станали ефектни. За "лъжиците", може да се кръстят и "лопатки" :). Само за Батман - той не беше ли положителен герой? При това положение трябва ли да стреляме по него?
 

cdman

Администратор
Ако изстрелите минават само през убойната зона няма да яде бой - тогава е позволено ;) а и този може да е лош батман не се знае точно ....
 

братушка

Редовен Потребител
И така, на варненската среща мишенките ми минаха през истински тест и изядоха доста бой.
Идеята се оказа напълно жизнена. На места "бронята" е добре да се подсили, но "автоматиката" си работеше добре до последно.



 

cdman

Администратор
Ето и резултата от мишената с лъжиците/лопатките - намерих 2 метра дълъг железен прът в практикер както и 10мм прозрачен маркуч за разделител.


mishena-lazhici.jpg
 

st_beer

Редовен Потребител
@cdman
Поздравления добре си го измислил. На мен лично ми харесват типа гамовски падащи мишени и чакам да видя твоите в завършен вид. Заготовките са станали прекрасни дано са здрави че на силните пушки се изтърбушват но чука и боята оправят последиците ;) ;) ;).
 

cdman

Администратор
Вярно е че най малките най много ги целя :) , много добре стана и тепърва ще ги тествам. Иначе за гамовските не ми остава време да ги почна и тях :) така си стоят на бюрото ми - но и тяхното време ще дойде.
 

st_beer

Редовен Потребител
Ето едно прекрасно нещо за навиване на въженцето на мишените. Не е направено от мен подарено ми е. Разработка на военните е както казва бай Шиле ;) ;) ;). Много бързо се навива и развива самото въженце. На някоя среща ще видите и демонстрация на живо.
 

mdinkov

Редовен Потребител
още една мишена направих

mdinkov-mishena-1.jpg


mdinkov-mishena-2.jpg


гледам голям интерес има към гамовските мишени , ако някой неможе да си вземе от магазина може да му направа на тяхната цена .
и да помоля , може ли да ми каже някой точно кой линк се копира за да кача снимка , че всичките ми опити се провалят засега .

П.С. от CDman - оправих снимките :)
 
Нагоре