Asen123456
Потребител
Какво мислите,кой вариант е по добрия?Плюсове и минуси?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забележка: This feature may not be available in some browsers.
Добре,ако сравним две пушки с една и съща можност,даречем 25кал 60джаула(едната правотокова,другата редукторна) Относно броя изстрели,има ли значение редуктора или не?Темата е доооста обширна, плюсовете и минусите са много.
С редуктора печелиш много добра консистентност на изстрелите, (ако е добър редуктора).
Но ако търсиш максимални мощности, редуктора донякъде ще спъва начинанието или ще се наложи да го нагласиш на много високо налягане.
Добре,ако сравним две пушки с една и съща можност,даречем 25кал 60джаула(едната правотокова,другата редукторна) Относно броя изстрели,има ли значение редуктора или не?
Дано съм се изразил правилно
Извинявам се на всички ви,без да искам съм написал 25,за 22 кал става въпрос.60 джаула нещо ми малеят за 25кал. За този калибър ако реша да го имам ще е 80 и нагоре джаула с големи шишета и без редуктор.
С редуктор обикновено имаш повече на брой изстрели с еднаква скорост и като общ брой изстрели по-малко отколкото на правоток.
Но всичко това варира в зависимост от задредукторното налягане и неговият обем... до колко е оптимизирана ударната група...
Темата е обширна.
Мои .22 HW 50s е без редуктор..За 22 според мен редуктора е задължителен
Ами покажи една мишена за точки!За всяко оръжие ,било огнестрелно или не най важният показател е ТОЧНОСТТА.Самата тя е съвкупност от други фактори –цев,спусък,проектил,мерни прибори,стрелец.Над 10г съм стрелял на правоток,от скоро с редукторна пушка.Мишените ми са с големината на тенис топка/на корт/ и мога да кажа ,че въпросната точност при двете е твърдо към редуктора.Трошене на тууули,пробиване на ламарина и други дисциплини не ме вълнуват,ВО е създадено да се изисква от него най вече точност.Любителити на високи мощности ги разбират само ако са бракониери,на мен на втората тууула ще загубя интерес....................
Аз не съм ловджия.Не мога да стрелям дори и по свраки,макар и да не ги долюбвам.Адаш,не знам какво е това мишена,пък и няма адреналин там,седиш/стоиш/ и дишаш ,гледаш през оптиката,изчисляваш вятъра и т.н. и минаха бая секунди.Аз дигам пушката и мах. на 3–4сек съм стрелял.Ако искаш ,като идвам на море ще седнеш до мен в колата и ще направим една бърза стрелба,пък и имаме общи теми за дискусия........
Имам един Армс S510 в 4,5 и 19J. Стреля прекрасно без редуктор. Може и да се сещаш за коя пушка ти говоря?!За 22 според мен редуктора е задължителен
Има си и мощни пушки с редуктор, така че всичко е въпрос на пари.......