Състезание по ФТ международен клас (до 16 джаула) ПЦП.

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Миша пропуска основата.
А тя е, че има неща, постулати - по дефолт.
Едно от тях е, че оптическият прибор е разрешен, с всичките му плюсове и минуси, но само с уточнението - без вграден далекомер(дигитален). Всички начини, този оптически прицел да се използва за измерване на разстояния чрез промяна на негови параметри е прието за даденост. Тези възможности са му заложени от производителя, дали качествено или количествено те могат да вършат това е друг въпрос.
1.3. Мерник
Всяка форма на мерник може да се използва с изключение на лазерен мерник. Не може да се използва вграден или отделен далекомер.

Други външни уреди за измерване на разстояние(без да са уточнени като вид), ясно са ззабранени по време на състезание.
1.5.1. Външни далекомери
Уреди за измерване на разстоянието не могат да бъдат използвани на състезателното трасе (без значение дали състезанието е започнало или не), но са позволени на трасето за прострелка (тренировъчната част).
 

oblaka

Редовен Потребител
ФТКС
Миша още не си дошъл на едно състезание. Не си пуснал една чалка и започна да променяш правила и да идкач 40 повека в Бг и 400 в света да се съобразяватс теб. Най нагло искаш и настояваш за промяна на правилата. Колко пъти трябва да ти се обясни. Опитваш се да ни правиш на луди ли. Това е джентълменски спорт в които всички се уважааме и подкрепяме и вървим напред. Със самото си появяване не опитваш да разбиеш всичко постигнато досега. За мен поведението ти е не само срамно но и обидно. Продължавай в този дух и аз като организатор сериозно ше се замисля за допускането ти до органзираните от мен мероприятия. За мен този казус е приключен. Повче няма да чета нито да пиша тук.
 

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Направих си труда да попрегледам темата от начало...Десет години!!!!(братушка между другото твоят пост е третият),ми нещата вече са съвсем различни, темата си е за ключ, самото заглавие е анахронизъм.Международният клас и 16-те дж. са САМО-разбиращи се!В България има регионална ФТ общност която официално е част от световната такава или (WFTF).Спорта е сравнително "млад",но бързо развиващ се и единственият начин всички участници да са сигурни,че практикуват един вид спорт(хоби) са си нужни ясни правила подчинени на здравата мисъл, традицията и някои регионални особености!Дискусията за правилата на играта :) не са спирали ,както на регионално така и на световно ниво(дори и ,когато теб,мен и Х ги е нямало).Но предполагам ,че човек преди да променя и налага нещо трябва да стане част от него,да поиграе малко на регионално ниво(основно да организира мероприятия) да посети няколко международни мероприятия и тогава да налага международни стандарти на стрелците от Европа,двети Америки,Австралия и т.н.Бъди конструктивен а не търси "пробойни". Всъщност не се обиждай,но мисля че вниманието на ,което се радваш и коментирането на изпразнените ти от съдържание казуси се дължи основно на факта,че си част от тази общност!Това го пиша основно за колегите,които четат форума и и темите свързани с ФТ,колеги ЕЛАТЕ И ВИЖТЕ,никой няма да ви върне защото сте с пушка В3-3 и оптика Tasco 6х40(разбира се и никой няма да ви се моли ако и да сте с Anschutz 9015 ONE Field Target и Kahles K1050 10-50x56)правилата са ясни, рестриктивни когато става дума за безопасност и феърплей,останалото зависи колко сте мотивирани и до къде искате да стигнете.Kosmev ,на Търсава KILLER с пищак, като твоят (китайчето) направи 10-тина точки от 30, по првилата на ФТ,така че заповядай ,t.marev мисля,че си се запознал с някои от хората!
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Човека явно е решил да се забавлява като прави драма във форума (негово право) . Мисля че колкото и да се обосноваваме той ще е против просто така по презумпция. Мисля че има достатъчно изчерпателни отговори и няма смисъл да му правим кефа като се ядосваме и мъчим да обясним.
 

братушка

Редовен Потребител
Миша още не си дошъл на едно състезание. Не си пуснал една чалка и започна да променяш правила
Я помисли пак....

Любопитно ми е какво целиш.
Аз ви правя услуга - комментирам тези неща тук, а не на състезателно трасе.
Може да се намери и друг заедливец като мен...
 

братушка

Редовен Потребител
Но предполагам ,че човек преди да променя и налага нещо трябва да стане част от него,да поиграе малко на регионално ниво(основно да организира мероприятия) да посети няколко международни мероприятия и тогава да
Мдааааа..... Младо поколение.....

https://forum.airguns.bg/index.php?threads/Срещи-Фотогалерия.180/
http://bratushka.snimka.bg/?user,albums
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Миша, явно си човек, който се хваща за точката или запетайката, само заради спорта да спори.
 

Dominus

Редовен Потребител
В правото има една положение, че тълкуване на закони и правилници се правят от съдилищата като орган оправомощен да контролира спазването им и да налага наказания.
В този ред на мисли твоите разсъждения не са нищо повече от една боза.
И тъй като при ФТ това са маршалите смятам че можеш да си дадеш отговор, кой, какво може да ти обясни. Всъщност, ако ти е такава тръпка чопленето на текстове и запетаи можеш да изкараш един маршалски курс. Те са отворени за всички. С твоаите умения можеш да стигнеш дори до ниво ГЛАВЕН МАРШАЛ.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
2006, 2007, 2008 няколко състезания, а от тогава до сега имаш ли представа колко състезания са направени? Само за тази година мисля, че са 16 или 18 с идното.
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
В тази тема вече се каза какво мислят организаторите в БГ и маршалите от БГ минали курс и сертифицирани към Световната федерация.
Ако имаш желание да променяш правила и да чуеш какво мислят стрелците по ФТ от цял свят, както и от световната федерация спокойно може да задаваш въпроси
ТУК: https://shooting-the-breeze.com/subforum/hunter-hft-field-target-ft.4/
 

братушка

Редовен Потребител
Само за тази година мисля, че са 16 или 18 с идното.
12 със всички международни. Таман по 1 на месец....

Не съм и мислил да се изпъквам. Реагирах на упрек, че не бях участвал в нито едно и не знам що е то ФТ...
 

братушка

Редовен Потребител
Оставам с впечатление, че на повечето ми апоненти тук им е просто шубе от конкуренция. Страх и обида, че те похарчиха хиляди пари за скъпи оптики, а може да се появи някой с Таско 3-9х и на равно да ги конкурира, дори да ги бие защото измерва дистанция по-прецизно от тях.
Знам, че ще ме мразят и ще ме плюят за тази крамолна мисъл, но....
Само укрепвате това ми впечатление....

Останете със здраве.
 

BAD TORO

Модератор
ФТКС
12 със всички международни. Таман по 1 на месец....

Не съм и мислил да се изпъквам. Реагирах на упрек, че не бях участвал в нито едно и не знам що е то ФТ...

Да но двудневни 50 мишенни ;)
Както казах стар капацитет......където и да го сложиш все пречи...………….. и .
 

vas2308

Редовен Потребител
ФТКС
Е как....страх ме е че с Таско за 30 лв ще направиш конкурентен резултат...и от страх предложих да заложа Биг Нико в случай че направиш над 35 от 50 на следващото състезание с оптика 3..9 увеличение и твоето приспособление. Ще оставя оптиката при организатора първия ден и той ще обяви публично че е твоя при този резултат.
 

scandalo

Редовен Потребител
ФТКС
Божееееееееееее, затвърждаваш това, че нямаш представа какво е ФТ. Имаш абстрактно разбиране за него, но не и задълбочени познания.
Само като прочета това, че ако премериш мишената на точно колко метра е и ще биеш някой от топ стрелците и ми става смешно.
То дистанцията никога не е била фактор номер 1, даже е назад в класацията.
Успех ти желая и аз.
 

Djubey

Редовен Потребител
ФТКС
Евала на хартия си велик . Всеки може да пише каквото си поиска, ела конкурирай се на полето по правилата ако исках стреляй и харпун . Никой не го е страх от конкуренцията даже искрено се радваме когато има и се подкрепяме . Ти явно си решил да съсипеш нещо градено посдните години само защото вече не върти около теб. Остани и ти със здраве.
 
Нагоре