Избор на първа пушка

Tiinkko

Новодошъл
Здравейте,
четох темите из форума, но още не мога да взема решение коя е по- добра - Meteor AR 1000 Magnum или Kral Arms N-01 , става дума за 5.5 .
Можете ли ме ориентирате за коя има повече резервни части, коя се отремонтира и съответно поставя ГП по-лесно, коя е по- здрава. Като цялото плюсовете и минусите на двете пушки и вие коя бихте препоръчали за новобранец.

А за да си спестиш 3-4 години мъки, направо това:
*да не се приема сериозно, но си е чиста истина :crazy:

за да си спестиш 3-4 години мъки, направо това:
Съмнявам се,ЕнжЕнерите от FX не спират да мислят как мъките да са безконечни за феновете им!

Здравейте,
четох темите из форума, но още не мога да взема решение коя е по- добра - Meteor AR 1000 Magnum или Kral Arms N-01 , става дума за 5.5 .
Можете ли ме ориентирате за коя има повече резервни части, коя се отремонтира и съответно поставя ГП по-лесно, коя е по- здрава. Като цялото плюсовете и минусите на двете пушки и вие коя бихте препоръчали за новобранец.
Май за Крала има повече части. Не очаквай чудеса и от двете пушки, ако стреляш здраво. Май Метеорът е по-добре направен, но си има и той проблеми, например мерните прибори и напасването на газовото бутало. По-елементарните части- пружина, маншет, цевно уплътнение, се намират, защото и двете пушки са реплики (китайска и турска) на испански пушки.
Колегата Kifa горе е постнал доста атрактивна пушка. Само трябва да се проучи дали може да се ползват маншети от други модели и марки.

Това е може би, най-добрия вариант. Само, че в 4,5 мм. Спестяваш много главоболия. В последствие ще го разбереш.

Аз си мисля, че колегата просто иска да пробва дали хобито е за него. За това не му се дават повече пари. Но това крие риск. По-евтината пушка може да създаде лошо впечатление и да го откаже. Та най-добре ми се вижда да направи това, което често съветват във Форума: да напише откъде е, да се види с колеги и да тества техни пушки от различни ценови класове и да си прецени.
Но нека напише и какви са целите и очакванията му.

Да, много точно го каза. Искам да пробвам, а не ми се дават 400/500 лв. за пушка, която може след месец да е само за украса. Целите ми са да целя мишени, като кутийки и тем подобни, от разстояние 20-30м може би, като очаквам чашката да минава през тях. Ако с тези евтините пушки не мога да го постигна- здраве да е. Ако се зарибя в бъдеще може и да си взема Комета Феникс 400, защото където и да прочетеш винаги към нея те насочват, значи е много добра.

Ясно. Кралът го може това. Казвам го от личен опит - имам го в кал. 5.5 и до колкото си спомням даваше 17-18 дж с телена пружина. Има си своите недостатъци - дървен спусък, недобра обработка на металните повърхности и недобро позициониране на мерните прибори, но за толкова пари - толкова.

Да, много точно го каза. Искам да пробвам, а не ми се дават 400/500 лв. за пушка, която може след месец да е само за украса. Целите ми са да целя мишени, като кутийки и тем подобни, от разстояние 20-30м може би, като очаквам чашката да минава през тях. Ако с тези евтините пушки не мога да го постигна- здраве да е. Ако се зарибя в бъдеще може и да си взема Комета Феникс 400, защото където и да прочетеш винаги към нея те насочват, значи е много добра.
Аз имам Комета 400 компакт стар много е добре на 20 метра ОСБ 2см излиза пружина 34j

И мен ме учуди 34 джаула за Комета-400, но помислих, че може да е преработвана нещо или да е замервана с неточен хронограф.

Може да ти се иска да е толкова, но Не може да ме убедиш, че стреля над 270м/с.
Имал съм 4 броя такива, в 5.5 максималната скорост е 220-230м/с.
Сега, ако гледаш кво пише на кутията или дадени параметри в нета е друг въпрос.

И мен ме учуди 34 джаула за Комета-400, но помислих, че може да е преработвана нещо или да е замервана с неточен хронограф.
не разбирам много затова влязох във форума, ако има стари теми ще ги прегледам. Благодаря

Back
Нагоре