XS-ВАМ 50/51

Bee Varna

Потребител
cilindura написа:
Янко, ще пуцам няколко дена спушката преди да приема решение за каквото и да било. Трябва да я усетя. Днес пробвах пуцане но нещо не ми харесва расхода и броят на изтрели. Мисля че проблема е в мен а не в пушката и за това следваща седмица ще отида при Беров за да пострелям с него и да ми покаже някои тънкости.
 

dberov

Редовен Потребител
Вячеслав, отговарям ти публично защото тук пишеш че не ти харесва разхода а на лични ми обясняваш нелогични неща. Когато взе пушката ми каза че от 150 до 100 бара прави 10 изстрела :eek:, днес ми пишеш че от 150 до 100 бара прави 15-17 изстрела и това без да е пипана. Как е възможно това? Вземи пушката и ела при мен, правя настройките пред тебе, стреляме през хроно и записваме резултатите а после по мишена за точност. Обясних ти някои неща но явно още не разбираш, не се гледа само броя на изстрелите, ако това е от решаващо значение за теб ще ти я настроя да прави 50 изстрела за 50 бара ако не държиш на добро плато и скорост.
Виж резултатите за плато и разход на въздух и на метан които съм поствал в темата, аз не съм си ги изсмукал от пръстите а е стреляно, настройвано, мерено и записвано пред свидетели.
 

sts1969

Редовен Потребител
??? Какво означава голям разход? :rolleyes: И моята да я набримча с над 300м/с и ще прави само 10 изстрела от 150 до 100атм. (при резервоар 180сс) Свалям скоростта на ~280 м/с. и изстрелите стават 20бр. Разхода е правопропорционален на скоростта :pardon:
 

dberov

Редовен Потребител
Освен скоростта има значение и с каква чашка се стреля, аз замерванията съм правил с JSB 1.175g а когато колегата дойде да взима пушката извади няколко различни вида чашки, Гамо, Баракуда, ЖСБ.... като имаше в 5.5 и 5,52 и всички с различен грамаж.

dilom08 написа:
Беров, тази пушка плаче за редуктор. слагаш един на 100 бара и камера 9 кубика и си готов. гарантирани имаш 50 броя с тази скорост.

Ето това е решението, имам чистак нов редуктор на Скандало който още пазя и ако реши да го сложи няма да има грижи. Така ще може да помпи пушката на МАХ (на метан) и да стреля до 100 бара без да следи кога влиза в плато защото Вячеслав още не знае какво е плато.
 

andro

Потребител
Имам Бам 50 от 5 или 6 години.Единственото което направих ,беше да намаля размера на боиния клапан ,по разбираеми причини.Никога не съм го помпал на по вече от 170 атмосвери.Сменял съм о пръстени само на зарядния клапан и досилателя.В зависимост от температурата прави между 22 и 27 изстрела с около 245 м/ с Баракуда.Чудя ви се на акълите, какво искате по -вече от тая пушка, едно на ръка, че от толкова разглобявания не заприличва на нищо.Като искате много изстрели и скорост ,харчете по -вече пари за класно оръжие ,там и кубиците и скоростите са много.
 

dilom08

Редовен Потребител
не си много прав, защото бама е една елементарна и здрава пушка. Единственото което се прави е клапана който ти си направил, а също и по-лек ударник с друга пружина. Не е кой знае каква инвестиция и не се иска повече от едно разглобяване. Ако направиш тези неща спокойно ще имаш около 40 изстрела с тази скорост и то в идеално плато.
 

Bee Varna

Потребител
Хора, милость над победеният!!!!! Дан естественно аз нищо не знам за тези неща, това ми е първата пушка и освен това че мало чета из форума първият с който говорих на тази тема е ти. Аз след като получих станция не можах да я заредя като човек. Докато не сеобадил на теб. С JSB СТРЕЛЯЛ, с BARACYDA, с PRO HUNTER, правилно, не ми е ясно какво означава плато, а искам да ми стане ясно, искам да усетя тази тръпка от точния и бърз изстрел, няма към кой да се обърна освен към хората във форума и най основно към тебе Дан, що то ти си познаваш най добре тази пушка. Днес пострелях малко, зареждам я на 150 атм, как то ти ми каза, зареждане става за секунди и за това вече не ми е прави впечатление. PEKO написа че следваща седмица ще имам и чашки, ще чакам прибор от теб за меряне на скороста, не се ядосвайте на този който не знае но пита за да разбере, грешки са в мен а не в пушка, без саунд модератор звукът ми допада повече, аз при ваша помощ трябва да намеря това което за мен е най добро и няма да ми пкуа колко изстрела това струва 10 или 20. За мен например спусъка е много мек, направо е раскошен но трябва да свикна с него. Трябва време и повече въпроси с отговори и всичко ще стане на място. Не се ядосвайте, нервите са Ваша собственност! Поздрави на всички в форума!
 

batnan

Редовен Потребител
Тоя БАМ горкия май такава му е съдбата ,да се учат хората на него .Ако се съберат всички постове за точно тая пушка може да се отвори нова тема.Сигурен съм че пушката е перфектна откъм механика /като знам кой я е правил/,само настройките да се нагласят и пак ще е скалпел . Успех с начинанието :cheers:

ПС. Сега видях че който хване тази пушка става Експерт ;)
 

anibis

Редовен Потребител
Dominus написа:
Съдбата на тая пушка е да бъде учебна газка :D
Само трябваше една цев от Славия и един редуктор наместен на 95бр на тоя БАМ и щеше да стане скалпел в 16дж.Ама Митака не му се и чуваше да е прави в 4,5мм
Ще му дойде и неговия ред, всички сме почнали от ФАК пушки.
пс.Все по рядко стрелям с 50 джаула пушка,много по голям кеф ми прави с 16 джаула пушчица. :pardon:
 

Dominus

Редовен Потребител
Прекалено много са ѝ майсторите. Ако бях на мястото на пушката щях да се самозастрелям завинаги.


Опитвам се да си представя това действие. :D


ПП. Преди време се чудех на англичаните защо си пломбират пушките. След време разбрах, а сега вече съм сигурен.

На пушката ѝ няма нищо, ама всеки който я вземе иска да <span class="corrected">ѝ</span> бръкне отзад :D

Абе ...... тъй ще си замине :D
 
Последна промяна от модератор:

Bee Varna

Потребител
Пушка от момента на купуване в къщи не е влизала, зареждам я на 150 атмосфери като ти ми каза, да в начало стрелях с различни проектили, сега стрелям само с JSB / 1.17. Вчера я зареждах на нула градуса външна температура. Стрелях в стрелбище във Варна, VIP на Янош Хуняди, там е топло. Не съм броил изстрели що то престрелвал оптика след сваляне на СМ. От Дан чакам прибор за мерене на скорост и джаули, тогава ще разбера какво значи плато и каква мощност има пушката. За сега добре дошла. Без СМ ми харесва повече за сега. Един въпрос, този който правил СМ за нея може ли да направи друг, по тънък и малко по дълъг, с резба за цев искам да го навивам на самата цев и трябва да го направя черен. Приклада ще претерпи подобряване, има малко за корекции по ръкохватка, питах за поголям резервуар? Аз ползвател а не майстор, и за това да внасям промени вътре по конструкция- твърдо не. Това не ми е работа. Хора доволен съм от пушка но трябва да се науча за да боравя с нея. Аз искам точна стрелба на 60-80 метра .
 

ilian

Потребител
И аз преди време имах такива мераци,ама освен че е незаконно с въздухарка като твоята не става.
Затова изкарах курса за ловец,след това и подборния .Сега си пукам хищници на воля,ама това ми излезе една камара пари и толкова четене за изпити колкото не съм чел в училище :crazy:
 

dp1962bg

Потребител
ФТДМ
Илиянски, и да беше чел в училище все тая - пак щеше да държиш изпита за подборен. Не че е изпит, по-скоро е пародия на нещо като изпит, ама нали ти взеха парите. Е това е. Колкото до мераците на колегата да стреля прецизно на 80м. няма лошо нека трупа опит, а един ден сам ще разбере как стоят нещата.
 

ilian

Потребител
dp1962bg написа:
Илиянски, и да беше чел в училище все тая - пак щеше да държиш изпита за подборен. Не че е изпит, по-скоро е пародия на нещо като изпит, ама нали ти взеха парите. Е това е. Колкото до мераците на колегата да стреля прецизно на 80м. няма лошо нека трупа опит, а един ден сам ще разбере как стоят нещата.
Прецизната стрелба на 80-100м е напълно във възможностите на ВП ,но за другите работи си трябва огън ;)
 

Bee Varna

Потребител
И аз сега уча за ловец, е ми се та, но ми е трябва, обаче не съм очаквал че ми грабне толкова


Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk

robo1 написа:
Най после го направих 9 заряден.
Може ли да ми направиш същият пълнител за BAM 51?

Някой има ли телефона на robo 1 за да свържа с него? Предварително благодаря за помощ


Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk

Разбрах, остава само мишени до 100 метра, възможно ли е? Вчера настроих пушката и повече няма да я пипам, скалпел е, престрелка на 20 метра, днес студено, ще чакам затоплене за да изляза на поляна и да пробвам от 50 до 100 метра какво мога да получа като точност.


Отправлено из моего iPhone используя Tapatalk
 
Последна промяна от модератор:

Bee Varna

Потребител
Пращам снимки които ми поиска цилиндора. Така успях да го инсталира. Стана много добре и ми е удобно да го зареждам сега.

Хора, поразрових из руски сайтове, почетох тук там и имам въпрос, как да намаля джаули до примерно 25, сега е 44 джаула грубо казано, по мишени да стрелям големите джаули не ми трябват, и да сложа редуктор, руснака пише че получил расход при 25 джаула 8.4 на изстрел. Общо взето, искам да запазя скорост, да увелича брой изстрели и да намаля джаули, стрелям с JSB 1.17/5.5, ако е реално то ще бъда готов за редуктор. Скандално ще ми го направи, но искам мнения какво мога да постигна с това. Сега пушка претърпява косметически промени по приклада, за следваща година а може и повече тя намери стопанина, хареса ми точност на изстрела, сега малко настройки под мен и исканията ми и повече без пипане, само стреляне. Надявамсе че ще паснем с нея взаимно. Ха, ха
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    129 KB · Прегледи: 217
  • image.jpg
    image.jpg
    214.8 KB · Прегледи: 227
  • image.jpg
    image.jpg
    251.2 KB · Прегледи: 205
  • image.jpg
    image.jpg
    135.2 KB · Прегледи: 211
Последна промяна от модератор:

lynx

Редовен Потребител
Bee Varna написа:
Хора, поразрових из руски сайтове, почетох тук там и имам въпрос, как да намаля джаули до примерно 25, сега е 44 джаула грубо казано, по мишени да стрелям големите джаули не ми трябват, и да сложа редуктор, руснака пише че получил расход при 25 джаула 8.4 на изстрел. Общо взето, искам да запазя скорост, да увелича брой изстрели и да намаля джаули, стрелям с JSB 1.17/5.5, ако е реално то ще бъда готов за редуктор. Скандално ще ми го направи, но искам мнения какво мога да постигна с това. Сега пушка претърпява косметически промени по приклада, за следваща година а може и повече тя намери стопанина, хареса ми точност на изстрела, сега малко настройки под мен и исканията ми и повече без пипане, само стреляне. Надявамсе че ще паснем с нея взаимно. Ха, ха

Колега, поне още половин година не пипай нищо по настройките, докато не научиш поне от коя страна се държи пушката, що е плато, джаули, редуктор и други неясни за теб неща.
Ще омажеш нещо и после ще виеш като линейка из форума, че пушката се е скапала.
Засега само стреляй и чети във форума, ако има нещо да се прави по пушката, помоли бившия и собственик да го направи.
 
Нагоре