Балистичен хронограф

Здравейте!

Поради причината, че китайските хронографи на цена докъм стотина лева имат неприятния навик да умират като мухи:bastun: (при мен и още един колега, който даже е писал по-горе) за няма и месец починаха тъкмо три броя, пак се налага да си търся такъв аксесоар. Принципно не ми е нужен кой знае колко скъп (имаме рогато сгъваемо хроно), та ще е нещо като второ устройства, за да не мъкнем и разгъваме/сгъваме постоянно основното. Въпроса ми е можете ли да ми препоръчате (изчел съм темата, два от препоръчаните там евтини си отидоха много бързо, а третия измерва само той си знае какво) уред до около 200 лева, който да става за работа и да е сравнително компактен. Примерно веднага бих си взел това от долния линк, но не намерих абсолютно никаква информация или отзиви за него:

https://shop.crgroup.bg/hronograf-swiss-arms.html#variant=1760

Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си да вземат отношение по темата!:cheers:

Ами този .. хубаво ,ама как ще го целиш :-) На мен такива, който изискват повече усилия да се целят не ми се нравят.
От съвсем скоро има нов играч на небосклона: AirForceOne Muzzle Mount Airgun Bluetooth
Със 1/2 UNF е, директно се навива. Не знам изходната струя как не му влияе.. може и да са помислили ...

Ами този .. хубаво ,ама как ще го целиш :-)
Не е трудно, имали сме (и имаме и сега) подобен - просто изисква малко внимание при насочването. Основния проблем е, че китайците независимо от кутийката на хронографа при сравнително евтините модели използват едни и същи платки (електроники) и сензори - лесно се познават по вида и показанията на екраните или като се прочетат ТТ-данните им. А такива минаха през мен и колегите вече четири - пет и всички са със съмнителни показания или умряха за кратко време. Като че ли (четейки темата тук) в началото (да речем преди две години) качеството им е било приемливо, но напоследък пак започват да се осират. Затова гледам тези примерно от 150 - 200 лева, за да изляза извън познатите ми вече модели. Макар че при тях (дръпнатите) сигурност просто няма как да се търси (в дадените граници):pardon:...

Здравейте!

Поради причината, че китайските хронографи на цена докъм стотина лева имат неприятния навик да умират като мухи:bastun: (при мен и още един колега, който даже е писал по-горе) за няма и месец починаха тъкмо три броя, пак се налага да си търся такъв аксесоар. Принципно не ми е нужен кой знае колко скъп (имаме рогато сгъваемо хроно), та ще е нещо като второ устройства, за да не мъкнем и разгъваме/сгъваме постоянно основното. Въпроса ми е можете ли да ми препоръчате (изчел съм темата, два от препоръчаните там евтини си отидоха много бързо, а третия измерва само той си знае какво) уред до около 200 лева, който да става за работа и да е сравнително компактен. Примерно веднага бих си взел това от долния линк, но не намерих абсолютно никаква информация или отзиви за него:

https://shop.crgroup.bg/hronograf-swiss-arms.html#variant=1760

Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си да вземат отношение по темата!:cheers:
Някъде четох че този мери до 860 fps , хубаво е да се провери.

Някъде четох че този мери до 860 fps , хубаво е да се провери.
Хронограф, мерещ до 260 m/sec?
От описанието на сайта:
"Хронограф за замерване на дулна скорост/енергия на еърсофт реплики и въздушно оръжие"
Моите извинения, това ми се струва нереално и неприложимо. Не съм чувал и виждал хронограф с горна граница под 800 m/sec. Разбира се, грешката може да е изцяло моя. Хубаво е наистина да се провери, не че съм се засилил да го купувам, просто го дадох за пример. Между другото, никъде в нета не го виждам, освен в този сайт.

Хронограф, мерещ до 260 m/sec?
От описанието на сайта:
"Хронограф за замерване на дулна скорост/енергия на еърсофт реплики и въздушно оръжие"
Моите извинения, това ми се струва нереално и неприложимо. Не съм чувал и виждал хронограф с горна граница под 800 m/sec. Разбира се, грешката може да е изцяло моя. Хубаво е наистина да се провери, не че съм се засилил да го купувам, просто го дадох за пример. Между другото, никъде в нета не го виждам, освен в този сайт.

Защото и аз търся хронограф и скоро продадох един който е добър но за еър софт. Но не за В.О. та попрочетох тук ,там и доколкото разбрах за еър софт са по слабички и дават грешки или не отчитат когато се използват с В.О.
Може би някои да работят добре и с В.О. но моят опит ме кара да не рискувам повече. Мое мнение.

Последна промяна:

Защото и аз търся хронограф и скоро продадох един който е добър но за еър софт. Но не за В.О. та попрочетох тук ,там и доколкото разбрах за еър софт са по слабички и дават грешки или не отчитат когато се използват с В.О.
Може би някои да работят добре и с В.О. но моят опит ме кара да не рискувам повече. Мое мнение.
Точно това си помислих (за еърсофт), но не предположих, че ще правят хронограф само за този спорт.
В този ценови диапазон (примерно от 100 до 200 лв) има ли модел, на който да сте попадали и който да си струва? Показаните на линка който си дал приличат, но освен ако не са "клонинги", според мен не са същите.

ПП: Сега като ги поогледах по-добре - май са почти еднакви.

Последна промяна:
Точно това си помислих (за еърсофт), но не предположих, че ще правят хронограф само за този спорт.
В този ценови диапазон (примерно от 100 до 200 лв) има ли модел, на който да сте попадали и който да си струва? Показаните на линка който си дал приличат, но освен ако не са "клонинги", според мен не са същите.
Знам че някои Китайски стават , но не съм убеден кои точно. Мисля да търся нещо добро втора употреба. На FX може би.

В бургаската група знам няколко и всичките работят като часовник.
Имал съм единствено пропуски със слъгове с балистична опашка.

В бургаската група знам няколко и всичките работят като часовник.
Имал съм единствено пропуски със слъгове с балистична опашка.
Може ли линк или поне пълно описание, че нещо започваме май да се оплитаме. За FX ли става въпрос?

Да се похваля и аз. Преди няколко дни смених пружината на вулкана и хайде да го настровам. Да ама не . Китайското хроно което имам един път покаже, после два пъти ЕРОР и така цял час, де покаже къде не , омръзна ми да ставам да го рестартирам . И то е поставен на сянка. Много ме изнерви. След поредния ЕРОР наведох цевта с 20 см. надолу и се получи това - 20250327_125118.jpg . Повече никога няма да показва ЕРОР. Веднага влязох в нета и си поръчах това - 20250329_171730.jpg20250329_171641.jpg20250329_171825.jpg . Четох , че били хубави , дано е така . Днес дойде и го пробвах , ами то друга работа с това нещо. Макар че още го разучавам. Чисто нов с две години гаранция за 1090 лв.

Да се похваля и аз. Преди няколко дни смених пружината на вулкана и хайде да го настровам. Да ама не . Китайското хроно което имам един път покаже, после два пъти ЕРОР и така цял час, де покаже къде не , омръзна ми да ставам да го рестартирам . И то е поставен на сянка. Много ме изнерви. След поредния ЕРОР наведох цевта с 20 см. надолу и се получи това - View attachment 123723 . Повече никога няма да показва ЕРОР. Веднага влязох в нета и си поръчах това - View attachment 123724View attachment 123725View attachment 123726 . Четох , че били хубави , дано е така . Днес дойде и го пробвах , ами то друга работа с това нещо. Макар че още го разучавам. Чисто нов с две години гаранция за 1090 лв.
Браво, така се прави!

Жалко, много му се бях навил...:). Благодаря за отзива, shaman!

Back
Нагоре