WEIHRAUCH

harorolbaro

Потребител

luft9waffe

Редовен Потребител
Здравейте,някой с мнение за HW 90 ?
Тежка,здрава пушка.Ако имаш помпа,ще можеш да и променяш мощността през вентила на газовата пружина.В 5,5 мм най-добре е между 20-24дж(18-23бара в гп).Чашки-хн фтт,жсб-16 гн.
 
Последна промяна:

Kifa

Редовен Потребител
ФТКС
Weihrauch_125-4c_pfade_1_0-768x348.png
Ми не можа да не отбележим годишнината на тази марка,125 години традиции предавани в семейна фирма, носеща радост и високи стандарти на всеки любител на въздушното оръжие и не само!
Фирмата е създадена през 1899г. в гр.Зела-Мелис(Тюрингия) от Херман Вайхраух(в същото градче са създадени и Walther и Anschutz) .Започват с ловно гладкоцевно и нарезно малокалибрено оръжие,произвеждат велосипеди и части за тях.Малко след края на Втората световна война градчето минава към Източна Германия(Демократична) и семейството с фирмата се местят в гр.Мелрихщад(Бавария).Следват тежките следвоенни години във ФРГ особенно за оръжейните производители,които попадат под множество забрани и ограничения,фирмата отново оцелява с производство на велосипедни части,след отпадането на някои забрани относно ВО те започват производството на такова.Емблематични модели са 25,30,35,50,55 и 77 някои от,които се правят и до днес.
Малко снимки:Screenshot_20240225-141323-226.png основателите!Screenshot_20240225-141514-715.png
Щафетата се предава!
Screenshot_20240225-141422-499.png най младия Файхраух,Феликс
Screenshot_20240227-153018-757.png тук отличават свои служители със стаж на 10,20 и 40 години!
 

LogiBG

Редовен Потребител
Мисля, че е само в спусъка разликата. Може да има и други, но спусъка съсигурност е различен. Не съм пипал M/II да дам мнение.
 

Hidden

Редовен Потребител
Така е: HW 30 M/II не е Рекорд спусък. Спусъкът изглежда евтин, но не е никак лош. На снимките в сайтовете се забелязва липсата на регулиращия винт на Рекорда.
Май и в предпазителя има разлика.

Имах малко време и направих видео, в което сравнявам двата спусъка на Вайраух. Приятно гледане!

 

luft9waffe

Редовен Потребител
Според всички чужди ХВ-форуми спусъците са директно заменяеми и 30,35 50(99) моделите от категория М преминават в S със смяна на перфект с рекорд(100+левчета).
 

prius06

Потребител
Здравейте приятели, отдавна не съм се появявал тук, но и от доста време не бях стрелял. Преди около година навих един приятел да си купи Вайраух и покрай разговорите с него се навих да си купя втори, да прави компания на 30-ката. Новата пушка е HW97K .22 със синтетичен приклад. От покупката съм много доволен. Ето една снимка с първата оптика, в момента е с Hawke Vantage.

Weihrauch_HW_97K.jpg

Преди няколко седмици си взех абонамент за едно закрито стрелбище и започнах да стрелям там. Максималното разстояние на това стрелбище е 75 фута (към 23 метра), което не е много, но е значително по-добре от 10-те метра в мазето.

Оптиката ми е настроена на 10м и както мoжеше да се очаква, на стрелбището попаденията са на около 2 см над прицелната точка. Това, което не очаквах да видя е, че попаденията са на около 1.5 см вляво от вертикалата.

В началото си мислех, че съм монтирал оптиката накриво. Монтирах си либела на пушката и направих необходимите корекции. Ако е имало отклонение, е било минимално. Настроих оптиката отново, и ... пак леко вляво.

Следващият заподозрян беше натискането на спусъка, но с която и част на показалеца да го натискам, резултатът е същият. Проверих, болтовете - не са хлабави (25 инч/паунда).

Начинът, по който опирам приклада в рамото оказва известно влияние, но като цяло попаденията продължават да са на около сантиметър и половина вляво от вертикалата.

Къде греша?
 

NME

Потребител
Може би и по-нисък монтаж ще помогне.
 

redsox

Редовен Потребител
@prius06 , колега опита ли с друга оптика? С липърса от снимката например. Друго което бих ти препоръчал е да утежниш кухия приклад. Имам 97К в 4.5мм. Натъпкал съм приклада с пластилин и разни гайки и болтчета. Пушката с оптика е 6кг в момента. Откат почти липсва.
Успех!
 

prius06

Потребител
Благодаря за отговорите!

По повод оптиката... Липърса не е по-добър (поне на моята пушка). Очаквам и един Vector с фиксирано увеличение (x10) след няколко седмици и ще видим дали ще се държи по-добре. Един от проблемите на стрелбището е, че нямам стабилна опора. Масичката, от която стрелям, е всъщност една напречна дъска с ширина към 40 см, тапицирана с нещо като мокет, която не е предназначена за опора а по-скоро място да си държиш мунициите.

Колкото до отката, в началото беше по-буен, а имаше и дизелинг за известно време. В днешно време, след около 1000 изстрела, е май по-кротък. В къщи съм си поставял за цел да не мърдам след изстрела, за да видя накъде подскача. Отклоненията от прицелната точка са много малки.

На каква дистанция си настройвате оптиките по принцип?
 

peko

Редовен Потребител
ФТКС
Първо, провери оптиката за паралаксна грешка на 23 м.
Трябва да изчистваш образа, докато стане най-ясен,. Когато си мослиш че си изчистил с паралакса, провери дали като си мърдаш окото в различни посоки, дали и кръста мърда спрямо картината/мишената. Най-ясно става ако си разпечаташ на А4 тънка мрежа през 1 см, а на няколкл места кръстове с по-дебели черни черти. Такаеа мишена позволява добро фокусиране и когато позиционираш кръста на оптиката върху кръст ма мишената, движейки окото можеш веднага да хванеш дали е изчистен паралакса. Това може да направиш без да стреляш и без да ходиш на стрелбището, стига да имаш място за мишената.
Ако паралакса е ок,, опитай да размениш монтажите. Демек да провериш за съосност на оптиката с цевната кутия.
Тук вече може да си има и технически проблем - цевта да не е успоредна с шлиците на кутията.
Ако и това е ок, тогава пробвай с други чашки, може и от тях да е.
 
Нагоре