Walther maximathor

Alecks

Новодошъл
Здравейте,
Нов съм във форума и ако нещо не пиша като хората моля да ме извините.
Имам нужда от съвет за pcp.
Двоумя се между Cometa Lynx v10 и walther maximathor.
На пчти една цена са със доста сходни показатели. Кое според Вас по-опитните е по-добро?
До сега се забавлявах с едно Gamo Hunter 1250 с газово бутало, но мисля че е време да сменя пушкалото.

Досега май никой в БГ не виждал на живо Максиматора . И аз не знаех за него , но миналата седмица ми се обадиха че ще ми дадат 1 такъв за тест и ревю .
Иначе Комета съм тествал и за мен е фаворит в съотношение цена-качества .

http://forum.airguns.bg/index.php?threads/walther-1250-dominator-и-моделите.110/page-26#post-229107

Здравейте,някой може ли да ми каже дали Валтер максиматор има редуктор?Някъде в чужд форум четох,че няма а в БГ. магазини ми казаха,че имал.Благодаря предварително

Може да се добави, продават готови за Максиматора.

Какъв и откъде Рачо ?
В цилиндъра не може да се сложи , по особен е .
Трябва външен , и наистина специално за него , С друг БК ли се продават тези редуктори ?

Досега не съм стрелял с ПЦП и подлъган от продавачите си я поръчах с дадено капаро.Сега въпроса ми е дали си заслужава пушката,може ли и дали е удачно да се подобри или да се помъча да я върна?

Какъв и откъде Рачо ?
В цилиндъра не може да се сложи , по особен е .
Трябва външен , и наистина специално за него , С друг БК ли се продават тези редуктори ?
Доколкото помня, бяха го направили с универсален редуктор от Huma, предполагам че е от тези:
https://www.huma-air.com/Universal-pressure-regulator
Пишеше, че резервоара е злобно залепен и трябва сериозно напичане и бой за да се разглоби.
Който иска да си запази многото джаули, редуктора въобще не бил за него.
Също така пишеше, че може направо да се присади резервоар в комплект от Доминатора, но цялото удоволствие ще струва доста пари.
(ако намеря темата ще ти я пратя)

Универсален на неговия цилиндър не може да се сложи - сигурен съм . Все пак Валтерите ги знам като дланта си , над 20 са минали през мен .
Максиматора е с цилиндър като моя (267 см3) и предполагам затова е толкова скъпа самата пушка , но бк е директно на него , като при Еваникс и Хатсан , и не е направен да се сваля. Правя специален ключ , който е еднократен и ако успее да свали БК вече за нищо не става и се хвърля .
Доминатора сега е с 205 см3 300 баров цилиндър , с външен редуктор и комплекта ще излезе златен с тях - много са скъпи . Ротекса е с 200см3 евтина бутилка на 200 бара и Доминаторския редуктор .

Досега не съм стрелял с ПЦП и подлъган от продавачите си я поръчах с дадено капаро.Сега въпроса ми е дали си заслужава пушката,може ли и дали е удачно да се подобри или да се помъча да я върна?
Защо искаш да я връщаш без да си придобил впечатления за нея, пушката е красива, цевта ти е Валтреска и гарантирано е на световно ниво. Ако си я поръчал в калибър 5.5 значи едва ли си я взел за състезания до 16J, и редуктор не ти е необходим поне на първо време. Ако си я поръчал в калибър 4.5, след време може да се замислиш евентуално за един външен редуктор (аз съм с външен редуктор), и пушката ще стане скалпел готов за състезания. :cheers:

Последна промяна:
Редуктора не е панацея. При едни правилни настройки може да се докара еднаквост на истрелите като на редукторна пушка и без него.
Да не казвам че като тръгне да прави въртели редуктора ставаш луд докато го вкарал в пътя.
Стреляй си така и се кефи на новата пушка

В другата тема за Валтерите http://forum.airguns.bg/index.php?threads/walther-umarex.110/page-27 има добри отзиви за Максиматора.

Редуктора не е панацея. При едни правилни настройки може да се докара еднаквост на истрелите като на редукторна пушка и без него.
Да не казвам че като тръгне да прави въртели редуктора ставаш луд докато го вкарал в пътя.
Стреляй си така и се кефи на новата пушка
Някой може ли да ми препоръча човек от Пловдив който може да ги направи

Е та ти още не си я взел и вече я подобряваш...все пак е Валтер,вземи си хубава оптика,чашки ,бутилка(помпа) постреляй и пиши какво не ти харесава!Ти кажи първо какво очакваш да стане с редуктора,ако очакваш да стане 5,5-90J едва ли ще се получи!

Е та ти още не си я взел и вече я подобряваш...все пак е Валтер,вземи си хубава оптика,чашки ,бутилка(помпа) постреляй и пиши какво не ти харесава!Ти кажи първо какво очакваш да стане с редуктора,ако очакваш да стане 5,5-90J едва ли ще се получи!
Прав си,като ми я доставят първо ще пострелям а после ще пиша.А колкото до редуктора доколкото знам е за еднаква скорост на изстрелите.А може ли да ми препоръчаш оптика до 400лв.

Ми някои хора ще се посмеят ако аз ти дам съвет за оптика,но ....аз съм имал Конус и Липърс нещо 6-24х32,до колкото си спомням,от Конуса бях по доволен ,много бистра и тънък кръст.Ако някога пак си купя пушка над 30дж. оптиката ще бъде в първа фокална равнина .У нас избор няма,така че или от вън или каквото има,гледай да има торове и възможно по тънък кръст.Аз съм доволен от моя Валтер за 300лв.,но има и по бистри за същите пари,особенно и втора ръка
За редуктора си в час :-)

Последна промяна:
Back
Нагоре