Пружинките на GАМО - Hunter -1250, Hunter - 440, CFX и др.

A

Anonymous

Гост
Някой пробвал ли е дали старите метални цеви стават на новите пушкала. По-точно ме интересува метална цев за whisper 5.5 .

За тези които са се навили за гамо с чупеща пластмасова цев да знаят, че още от завода има луфт на болта в който лагерува. Някой ако е поправял/оправял такава цев може да драсне едно лично(или тука).
Също така заключващия механизъм е доста куц и ако не се натисне цевта да прилепне може да остане недозатворена. Не че издиша ама "тоноста" отива по дяволите :mad:

Иначе смених оптиката понеже Гамото се оказа доста куцо. Сега е с Липърс 4-16х40 на 40м цели доста добре. Днеска един френд донесе чашки Field Target Trophy. Доста читави излязоха. На 20м ги застъпва една с друга, доста по-добра група от про магнума.
 
A

Anonymous

Гост
Тя цевта предполагам,макар и с полимерен кожух,си е с метална вложка.Цевните кутии са им куци,там е гадната пластмаса.
 
A

Anonymous

Гост
Има някаква втулка ама не я знам дали се избива. Да не е отлята в пластмасата. Не смея да я напъвам все още, ако има някой който знае ще съм благодарен да сподели. :)
 
A

Anonymous

Гост
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали при избора на Gamo пушка. Харесал съм следните модели
Gamo Big Cat 1250 5,5mm
Gamo Shadow 1000 5,5mm
Gamo Shadow Matic 5,5mm
Gamo Magnum 3000 5,5mm
Благодаря :)
 

CaMyPau

Редовен Потребител
ФТКС
ФТДМ
В момента се продава един БАМ40 втора употреба. При всички положения ще е по-добър избор за пружинка в 5,5... Успех !
 

angelmr

Редовен Потребител
kasmetski написа:
Здравейте! Бихте ли ме посъветвали при избора на Gamo пушка. Харесал съм следните модели
Gamo Big Cat 1250 5,5mm
Gamo Shadow 1000 5,5mm
Gamo Shadow Matic 5,5mm
Gamo Magnum 3000 5,5mm
Благодаря :)

Ако все пак държиш да е гамо, личния ми съвет е да се поразровиш за добре запазена 1250 втора употреба. Старото 1250 без никакви котки в името му. Предполагам за предпочитане е английското производство но трудно се намират. Имах такава от испанското производство и никога не съм имал проблем за който да си струва да се говори. Предвид деградацията в качеството на изработка на гамо за която коментират колеги притежаващи по-нови пушки, мисля че това е по-добър избор от някоя нова пушка.
 

cilindura

Редовен Потребител
Колега, можеш да провериш в магазин Магнум във Варна, където имаше да се продава чисто ново Гамо 1250 от старото английско производство на цена 650 лева. Цената е такава, защото пушката е взета от магазин, който е прекратил своята дейност и собственикът е разпродал стоката си на безценица, така че това е абсолютно ново неупотребявано Гамо, старо английско производство. За качеството гарантирам, тъй като пушката съм я държал в ръцете си.
Успех!
 
A

Anonymous

Гост
Френда, с който ходя да пуцам има CFX Royal 5.5 и поне на пръв поглед изглежда по-читав от Whisper.

Днеска от нямане какво да правя погледнах принципа на регулиране на спусъка .... в същност такова нещо няма. Това е един болт, който е там само за свидетел ..... , но все пак не им пречи да му измислят гръмка абревиатура и да го хвалят толкова все едно ще лети в космоса .... :-\

Та докато събирах пушкалото забелязах някакво дрънчене, и то идващо от оптиката :eek: След като разглобих и монтажите на оптиката се оказа че е от една зегерка в капачето за батерията :pardon: ама ме домързя да сваля първо него :-[ Нищо де , добре че разглобих моноблока да видя следната ситуация :wall:
Стопера изкривен

Отвора за стопера "леко" премазан



Болтовите бяха стегнати и залепени (за всеки случай). Айде някой да каже къде е проблема като тая пушка я водят, че няма много откат. Или в същност отката е доста повече (защото на CFX ми се вижда доста по-малък) или тея от Гамо са прекалили с кашкавала, като са правили материала за пушките си .........
 

Карлсон

Потребител
Преди няколко дни имах възможност да стрелна няколко пъти с Норика Марвик Голд 5.5 и прехваленото Шадоу IGT... Гамото трещи като топ, не стопорен винт ами незнам какво трябва да се монтира че да удържи
 

mitaka101

Потребител
Хора, отворете и си забършете пушките от заводската смазка, и НЕ сипвайте на 500 и дори на 5000 изстрела масло, грес и др. подобни мазила в цилиндъра, защото това води до дизел, а той до снимки, като посочените по-горе. Следващия етап е дизела да прогори маншета и на оптиката да и паднат лещите.
 

petkof

Редовен Потребител
И още,
продавачи на пружинни въздушни пушки, не казвайте на купилите си нови пружинни пушки да капват масло или каквото и да било в цилиндрите им.Това е вече отживелица, защото кожените маншети не се ползват вече.Може до им го препоръчвате само ако искате да си съсипят новата пушка за 20-30 изстрела и да дойдат да си купят нова! ;)
 
A

Anonymous

Гост
mitaka101, добро предположение с малката подробност, че пушката съм я разглабял и почистил. Няма никакъв дизел. След изстрел пушека в цевта е незначителен.

Като чистя цевта и смазвам "О" пръстенчето може да влиза малко смазка в цилиндъра, но след 4-5 изстрела няма и следа ....
 

mitaka101

Потребител
teror1sta написа:
mitaka101, добро предположение с малката подробност, че пушката съм я разглабял и почистил. Няма никакъв дизел. След изстрел пушека в цевта е незначителен.

Като чистя цевта и смазвам "О" пръстенчето може да влиза малко смазка в цилиндъра, но след 4-5 изстрела няма и следа ....
Значи има дизел щом има пушек. Нали не говорим за огнестрелно оръжие?
Ми аз писах именно против това сипване на каквито и да е било смазочни материали в цилиндъра на пушката, защото те пораждат дизел, а дизела ... повтарям се.
Горенаписаното си е мое мнение и не се опитвам да го вменявам на никого. Всеки може да съсипва личното си въздушно оръжие по разнообразни начини, включително и чрез дизел. Мнението ми е само информативно. За дизела има изписано много, особено в стария форум. Постепенно темата замря, заедно с оръжията, които участваха в експериментите.
 

lynx

Редовен Потребител
Нищо бе Митак, нека мажат смело.
Нали и ти трябва да изкараш някой лев после, като им съживяваш мъртавците ;)
А и продавачите на оптики също хранят семейства ;)
 
A

Anonymous

Гост
Значи не съм мазал цилиндъра с нищо, скоростта на пушката е толкова колкото я дава производителя и разликите от един изстрел с друг влиза в ~5 м/с , пушека в цевта е толкова слаб, че през цевта се вижда леко "замъглено" .... и значи това води до горната гледка ... определено не ме убеди.

Ето една друга теория: пушката е доста лека, оптиката доста тежка .... Като прибавим нискокачествените материали използвани за производство на въздушни пушки и аксесоари (поне в тоя ценови клас) гледтката не ме учудва с нищо. Когато сложиш стопер 3мм от кашкавал, който се подпира в 2,5мм (в същност не съм я мерил) стена от сирене не знам кой би очаквал да издържи .... Цялата история според мен е кофти конструкция с кофти материали. Хобито ми е изцяло свързано с най-различни метали (материали от най различен вид). Там натоварванията са невъобразимо по-големи от изстрел с въздушна пушка, но там не ми се налага да мисля за подобни глупости, защото всичко е изчислено (даже над изчислено) да издържа, задължително висококачествени материали иначе би ти коствало доста.

И когато излезе че пушката се е счупила , защото съм стрелял с нея ... ами не е смешно , направо е трагично.... Старата ми оптика бъгна нещо и първото нещо, което чух е "ами нещо си я направил" . Ами ДА ... ползвах я да стрелям .... Значи аз съм отговорен дето съм я ползвал и горкия боклук са бил счупил (дефектирала или там каквото е било не ме интересува).... Ами аз като купувам оптика/пуша(въобще дадена стока) очаквам да е направена толкова здраво, че да си извършва функциите .....
Ясно ми е че вече всичко се прави да изкара от днес до утре ... обаче много не ме кефи идеята аз да излизам виновен за кофти продуктите, които се продават ........................ защото съм ги ПОЛЗВАЛ ........
 

sevdaka80

Редовен Потребител
sevdaka80 написа:
teror1sta написа:
Маншета не съм го разглабял да го видя, а скоростта в наше селУ (Габрово) няма къде да я видя. Ако не е дефектирала нещо пушката трябва да са наред, защото е нова на 3 кутии чашки.

Не съм чистил цевта и както казваш нищо чудно там да е проблема, защото почна от малко разсейване докато не стигна до горните снимки :-\ Мен опасението ми беше да не оптиката да е проблема, но щом и при теб е така значи просто са си така.
Оптиката е нова и е с малки стойки , но си има стопорен болт и тиксо . Стегнал съм я доволно , няма как да скъсам болтовете, защото имбуса се изобля ;)

Мерси за отговорите :) Ще взема про хънтър , ще изчакам да утихне вятъра и след горе изброените процедури ще пиша какъв е резултата :)

Точно най-важното чистене, ако си пропуснал като нова, преди първа стрелба, може и да си я окотил.
 
A

Anonymous

Гост
Поне си правете труда да прочетете какво съм писал ............ Можеше и да съм я окотил, само че съм писал "отворих я и всичко беше добре (в общи линии) " .

Сигурно и на фреда CFX-а понеже не го беше отварял, релсата за монтажите се е фрезовала с гъ*а си ;) Слагаме оптика , почваме да прострелваме .... мишена на 30 м . Стреля той и чашката пада пред нас :eek: Вдигаме корекцията до край и така не стигна до мишената. На макс вдигната корекция , мишена на 20м при стрелба 7 дота (в същност бяха малко по-малко, защото увеличението не беше х10, а х16) на горе целеше центъра .... Та викам монтажа нещо куц , прибираме се ние да видим какъв е проблема. Меря разстоянията, задната страна с 0.8мм по-ниска от предната. ОК няма проблем обръщаме монтажа на обратно слагаме оптиката и греда ... същата работа. Заглеждам се аз по-внимателно и какво да видя .... релсата в задния си край слиза на долу. Не е фрезована успоредно ......... и ако не му я сменят ще трябва да се оръси за регулируеми монтажи!

Ама като се замисля и това може да се е получило, защото не е почиствана в началото или от дизел , защото 90% от хората тука това са оправдания за всичко ;)

ето и един резултат с не кой знае колко мерене с Уиспъра. Стрелба на открито,дистанция ~40м ,5 изстрела, капачката е с диаметър 40мм :
 
A

Anonymous

Гост
Добра групираност. Само не казваш, от каква позиция си стрелял - прав, седнал, легнал, от маса ...
По принцип пушките на GAMO се водят като добри от средния ценови клас. Стават за стрелба по мишенки, а като се пипнат тук-там, сложи им се газова пружина, направо стават трепач. Доста колеги са започнали да се състезават ФТ с CFX, например. Лошото е, че понякога се случва "куца" бройка, правена в понеделник / петък. А и по принцип не се знае, кое качество идва към БГ - 1-о, 2-о, 3-о ...
 

methaa

Редовен Потребител
Здравейте, горд притежател съм на CFX+гп от Митака. Обаче след днескашното прострелване с гп ми се стори че отката е по-голям спрямо този на пружината и е станал определено по-рязък. Също така механичния мерник след около 5 изстрела се развива на 1/3 оборота. Нямам как да измеря скоростта, за това питам вас дали тези явления са нормални.......
 
A

Anonymous

Гост
bernhard, от покрива на колата стрелях. Само си подлагам раницата и калъфа на пушката (че колата ми е по-важна :-[ ) . С чашки HN Field Target Trophy . Като цяло и Гамовския магнум стреля доста точно с тая пушка, но като групираемост HN е доста по-добре. Също иска и доста практика с тая пушка да се свикне (поне за мен), защото отката е точно както го описва и methaa. И като е лека пушката лесно се мръдва при самия изстрел.

methaa, и моята е с ГП (фабрично) и отката е доста по-голям/"рязък" от на френда ЦФХ-чето с пружината. Ако си около Габрово пиши, направил съм си "хронограф" може да ти я замерим пък и да пуцаме. Механичния мерник на тея пушки си е боза , аз съм се отказал от него :D

Все пак питай Митака , каква е скоростта. Сигурно човека я е мерил, като е правил пушката.
 
Нагоре