ВАМ - 21 , ВАМ - 30

klmn

Потребител
Тежка си е ..,след поне 1500 изстрела оригиналната пружина се счупи - (сложих такава за Диана 4:cool: - маншета абсолютно здрав,никакви стружки и гадости отвътре,цилиндъра лъскав - абе може и на късмет да е,но си струва парите - никакви чистения и доработки не и трябваха на моята.
 

andro

Потребител
Искай да ти пратят или ако я купуваш на място с по големия цилиндър.Някой беше споменал че има 30 тици с по малък диаметър на цилиндър оттам и по слаби.Моята е на 6 години има сменена пружина и маншет ,не че стария се беше повредил, сложих от Диана ,сега чакам да спраскам и тая пружина за да я сменя с Дианска.Един съвет ,добре е да потърсиш Бам втора ръка и то от човек който разбира от пушки.Така ще си спестиш някои изненади.
 

ROLAND

Потребител
"Един съвет ,добре е да потърсиш Бам втора ръка и то от човек който разбира от пушки.Така ще си спестиш някои изненади"

Много точно и вярно. Поразтърси се. Убеден съм, че ще намериш. Аз моята я взех чисто нова от магазин и ми трябваше доста време и допълнителни инвестиции, за да я вкарам в пътя. Читава пушка е, но трябва да се пипне, като е нова-в тази тема по-назад е разгледано подробно как става.
 
A

Anonymous

Гост
здравейте колеги :) от скоро имам БАМ 30/скоро скоро месец и нещо/:D та искам да попитам някой утежнявал ли си е приклада и ако да как го е направил аз го направих с около 400гр. олово под формата на приклада дебело 12мм между затилъка и дървесината .Просто ми е интересно ако някой е добавял тежест как го е постигнал.Поздрави от Варна :)
 
A

Anonymous

Гост
Аз утежних ложата. Незная дали беше нужно, но както и да е. Сложих ролки от ролков лагер и ги залях със силикон, като в празните места сложих допълнително и съчми. Инъче приклада и така не е лек, по принцип няма нужда от утежняване.
 

andi

Редовен Потребител
Почти като теб - 8мм от желязна шина . Нямаше откъде да взема оловна .
Но 400гр не е ли много, особено за по късата 30ка ? Моето ми е добре , а е не повече от 150-180 гр , не съм го теглил .
 
A

Anonymous

Гост
много лек ми се струваше отзад и малко да я балансирам.Честно казано така поне за мен се пркладва доста по добре .Отначало излях една плочка получи се 200гр после реших да пробвам с още толкова да видя резултата и ми хареса но станаха две отделни плочи и преди малко излях една цяла 12мм дебела след пилата и шкурката де остана толкова
 

harry_cool

Потребител
На моите 21-ци точно по същия начин слагах оловна плочка между затилъка и приклада. Плочките бяха около 300-350 грама. Тази интервенция се отразяваше доста добре на стрелбата.
 
A

Anonymous

Гост
аз още не съм стрелял след като я сложих но само като прикладвам се усеща огромна разлика
 
A

Anonymous

Гост
Хора с дианската пружина (4:cool: 300м.м ми дава 213-215м.с ,маншета е диански на 1000 истрела , уплатнението на цевта е чисто ново.Мисля си ,каде са тези 240м.с , които казват колегите.Чудя се с дианска пружина 350 дали няма да качи скороста(колко да я резна).Даваите идеи каде може да е проблема ??? :cheers: :cheers: :cheers:
 

andro

Потребител
Няма проблем,и аз съм с диански комплект .Тия 240 ги правеше с оригиналната пружина и маншет.А скороста я вдига по големия обем ,или по точно нов цилиндър .
 

ilian

Потребител
На Станчев Дианата даваше с пружина от Гамохънтър близо 260мс с ФТТ (и то срязана:eek:).Голямо рязане падна докато я свалим на 230мс,защото при тази скорост даваше най-добри резултати по мишените :yes:.
На Бама дали не може да се сложи същата пружина,щом дианската му влиза ;) би трябвало и тази да стане ???
 

Слави

Модератор
Модераторски Екип
ФТДМ
Ако я бях сложил цялата - нямаше да може да се зарежда :D
но в момента така с 230м.с. наистина точността с ФТТ е оптимална :exclaim:

Бам - 30 дето го имах е с по-малкия цилиндър и повече от 220-225 не даде :rambo:
 
A

Anonymous

Гост
Сложих някаква пружина(незнам каква е старя собственик ми я прати с пушката ) с по-голям диаметар на телта в сравнение с дианската.Преди я бях рязал ,защтото не се побираше и е 260м.м в момента и ми даде скорост 227-230 , което ме учуди защтото е с 20м.м по- къса от дианската (даваше ми 215-217м.с) ??? ??? ??? ??? ???
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте колеги,от 2-3 седмици имам Бам21 (принадлежала е на колегата st_beer ,има и правени клипове за нея).Като цяло съм доволен.До вчера беше с пружина от Диана 35 и оригиналният маншет,а броя на изтрелите,които беше произвела с тази пружина сигурно бяха над 6-7 хиляди.Скоростта,която ми даде с JSB exact jumbo беше около 210м/с.Вчера колегата Termina4 ,на който искам да отправя хиляди благодарности и се надявам да има повече хора като него - отзивчиви и коректни,ми смени пружината с такава от Диана 48-52 (307мм) и подмени маншета с чисто нов диански.Предостави ми и хронограф,та скоростите с новите части са: JSB exat jumbo - 210м/с , FTT - 235м/с.Може би като поолегне пружината ще се вдигнат малко скоростите,но едва ли ще е нещо осезателно.Отката ми се струва,че намаля,точността се подобри, зарежда съвсем малко по-трудно от преди.Днес имах "късмета" оптиката,която беше на бама ( Tasco 4x40 ) при поредния изтрел да се спомине, кръстчето направо изчезна ;) та сега ще се търси друга оптика ;)
 

st_beer

Редовен Потребител
sounders написа:
Здравейте колеги,от 2-3 седмици имам Бам21 (принадлежала е на колегата st_beer ,има и правени клипове за нея).Като цяло съм доволен.До вчера беше с пружина от Диана 35 и оригиналният маншет,а броя на изтрелите,които беше произвела с тази пружина сигурно бяха над 6-7 хиляди.
Как стигна до извода за броя на изстрелите на пружината. Пружината преди да продам пушката беше сменена лично от мен. Пушката не е излизала от групата и съм имал преки наблюдения над нея и мога да те уверя за пружината че едва ли има и 1000 изстрела. Нямало е никаква нужда от нейната смяна според показателите които си писал.
.


В последствие след смяната на пружината и маншета като чета показателите които си написал нищо не се е променило:
........смени пружината с такава от Диана 48-52 (307мм) и подмени маншета с чисто нов диански.Предостави ми и хронограф,та скоростите с новите части са: JSB exat jumbo - 210м/с , FTT - 235м/с.


Може би като поолегне пружината ще се вдигнат малко скоростите,но едва ли ще е нещо осезателно.
На това изобщо не се надявай. Може да отслабва от тук нататък и едва ли ще се увеличава скоростта.


Днес имах "късмета" оптиката,която беше на бама ( Tasco 4x40 ) при поредния изстрел да се спомине..........
Оптиката определено не е тази с която съм продал пушката преди време. Моята беше таско 4х32 и се вижда на клипа на 20 секунда.
Предполагам обаче си е била обявена с тази с която си я закупил пушката.
Не съм имал проблем с оптика на пушката докато съм я имал. Надявам се да не е проблема в новата пружина. Последното само времето ще го покаже.

Запази си извадените части гарантирам ти за пружината че ще ти върши перфектна работа ако някога пак я сложиш.
 

Termina4

Потребител
Старата пружина е останала вкъщи, ще ти я дам като се върна от Варна. Тя си беше здрава но се беше свила с 4-5 см спрямо новата. Стария маншет беше за смяна. Като цяло и аз очаквах по добри скорости и съм изненадан че разлика няма спрямо старите показатели (заедно я замерихме преди да сменим маншета и пружината)
От смяната определено стана по тиха при истрел и отката намаля осезаемо. Доста ми хареса пушката и определено за цената си е страхотна :bravo:
 

didarai

Редовен Потребител
Termina4 написа:
.. Стария маншет беше за смяна. Като цяло и аз очаквах по добри скорости и съм изненадан че разлика няма спрямо старите показатели (заедно я замерихме преди да сменим маншета и пружината)
От смяната определено стана по тиха при истрел и отката намаля осезаемо. ..
Ако преди това е работила в режим combustion(покрай стария маншет по-лесно е минавала смазка ,която при изгарянето си е давала прираст на скорост),а с новия маншет е работила в режим popgun(новия маншет в началото по трудно пропуска смазка пред буталото )е обяснимо равенството в скоростите,но по-лекия откат сега.Като се поизноси маншета,пак ще мине в combustion режим на работа.
 
Нагоре