Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

didarai

Редовен Потребител
ZombaiO написа:
....но може би в тукашните магазини има залежали бройки от по-старите партиди..
"Залежали" със сигурност има.Дет се вика то 80 % може да се окажат от "залежалите". ;)
Моя ЦФХ го взех семптеври миналата година чисто нов ,но на него си има маркирана годината на производство.........2007 .Така ,че залежали бол.С тия пластмаси сега маса народ ще изгори докато испанците оправят Ялната си .От испански марки Гамо се оказват с най-ниското качество(съдейки по пушките които минаха през мен).
Например на цфх-са ми от двете страни на лоста с тягата , на оста около която се завърта ,явно е било замислено да има по една шайбичка.Хубаво ама някой слепок ги сложил двете от едната страна.Така лоста отива встрани и тва хубаво си личи и на око отдалеч отделно,че затруднява зареждането.Отпред на самия лост пък отворчето в което влиза винта фиксираш подвижния елемент заключващ го за надулника е отявлено пробито и то накриво,та детайла се усуква настрани.Хайде него го направих метален и остраних до някъде този ефект(поне като не знаеш не се забелязва).Чудех се с лоста кво да правя.Да се избие оста и да се сложат шайбичките най-добре.Хубаво ама тя е с накатка от единия край и в едната посока няма къде(или с голям чук и бой или с преса),а от другата е "кернирана" многократно с високо технологични удари с чук по цилиндъра :eek: .Тва и на китайките не съм го виждал.Помислих, помислих,та за 5 секунди отстраних дефекта с...........огъване ;) и лоста застана както трябва.
Другото беше и несъосния с цевта затвор,другото и по-дълбокия канал (или по-късото) за уплътнението на цевта.Усенъците....... те си вървят при всички марки и си влачат след себе си подмяната на "новия" маншет с нов + в случая и О-пръстена на затвора.Тва за пушка "от стария матриял" и за "добър ден".Новия се вижда и той. :-\
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте,

малко се забавих със снимките, които обещах, но довечера ще ги кача. :)

Днеска ме вкаеаха в друг филм: Днес отидох да си взема нов Балистол и се заговорих с момчето (от arms-bg, 1-вия Балистол го купих от Дайкан) и какво се оказа.... Пръскал съм пушката с "унисерсален" балистол, което свъщност било грешка, понеже разяждал оплътненията на пушката... Сега взех силиконов, а въпросът е в такъв случай, фатално ли ще е това, че досега съм,я пръскал с универсален, за оплътненията?
 

Беселин

Потребител
Честно казано аз мисля, че човека правилно ти е казал.Моя ЦФХ го подържам само с Балистол-универсален.Отлично предпазва от корозия.Пушката ми е вече около 6 годишна, а изглежда като нова.Когато чистя цевта обаче, много внимавам да не попадне Балистол в цилиндъра, защото дизелира адски много.Първия път като я чистих и се улях с препарата плякаше много силно!
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте отново :) Вчера си взех една оптика GAMO 3-9X32WR и пак съм във филма ;) След обстрела с механичния прибор накрая забелязах , че в същност мерника има "лек" луфт и играе 1-2 мм .... и реших, че няма смисъл да се мъча с механични прибори, защото все едно ги е правил пиян руснак в завода на Москвич :wall:
Та сложих аз оптиката, уж я нивелирах , нагласих си я , с две думи направих началните настройки и излязох да пострелям. Времето беше ветровито и заради това стрелях на малка дистанция (20-30-35 м). И тук идва проблема , който срещнах: нагласяйки вертикалата пушката почна да групира доста добре (на 20м може да се каже изстрел в изстрел) Врътнах малко да вдигна (понеже стреляше ниско) и хоризонталата дойде обаче вертикалата пак замина на май*ата си. Регулирах я пак 3-4 изстрела добре ... минах на по-голяма дистанция (30м) и се наложи да коригирам малко нагоре и вертикалата айде пак в гората :wall: След половин кутия чашки горе долу постигнах някакъв по-точен резултат ама исках да стане максимално добре си нагласих една мишена на 30-40 см над земята м/у 2 дълги стени (разстоянието беше около 34м) , легнах на земята за да избегна максимално вятъра (тук да отбележа, че винаги изчаквах да затихне и тогава произвеждах изстрела) , нагласих се аз ... стрелям и .... все едно е минал тир през пушката и никога не е настройвана :eek: ??? Викам айде както и да е горе може да е бил вятъра, почнах пак аз родилни мъки на горе на долу, на ляво на дясно половин час и пак нищо, все по зле и по-зле .... :-\ Малко преди да ми свършат чашките резултата беше малко все едно съм обстрелвал с Катюша :rambo:
тука е на ~34м без да правя корекции , 10 изстрела


пак ~34м с по горните настройки(не съм пипал нищо) 5 изстрела


тука е на 20м с горните настройки


Прикладвам добре (не съм профи ама не съм и лайк) , стрелям от една и съща позиция, ползвам чашки Гамо Про Магнум . Дайте някаква идея от какво може да е това, приемам че може да има малки отклонения от вятъра ама това е направо ... ужас.
 

andro

Потребител
Ти си намерил най хубавите чашки ! Ами пробвай и с някой друг модел и производител.Пушките които правят дупка в дупка на това разстояние не са Гамо и не струват толкова.Това е .
 

lynx

Редовен Потребител
Терориста, с тая пушка на 34 метра трябва да ги събираш в 2-3см максимум при безветрие.
Не виждаш ли че ги сееш из листа?
Сменяй чашки, чисти цев или друго, но не съм съгласен че пушката и ти можете толкова малко.
:cheers:
 
A

Anonymous

Гост
И според мен резултата е повече от зле,а според предния колега тая пушка е по-зле от китайка 4.5 за 60лв с оптика за 15 лв и чашки за 1 лев (понеже имам и такава и резултатите са сходни). Аз не очаквам да е изстрел в изстрел ама с камъни да я замерям тая мишена резултата ще е по-добър :D

Някой ако е тествал конкретни чашки на такова/подобно Гамо да сподели какви са да видя с тях как ще е.

А това че като бутам хоризонтала и се изменя и вертикалата (и обратното) някакви идеи ??? Да не оптиката да е тръба нещо ?
 

andro

Потребител
Пробвай с про -хънтар пак на Гамо ,някои пушки стрелят доста добре с тях.После провери как е закрепването на оптиката ,въобще проблема може да е отвсякъде.
 

ininia

Потребител
ФТКС
Имам оптика Гамо 3-9х40.И при нея има известна зависимост м/у корекциите по вертикала и хоризонтала,но няколко последователни приближения се преодолява.За сеенето:
1.Почисти цевта.Моят ЦФХ има нежда на чистене на около 200 изстрела.
2.Ако нямаш моноблок - сложи,обезателно със стопорен болт.
3.Затегни много добре болтовете на моноблока,е не чак до скъсване ;).
4.Между оптиката и дъгите на моноблока да има двустранно лепливи лентички.
След това трябва да имаш много добри групи. А маншета и скоростта как са?
 
A

Anonymous

Гост
Маншета не съм го разглабял да го видя, а скоростта в наше селУ (Габрово) няма къде да я видя. Ако не е дефектирала нещо пушката трябва да са наред, защото е нова на 3 кутии чашки.

Не съм чистил цевта и както казваш нищо чудно там да е проблема, защото почна от малко разсейване докато не стигна до горните снимки :-\ Мен опасението ми беше да не оптиката да е проблема, но щом и при теб е така значи просто са си така.
Оптиката е нова и е с малки стойки , но си има стопорен болт и тиксо . Стегнал съм я доволно , няма как да скъсам болтовете, защото имбуса се изобля ;)

Мерси за отговорите :) Ще взема про хънтър , ще изчакам да утихне вятъра и след горе изброените процедури ще пиша какъв е резултата :)
 

vanko

Редовен Потребител
teror1sta написа:
Не съм чистил цевта и както казваш нищо чудно там да е проблема, защото почна от малко разсейване докато не стигна до горните снимки

Преди 10на години имах същия проблем с Гамо Хънтър.От магазина и от мерак направо на поляната.Тогава нямах хроно и ми направи впечатление че пушката е прекалено силна и дупчи като дрелка.Като не почистих пушката в началото ей така се чудех като теб! Дизелира,на маншета му се "зави свят" и стана същата сеялка като твоята.
 
A

Anonymous

Гост
Вчера вечерта пръснах цялото пушкало и последва цялостно почистване. Маншета не ми хареса особено в какво състояние е .... явно при монтажа поизпилили единия ръб , а от дизел имаше язвички по челото. Поръчах направо нов да докарат. Сега тука да попитам след изстрел въобще ли не трябва да има дим в цевта ?? Или малко е нормално ???

Другата тъпотия, която открих е че не е нужно да я ползваш тая пушка за да се появи луфт в болта, който лагерува цевта .... те просто така си излизали от завода :wall: Та постегнах там малко повече да се обере, сложих малко грес и за сега изглежда нормално.

Фаските по цилиндъра като цяло бяха обрани, просто ръбовете бяха остри и ги загладих малко. Единственото място където имаше "мустак" е от вътрешната страна на буталото (задния край където заключва спусъка), в следствие на което на ГП има няколко деруги вече :mad:

Изчистих цевта и след 2 минавания с шомпола единия накрайник (с по твърди телчета) се разглоби .... явно 2 лева са им малко да го направят малко по-кадърно ???

Та събрах днеска всичко и заминах да попуцам малко. Времето пак беше леко ветровито, с една идея по слаб вятър. Тука още в началото да оплуя и чашките на Гамо .... при Про Хънтър 3 от 10 влизат добре останалите хлабави, при Про Магним 3 от 10 са хлабави. След долните резултати определено няма и да си купя повече Хънтър ... Дайте модел/ марка където качеството да не е толкова бъгаво.

Ето и мишенките ... тука от 20м (жълтата точка ми е прицелната без корекции са всичките)
Про Хънтър - тези 3-те в ляво са с хлабави чашки. Това поне го забелязах, че с тях бие яко в ляво.


Про Магнум 5 изстрела


от 34 м , тука без коментар
Про Хънтър 5 изстрела


Про Магнум 5 изстрела


50+ метра 5 изстрела - тука не съм стрелял с Хънтъра, защото няма смисъл ...


Като цяло вече съм доволен от резултата. Предполагам на вас ще ви се стори смешен ама за мен е задоволителен :D Щом от 30 метра целя бирена капачка значи е добре ;) Мерси за помощта :cheers:
 

staif

Редовен Потребител
Дерзай колега,нямаш си на идея колко точна може да бъде тази пушка дори и на по голяма дистанция :yes:
 
A

Anonymous

Гост
От днес и аз съм в отбора на ЦФХ - 5,5 с полимерен приклад.За сега съм много доволен от сила и точност,като и омекне пружината ще има ГП и ще заспи :)
 

sevdaka80

Редовен Потребител
teror1sta написа:
Маншета не съм го разглабял да го видя, а скоростта в наше селУ (Габрово) няма къде да я видя. Ако не е дефектирала нещо пушката трябва да са наред, защото е нова на 3 кутии чашки.

Не съм чистил цевта и както казваш нищо чудно там да е проблема, защото почна от малко разсейване докато не стигна до горните снимки :-\ Мен опасението ми беше да не оптиката да е проблема, но щом и при теб е така значи просто са си така.
Оптиката е нова и е с малки стойки , но си има стопорен болт и тиксо . Стегнал съм я доволно , няма как да скъсам болтовете, защото имбуса се изобля ;)

Мерси за отговорите :) Ще взема про хънтър , ще изчакам да утихне вятъра и след горе изброените процедури ще пиша какъв е резултата :)

Точно наи важното чистене ако си пропуснал като нова,преди първа стрелба,може и да си я октил.
 
A

Anonymous

Гост
Ето новата визия на Гамо Екстреме .
026903138.jpg
026903141.jpg
026903145.jpg
Идеята беше приклада да е лакиран , но излязоха много дефекти на вътрешните слоеве на шперплата и се наложи да мина на вариант боядисване . Остава да изфабрикувам задтилъка .Е , не е перфектен като изработените от майстор Loki , но на мен си ми харесва и ми е удобен . Сега наред е полуложата .
 

TeXHo

Потребител
Приклада много радва. Мисля, че с боята е станало дори по-добре от лак. Много харесвам тактикал визията. Евала :cheers:
Как е с баланса? С толкова фин приклад, наложи ли се да утежняваш от към задтилъка?
 
A

Anonymous

Гост
Баланса е по добре отколкото с оригиналния приклад , тъй като той е много лек . Дори мисля да пробвам още малко утежняване със задтилъка .
 

didarai

Редовен Потребител
БраУ БраУ :bravo:
Сега наред е полуложата
Емо кво ще и правиш на ложата?То имаше смисъл да е друга само заради приклада,ако си беше останал на дърво.Сега , след като приклада вече е като ложата(а и не я ползваш за зареждане) за кво да влизаш в нерви? ???
 
Нагоре