Дигитални оптики и прицели с дневно и нощно виждане, далекомери, балистични калкулатори.

wakafaka

Редовен Потребител
Някой има ли наблюдение и опит с двете оптики Arken ZULUS HD и pard ds35 lrf,коя от двете е с по-добър зум,коя от двете се вижда по-добре през деня..на коя от двете работи по-добре калкулатора,коя от двете се вижда по-добре през нощта..?
Похледни и pard nv008sp2.
 

llcoolj

Редовен Потребител
Пард има профили за прострелка и профили на балистичен калкулатор. Всичко се въвежда директно през оптиката супер елемнетарно.
Най-голямата разлика между двете оптики е очното разстояние. При Пард е 100 мм, а при Зулус е 45 мм. При огнестрелни силнооткатни пушки за предпочитане е да е Пард, но ако се внимава може и със зулус да се стреля.
Да допълня още една голяма разлика между Пард и Аркен. Без смартфон и приложението на Аркен , не може да се настройва прицелва.
 

llcoolj

Редовен Потребител
Не притежавам Аркен. От това което съм чел и гледал ми са доводите. Ако нещо не съм доразбрал може да ме поправиш. Балистичен коефицент, скорост, смяна на профилите и т.н. от къде се въвеждат при Аркен?
 

VesLan

Новодошъл
Здравейте,колеги.Търся далекомер до 250-300 лева.Насочил съм се към този модел https://www.varriosport.bg/lazeren-dalekomer-ermenrich-lr600.html ,ако може мнение или препоръка за друг.Нямал съм допир до далекомери и незнам за тези пари какво да очаквам и има ли смисал за нещо по скъпо,ако ще се ползва до 100м-150м.
 

kokodjambo

Потребител
SNDWAY си е доказана марка един от най често срещаните бързомери в БГ. 140лв е 600м 170лв 1км измерва и скорост на обектите и наклон такаче не е като другите евтини далекомери за голф, точно за стрелба си е.
 

shaman

Редовен Потребител
Мдаа.. обикалям си експото в Нюрнберг и една китайка ме дърпа - "Ела да видиш нещо!" :)
Отивам аз на щанда им и там една черна тръба дълга около 5-6 метра - отпред два отвора - единия да погледнеш за да видиш какво има, другия с една оптика !
Гледам през отвора - черно.. нищо не се вижда.. Поглеждам през оптиката и се шашнах ! Абсолютно ясна цветна картина !

Фирмата е HWISHARE, оптиката се казва Twilite Rifle Scope !


Цените за съжаление също са впечатляващи :(

 

shaman

Редовен Потребител
Без подсветка ли???
Това ме впечатли... При все пак някаква светлина - до 0.01lux е направо като ден - пълна цветна картина...
Ако е тъмно като в кучи гъз ;) тогава има подсветка и картината става черно-бяла.
Но е достатъчна съвсем малко светлина за да дава ясна цветна картина.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Сигурно има и без подсветки ама те ще са mil spec(за военните) и цената им ще е висока.Имат един огромен плюс-вижда се в реално време.
 

wakafaka

Редовен Потребител
Без подсветка, само термо! Всичко друго ще е революция.
Ето клип който обяснява доста доста работи.В абсолютно тъмна стая(без видима светлина) се вижда само с термо както и се очаква.Но навън в тъмно време(за нас тъмно) се вижда всичко.Зависи каква ни е дефиницията за тъмно.
 

Airguner

Потребител
През телефона е по-лесно иначе той си има меню което се вижда през окуляра
Публикация в тема 'Оптики за нощно виждане Arken ZULUS HD 5-20X и ZHD520R' https://forum.airguns.bg/index.php?...en-zulus-hd-5-20x-и-zhd520r.14708/post-353800

В темата на Аркен колегата dilom08 е писал, че не могат да се вкарват данните директно в Arken Zulus през оптиката, а чрез приложението с телефон. Последно може или не може ?
 

toni_tv

Потребител
На Аркен през оптиката можеш само да направиш зануляването при прострелката, а данните за калкулатора се вкарва балистична таблица но това става само през приложението
 

llcoolj

Редовен Потребител
На Аркен през оптиката можеш само да направиш зануляването при прострелката, а данните за калкулатора се вкарва балистична таблица но това става само през приложението
От клиповете които изгледах в youtube и аз това разбрах. Без смартфон с инсталирано приложение не може да се попълнят данните в балистичният калкулатор на Аркен!
 

toni_tv

Потребител
Да определено през телефона е доста по-лесно всичката информация да се зададе и после само да се прехвърли на оптиката
 

Airguner

Потребител
С две думи, ако искаме да ползваме Аркен Зулус трябва да имаме задължително смартфон. Дано в следващите версии да намерят решение как да може да се въвеждат данните лесно в балистичният калкулатор и от оптиката. Лично за мен, това го отчитам като минус.
 
Нагоре